Der Spiegel: Европа да направи конкретни стъпки към Русия

Дискусията около политиката на Кремъл по отношение на Украйна е разделила общественото мнение в Германия.

Обратно в новината

Коментари - Der Spiegel: Европа да направи конкретни стъпки към Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докато Запада се мотат със санкциите, Путин си посипа главата с пепел и наказа руснаците с още по жестоки санкции! "Докато рейтингът ми не стигне 200%, ще ядете рошкови!", твърдо им го натъкна Путин!

Никога не съм предполагар, че един хан/кан/ може да бъде толкова гъвкав.Просто се чудя как е успял да завре гравата си в собственото си ректално отверстие.Но крайно време е да я извади ида види , че света за , който лелее просто изчезва исе формира нов свят , в който неговите идеали ще са смешни ,ако не бяха жалки.

Много правилна препоръка. Сега Европата леко да се наведе и със смъкнати панталони да се придвижи заднешком към Русия за да бъде включена към вноса на.....

дано има кой да чуе

с комунизма не трябва да има компромиси санкции до дупка, защото комунизмът убива

БРАВО НА ГЕРМАНЦИТЕ - ДЕР ШПИГЕЛ !!! ХАРЕСА МИ ПРЕДЛОИЖЕНИЕТО , ДА СЕ СЪЗДАДАТ СТРУКТОРИ БЕЗ УЧАСТИЕТО НА САЩ !!!! САМО ЕС И РУСИЯ !!!!! ГАДНИТЕ АМЕРИКАНЦИ ВТРЪСНАХА НА ВСИЧКИ !!!!! ЕС + РУСИЯ = МНОГО ДОБЪР ЖИВОТ !!!

Toчно така ЕС и Русия без американските империалисти.

Desislava

Добри предложения, дават реален шанс за нормализиране на ситуацията, не знам обаче дали САЩ и Киев мислят по този начин и в тази посока изобщо. Аз бих добавила и федерализация на Украйна и международен екип да съблюдава за ненарушаване на човешките права в двете части, нормализиране на политическия живот с отстраняване от властта на явно нац*стките групировки.

Преди всичко, западните медии да не се правят на щрауси, а да извадят и покажат цялата истина, както за Гражданската война в Украйна, така и за разстрела на МН17. Цялата, неподправена истина пред цялото човечество!

което ЕС трябва да направи е да си гледа собствените проблеми и да престане да се "дупи" на САЩ. Както и да уважава суверенното право на всяка страна сама да решава проблемите си - вътрешни и външни. А, новия ни Голям Брат да престане да се меси в целия свят и да го превръща в сфера на своите интереси, ако не иска да го удрят по ръцете. Скоро отново ще стане валиден стария лозунг: "Янки гоу хоум" като добавим и ЕС след Янки :)))

Да бе, знаем. Всички в Шпигел са комунисти и рубладжии. Нали така?

Вашингтон, реши, че Украйна ще хване "топките" на Русия. Обаче, криви им излязоха сметките. След около осем и кусур месеца, ЕС започна лека-полека започна да им просветва, че мераците на Вашингтон са много по-големи. С "удрянето" на Русия с помощта на фашистките укропи, всъщност се цели за отслабването и разтурянето на ЕС. Но, Вашингтон, не очете, че укропите са безнадежно упорити в своята омраза към всичко човешко, укропите са много добри (професионални) рекетьори и изнудвачи. Според тях (укропите), който не им играе по свирката е техен смъртен враг. Вашингтонският "троянски кон" се оказва, че е доста прогнил и започнаха да изпадат от него "скелети" и "призраци" от едно мрачно минало.

Пиянството отмина и сега дойде тежък махмурлук свързан със съпровождащото го главоболие. Появиха се и признаци за осъзнаване на реалността. Най-големият страх на Запада е алианс между Германия и Русия, а те са исторически обречени на съюз.

