7 идеи за Музея на съвременно изкуство

Бившата Немска болница в Бургас ще стане Музей на съвременното изкуство. В сградата ще бъде преместен и целият фонд на Регионалната библиотека "Пейо Яворов".

Обратно в новината

Коментари - 7 идеи за Музея на съвременно изкуство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

наистина странни предложения... Няма ли да се сети някой "архитект" в Бургас и да помисли за архитектурния вид на новите сгради в центъра, да има изискване поне донякъде да са в духа на типичния за Бургас архитектурен стил??? Че вече стана - грозотия до грозотия, някакви хрумки на някакви хора... Никакъв стил! Никакъв вкус! И тези предложения според мен са изключително несвързани с Бургас!!!!! Просто подерните сгради... Тъжно!

Снимки 5 от 8 в сайта на общината... е много хубаво

Бургас се превръща в един модерен европейски град и това е пътя, поздравления за прекрасната идея, пожелавам реализацията й да е на ниво, като архитектура, изпълнение на строителството и като съдържание след това.

Много модерен, няма що. Животът замира още в 22ч. и зимата е страшна скука. Харесвам Бургас през лятото и съжалих, че го посетих през януари

Това да не ти е шопия или Слънчев бряг?!

Снимка 6 ми изглежда най-добре варианта - все пак е за модерно изкуство. 1 и 2 малко по ги бива, а другите са като добре изглеждащи бизнес-сгради.

На гол гъз чефте пищови. Милиони левове потрошени на фона на безработицата в Бургас. Някак си е е цинично.

деер

Не е цинично, ако имат възвращаемост, ама на кой му пука въобще? А какво ще прави този музей там?

Каква възващаемост може да има един музей? Та те дори няма с какво да я напълнят тази сграда. На мен ми пука. Строителните фирми, ще осигурят едно-две работни места на минимална заплата за времето на строежа, всичко останало ще бъдат работници без трудови договори, на, които може и въобще да не им платят. Материали ще си доставят сами или ще си купят от собствените фирми, самият музей ще работи с минимален и неквалифициран персонал, отново с минимални заплати. След максимум 5 години ще има неотложна нужда от ремонт, понеже строителството е крайно калпаво, но пари за заплати няма да има, а какво остава за ремонт. Гледали сме я вече тая история. Взимат се европейски пари и се харчат на вятъра. Най-много някое ненужно молче или хотелче да мине покрай музея, че са ни малко. Цинично е защото хората бягат от града, понеже няма какво да работят, а се дава невъобразимо количество пари за едно... извинявам се израза- ЛАЙНО.