парадокса е ,че хората които защитават фашистката хунта в Киев имат наглостта да обвиняват в нацизъм ВВ

в безсилието си америкосите се скъсват да пишат безсмислици

А не санкции трябва да има. Очертава се една много студена зима без газ в ЕС. Може да внасяте от САЩ с буркани.....

...... да се яви немедлено и на колене като пред кумо - с пълна кошница

Късно е алчни немци.Зад събитията в Украйна стои неонацистка Германия и глада и за ресурси и "жизнено пространство".Познати криминални действия на Меркел и господарите и от Америка.Този път няма да се разминете само с 9 млн жертви.Този път руснаците могат да ви клъцнат до корен.

Създаване за ВСЕКИ човек на нова световна единна РЕАЛНА валута(пари) наречена eЗЛАТО (Електронно ЗЛАТО-еЗЛАТО), тази НОВА валута ТРЯБВА да е НАПЪЛНО гарантирана НАВСЯКЪДЕ и във ВСЕКИ един момент, и ТВЪРДО обвързана САМО със ЗЛАТО и СРЕБРО. С други думи, дали имаш от новата валута еЗЛАТО или реално злато и сребро - това ВЕЧЕ е едно и също. Ще се пуснат златни и сребърни монети като платежно средство. За да не носят хората в джобовете си тежките злато и сребро. Ще се създаде Световен депозитарий на златото и среброто и система от дебитни карти за подобни разплащания. Преводите ще се извършват по пазарната стойност на метала в момента. И само тази РЕАЛНА за ВСЕКИ човек ВЕЧЕ валута наречена еЗЛАТО, ще бъде НАЛОЖЕНА навсякъде и само с нея ВЕЧЕ може да има закупуване на природни ресурси, като: нефт, газ, злато, сребро, въглища и т.н. Защото САМО единият стандарт е СПРАВЕДЛИВ за ВСЕКИ човек. Парите-долар СЕГА са просто една хартия и НЯМАТ реална стойност сами по себе си. Чрез тази хартия-долар СЕГА се заграбват ВСИЧКИ природни ресурси (нефт, газ, злато и др.) на колониалните страни, а срещу РЕАЛНИ природни богатства, колониалните страни получават САМО една хартия-долар БЕЗ РЕАЛНА СТОЙНОСТ сам по себе си. Ако това НЕ е заробване, то тогава какво е. Затова спасението на ВСЕКИ е само едно - НОВА световна и единствена РЕАЛНА валута (единен стандарт) наречена еЗЛАТО, вече САМО с нея ще има ВЪЗМОЖНОСТ за закупуване на природни ресурси. Това означава само едно, КРАЙ на наглите ГРАБЕЖИ на хартията с картинки наречена долар, и на ДРУГИТЕ хартийки наречени валути или пари, или както ТАМ си ги наричат. НЕЗАВИСИМОСТ означава ЕДИНЕН стандарт за ВСЕКИ, ето защо еЗЛАТО осигурява напълно и безусловно ТАЗИ възможност тук и сега, и всеки ден, и за ВСЕКИ човек.

кои ще ти депозира,ти луд лиси.това е поредната пирамида.биткоин не можа да процъфти в другите държaви и доиде да се пробва в българия.ако има залупени като тебе да купувaт....!

Ще се пуснат златни и сребърни монети като платежно средство. За да не носят хората в джобовете си тежките злато и сребро. Ще се създаде Световен депозитарий на златото и среброто и система от дебитни карти за подобни разплащания.

Моля коментиращите да прочетат въпросния материал в Шпигел, за да се убедят, че статийката в дир.бг е манипулация. Шпигел публикува всякакви мнения по кризата в Украйна и това, което дир превратно и по комунистически изопачава, е статия, публикувана в друг германски вестник и препечатана от Шпигел. Авторът иронизира, пишейки за въпросните 3 стъпки на Запада.

link Прочети и това!

всичката тази каша я забурква америка както направи и финансовата криза но не успя да бутне еврото и европеиския саус сега америка иска да сложи рака на украина за да кинтролира там гаста за европа и вавлича държавите от европа вав този кинфликт на америка не и пука какво ша стане вав европа тя е вав позиця само да пречи и ако има някаква полза само америка да се васползва.....и наи важното да контролира всичко... с две думи да диктува живота вав европа както и за момента го прави... навсякаде кадето америка се набурка има воина, мизерия и крувопролитя.

Не си дедо, а протекла миризлива баба !

Щом пишеш "дедото" с главно "Д" май си респектиран от нещо по въпроса, нищо че после изливаш помията :)

цял свят го вижда само ти не...и щом знаеш как мирише бабата значи си бил до нея хаиде рови там миже да ти излезе касмета... good lock as hole

Батка, не е от транслитерацията, неграмотен си. Имаш и ъ-та, но не навсякъде. Аз може да не съм много грамотен, но като гледам какво си написал и ми се доплаква и за род и за родина и за роден език. Знаеш ли колко е важно, някой неграмотник, като тебе какво пише и "мисли"? :))

евроамерикански продажници защо виете като линеики.това не е шамар,това е целувка от страна на Pусия.шамара ще доиде след 3 месец.

Евроазиат, трай там и не се обаждай. Ясно е, че изпълняваш поръчка. Копи пействаш под различни статии едно и също.

колко си нещастен по история.българското племе идва от азиатската част на русия.понеже си невеж за това пишеш простотии.............!

С две думи: "ЯНКИ ГОУ ХОУМ"! А пък ние ще си си оправим ЕВРОПА и БЕЗ ВАС! +++++ на Дер Шпигел

какво искаше америка от украина искаше крим за да направи свои бази на папа на росир но немя да мине номера *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Путин ако не беше с манталитет на кагебешник диктатор мовеше мирно и тихо да изтъргува и Крм и Източна Укройна и всички щяха да са доволни. За безплатна газ и добри транзитни такси - поне за 50 години Украйна щеше да кандиса. Срещу подобни отстъпки и Западна Европа щяха да са довмолни...Така и мокрите сънища на мужиците - да турят САЩ настрана щяха да станат нещо реално.... Ама пуста имперска лакомия на мужиците.....

А ти ако не беше толкова тъп или платен/или и двете/ можеше и да престанеш да пишеш простотии. Точно това направи Путин - намали газта на 260 долара/а Украйна не са си я плащали от 10год./, хариза им 15млрд. долара и още 5 пъти по толкова щеше да хариже само да си бяха седяли мирно и кротко. Колкото повече даваше, толкова повече някои наливаха в Майдана и развоняваха л....а. А сега се сети кои бяха тия някои и кой се тръсна от 10хил. километра и НЕ ЩЕ ДА СТОИ НАСТРАНА.

Като не ти достагат аргументи започваш обиди на лична основа. по нататък не си убедитерлен. Не са дълговете причината за анексията на Крим, а традиционната руска абчност за земи...... Путин върви по стъпките на Хитлер....

От "Дер Шницел" са направили страхотно предложение, което би осигурило сигурността в Европа. Ама аз бих отишъл по-натам, защо да не сме на минус, като можем да сме на плюс? Защо ЕС не наложи санкции на УСА и не подпише военен договор с Русия? Руснаците ще са толкова щастливи, че ще намалят двойно цената на газта. Ще отбият малко и от петрола. Тези мерки веднага ще дадат ефект върху живота на всички европейци. Ако на УК и Полша това не им се нрави, прав им път! Пък и при едни санкции срещу УСА няма да имаме съмнителното щастие да ядем генно модифицирана царевица и соя, както и нещастието да ползваме "качествените" американски стоки, които в последно време много, ама много отстъпват по качество на китайските, правени в завод, а не в гараж. За последното мога да дам десетки примери, в които съм лично потърпевш. А, да не забравим и бонуса - така Путин ще разреши на "обратните" да сключват бракове и в Русия, което е една съкровена евроатлантическа мечта и ценност.

Аре, нема нужда мужици да маршируват из Европа. Това сме го гледали. Не е красива картина.

Кога си ни гледал да маршируваме по Европа? През 1813-1814 гг.? Защото след това само сме се возили по нея на танкове! Хайде, че имам да храня тука едни мечки от самовара с балалайки.

За съжаление това което пишеш не е възможно! Западът и ЕС дотолкова са зависими от САЩ че дори да губят суверенитет и милиарди евро въвеждат санкциите срещу Русия и себе си! Империята на злото ги държи под контрол!

Абе, и в Der Spiegel ли напълзяха рублите? Първо, ако се признае анекса на Крим, след време Западът да е готов да признае анекса на цяла Източна Европа :) Второ, "нови структури за сигурност, в случай на необходимост - без участието на САЩ" - това е втората стъпка към бъдещото анексиране на Западна Европа от Путлер...

"Дедото" - правиш впечатление на доста "прозорлив" и "аналитичен" "ум" - кви рубли те гонят бе "дядовото" ...

Прав си : Не са рубли, а евро - в служба на Империята. На вревмето у нас се продаваха комуно-вестничета на хранени хора на Москва: l'UNITA на италианото. Morning Star на ингилизите. l'Humanite на франсетата. Та традицията си е традиция.....

Абе "дедото", не знам рублите къде "напълзяха", ама на теб душичката ти е "проядена" от зелени доларчета, май, а?!

Пак не позна :)

За Крим - добре. А за Изт. Украйна какви са предложенията?

Разума проговори.Време е да се измести Америка по-назад и намесата и в европейската политика.

Нагледен пример за ползата от Запада е Митко Бербатов - при чизмаро-колективистичната държава, щеше да е офицер от менео-то, апартамент във военна кооперация и щеха да му дуднат тъпите фелдфебели "кво са му дали и колко требе да е благодарен". А в обществото на свободната конкуренция вижте го де е наш Митко, е туй не можете да простите на Запада, че нормалните се измъкват от свинарника, а свинете остават злобно да грухтят щот нема кого да ядат.

А,ако свинята е на памперси и без зъби -трЕб`а и храната да и пасираш....... Майката си трака!!! П.П. Кога ти е е рожденият ден?? Ще ти подаря балон с хелий!!! Да се извисшиш..... Муа... Муаха... Муахахахахаааааа!!!!!

Като е свободна конкуренция защо вият на умряло при ответни санкции ?

До коментар от Име.Аааа Еввропата усетиха,че САЩ ги цакат с топла бира. Щото ръчкат и двете страни да си слагат санкции.А САЩ си гледат кефа щото са на другия край на света. Образно казано ,може би най точния коментар.Браво!

Крайно време е Германия и Франция да се събудят и вземат инициативата в свои ръце. Само преди година в Европа се живееше спокойно и без проблеми . В момента в Европа се води ВОЙНА ,избиват се близки хора налагаме си санкции като идиоти . ЗАЩО стана така ? Кой ни причини това ? Кой е доволен Европа да е слаба и разделена ? Без проклетите янки ще си решим проблемите и ще сме номер 1 . При сегашната политика ни очаква много по-сериозен конфликт за съжаление.

Хубаво е да има решения и за развиване на американската икономика и дай боже най-после мирен свят без противостояне.

В момента азиатските варварски орди на кагебишко-путлерофската шайка нападат суверенна, демократична Украйна, желаеща да се присъедини към Изконните Европейски Ценности и Военно-Политическия им Съюз !!!!!

Както винаги, от туй което си поствал се вижда, че си един изконен глупак и военно-политически тъпанар...

Едно е сигурно!!! Че знаеш как да работиш с помпа......

Нещастнико ! Стой си там и не се бъркай в чужди работи , за които нямаш пипе . Нали си хванал Господ за матракулките ? Гледай си кефа и не давай акъл, щото иначе приличаш на комунист , който иска да оправи всички останали.

личи ти, че си раснал без майчина обич

Адмирации за Шпигел. Но защо след дъжд качулка? И малко преди мандалото да хлопне? Казвах аз, че от деситилетия както отвъд океана, така и в Европата не е имало толкова елементарни, кухи и слабовати политици. Тъкмо да оставя тук надеждата и ето - все още има мислещи хора.

Стига с тия минуси на Бай ИРЕЧЕК бе!!!! Ако се откаже да пише и няма с кого да се веселим-ще ви държа лично отговорни!! Освен това,неговото присъствие има и поучителна цел!!Аз редовно викам моя син да чете коментарите му,и му казвам:-"ето моето момче докъде може да го докара човек от много ч..кии на младини!!Внимавай!!".... Да оставим настрана,че е прав,нали... Страшна работа е тоя комунизъм бе...Потвърждение затова,е самият той!!Вижте в каква карикатура го превърна тая система......

Кои сте вие, нефелни цесекарски фенчета на шаренкофска служба, па и се веселели ?

Май се прав!!! Като се замисля-пълна трагедия си!!!

Няма да се откаже заради минуси. Ако престанат да му плащат, тогава вече ще се откаже. Почне ли да фалира САЩ, и Иречек ще замлъкне.

абе не съм за фалит на САЩ (рано е още, трябват поне 2-3 години за да има алтернативи за паричните потоци) НО Ако дирничек и клоновете му замлъкнат, моля, ВЕДНАГА!

Първия смислен анализ, който чета! Браво!

Не съм чел по адекватно, балансирано и разумно изказване откъм запад. Ако западните политици имаха 1/10 част от акъла на журналиста писал статията нямаше да има и един загинал в Украина. А ако бяха вложили поне мъничко мисъл в действията си от 1995 година насам, Путин изобщо нямаше да да бъде избран за президент в Русия. На сила докараха Путин на власт в Русия, със същото арогантно незачитане на чуждото мнение и самозабравяне от собствената си сила, с които докараха Хитлер на власт в Германия, а след това реват - Помощ диктатор.

3. Русия и ЕС трябва да разработят заедно нови структури за сигурност, в случай на необходимост - без участието на САЩ. Това реално осъществимо ли е?

Ако "Да" - ще има мир и работа.

На регионално европейско ниво - защо не. На глобално ниво трябва да участват всички. За това съществуваше ООН. (миналото време не е грешка). Може и да съм прекален оптимист, но едвали някой е вярвал, че е реално осъществима Франция и Германия да бъдат първи дружки и съюзници.

да, ако 1) UK престанат да го играят троянски кон 2) UK се измете от EU

Коментарите на 9.9.44 отрочета са сущо кат на гламавите им отци и деди, същата примитивна лексика, бесни от генетичната си посредственост и затуй озлобени към целия свет, а най-паче към талантливите и трудолюбивите, ..., мечтаят да се върнат лагерите, телените мрежи с картечниците по границите, а те свободно да колят и бесят, като предците си.

ИРЕЧЕК...... "Еринията"пътуваща в съзнънието на хората,знаеща за какво мечтаят и за какво не...... ИРЕЧЕК..... Защитникът на майдана и на тези които му викат-вече-че е клоака и наркоман и,че няма работа на площада..... ИРЕЧЕК.... "Човекът-съзнание"който учи другите на морал,и оправдава убийствата когато му изнася.... ИРЕЧЕК.... Мики Маус,на форумите............

pmotikov@abv.bg

В нормални конкурентни англо-саксонски общества, същества кат теб, дращещи денонощно по форуми, ще мизерстват, а само в коминтернофския балканполуостров могат да съществуват, па и да поучават.

явно мандражийската лексика на дядо ти по ти прилича, еми дерзай. Децата и внуците на бившите фашиски главорези, днес са съвременните кирякстефчовци като теб. Колелото на историята се върти, въпреки злобатата ти

много интересни предложения - пак съдбата на една държава ще се решава от "великите сили".

да подкрепяте евролапачите ли??? Защо триете само коментарите срещу Евросъюза но не и тези срещу Русия?!

Опитай се в чизмарски форум, да предлагаш ръфъ-то да се предаде на класовия враг, и виж тогаз що ще ти се случи - Анна Политковская, Галина Старовойтова,....

Няма такова нещ, това лесно може да се види

Защо криете този пост: "ДИРа пак лъже. Шпигел не е казал нищо такова. Тази статия си има автор , който ДИРа не е дал. Колко непрофесионално. А Шпигел е собственост на Газпром. ДИР ни занимава със статия на някоя руска подлога ,като тях". Сигур мечтата на дировете тоже е да се върне чингисханофския окупатор и отново вси медии под контрола на туземните гаулайтерчета от десе-то и бекапе-то ???

А защо си решил, че Шпигел е собственост на Газпром. И защо си решил, че Русия ще застави със сила германците да мислят в тяхна подкрепа. Ама много тъп си еврин. А Бундестага и той ли е руски. Защо в дебати там се изказва абсолютно същата позиция. Защо германски търговци и производители многократно се изказват против всякакви европейски санкции срещу Русия. И те ли са руска собственост. Вие, евреите сте най-обикновени лъжци.

pmotikov@abv.bg

Със силата на паричките, които чизмария раздава налево и надесно из цела Европа, а за съжаление се намират примитивни мърши навсекъде, готови да продадат изконните човешки ценности.

Мечтата на туземните главанаци, дет за нищо не стават и мечтите им отново да доде чизмарския окупатор, па да дигне телените мрежи с картечниците, да ги назначи пожизнено потомствени за гаулайтерчета и те да колят и бесят поколения наред ??? Е, нема да ви се отвори парашута, нефелничета, а тая провокационна статия, насочена изцяло срещу европейските интереси и сигурност, нема да лошо да се прочете и от Компетентните Български Институции.

ЗАТВОРИ СИ УСТАТА, ЧЕ ЗАМИРИСА НА АМЕРИКАНСКИ КРАВАРСКИ ИЗПРАЖНЕНИЯ!

pmotikov@abv.bg

Нещо друго от сорта да драснеш ? Сигур си дир-ски модератор ?

Я да видим какво говорят германските депутати в Бундестага: "Депутат от Бундестага за Украйна". Има го и на български и на руски, който иска да чете. Въпросът е, защо това мнение на германските депутати не е стигнало до нас, българите. Защо се укрива и не се отразява в нашите медии. А това е важно. Тъп си, моше, тъп си. Както и цялата ви пропаганда, по една проста причина. Основана е на лъжи.

Всички тези предложени мерки горе-долу са добри, но трябва да се добави нещо много важно, без което не може да просъществува тази измислена и изкуствено съшита държава Украйна, а именно федерализацията и признаване равнопоставен федерален статут на Новорусия. Без такава федерализация, мир и уж единна държава няма да има.

Имаш предвид Нанорусия? Дето почти не остана??? 1/5 от Донецка и Луганска области?

В момента единствено падат украинските самолети....А армиоята имд езертира в Русия:))))))))

А на чизмарията, кое не й е измисленото ? Що чини на изток от урал, та чак до владивасток ?

Същото, което САЩ чини в Аляска. Това е голямата еврейска болка. Земи да се заграбят. Чужди.

а краварията що чинят на запад от Вашингтон и на юг от Мисисипи, ай сик-ер бе краварски кирякстефчовец

Типичното западно лицемерие!! Отдавна казвам че "дебелобузите" малко се зъбят и пак ще вдигнат краката за да им го вка.а путин по лесно ..... Иначе и за мен е ясно че украйна беше изкуствено надута с крим заради горбачов...

Защо лицемерие? Тази статия е на руска подлога. Някой не Путинова заплата. Нищо специално. Тя не отразява вижданията на запад.

Абе слушай ме, не им стиска на дебелобузите, за тях само парите са важни и ще премахнат санкциите след като украинците се уредят с "опълченците". Мога да ти кажа че не харесвам и путинията, но руснаците не са виждали по-добър управник в последните 100 години, друг е въпроса че нас не ни грее :(...

ДИРа пак лъже, Шпигел не казва това. Статията си има автори ,който ДИР не са дали. Това е елементарна журналистика. Статията е лично мнение на автора си , а не е на Шпигел. Но кой е автора и защо е скрит?????

Ей, ДЕБИЛ, стига си повтарял една и съща лъжа. Авторът е писал за Шпигел, следователно статията, ПУБЛИКУВАНА в Шпигел, отразявва мнението на Шпигел... Това, че на американска подлога и лизач, като теб, това не му харесва, НИКОЙ не го интересува!

Както винаги, германците са най-прагматични, трезви и конструктивни. Предложението е много добро, а освен това е и напълно реалистично. Проблемът е, че това изобщо не устройва САЩ, които всъщност ВИНАГИ са целели състоянието на противопоставяне в Европа и създаването на регионални конфликти с цел разцепление и отслабване на позициите на стария континент в световен мащаб. За съжаление повечето лидери на европейските страни са представители на едно поколение изключително слаби политици, подвластни на външно (американско) влияние и неспособни да защитават интересите, както на собствените си страни поотделно, така и общите цели на самия съюз.

Не съм сигурен, че германците са представени в този материал. Когато Канцлера, каже тогава да, другото са свободни съчинения.

Само дето германците нямат нищо общо с това тъпо предложение. Това си е статия с автор. Немското правителство не пише в Шпигел.

За да се замислят трябва да ги удариш по джоба,европееца е един бесрамник който е на страната на парите,събудиха се най сетне и започнаха да се чешат по главите за какво беше всичко това

Ако приемем, че Крим е Берлин. Най-добре е да се раздели на две. По мирен път.

Защо Крим, местното население там е казало какво иска. Източна Украйна също е казала какво иска. Да се Разделят с Галичина. Още преди военните действия казаха: Да се разведем, мирно и кротко, както направиха Чехия и Словакия. И всеки да си тръгне по своя път. Галичина ако иска и в САЩ да се включи като щат. Това предложиха, защото местното население с референдум, по най-демократичния начин това пожела. В Отговор, американците изпратиха местните марионетки, с фашиски облик, да ходят да избиват съгражданите си. Като че са крепостни селяни или роби и сами не могат да избират сдбата си. Нещо си се объркал из основи.

Сбъркана е тази война. Но хората са си хора, човешко е да се греши. Но в края на краищата трябва да се постигне мир.

70% от местното население не гласува в насилствения "референдум". Тъй че населението нищо не е казало. Крим беше насилствено окупиран и анексиран. И сега реват с големи сълзи. Защото бяха излъгани и предадени. Няма пари за развитието на Крим, няма туристи. Осъдени са на бавна смърт. Като Приднестровието, Осетия и други руски анклави. Които само вегетират, като тъпи руснаци.

Приднестровието, Южна Осетия Калининград, утре и Варненска народна република!

Имаш добро прозрение!! ..Когато Булгаристан се цепне на 6 парчета...точно Ръшата може да вземе Варна-Силистра... за евреи, арменци, гагаузи...

да си смъкваш гащите и да се въртиш наляво, на дясно....

Да, не е само Крим! Обаче, проблемът на ЕС е, че ако признае Крим, както призна вече Косово, тогава следват: - Корсика не иска да е част от Франция; - Каталуня иска автономия; - баските отсдавна воюват за отделяне от Испания, но да не забравяме, че част от тях населяват и Франция - Шотландия ще прави референдум за излизане от UK и независимост; - Трансилвания - чия е? На Румъния ли, на Унгария ли...? - и още, и още... Е, това са проблемите в ЕС, за които се мълчи, поне от официалните власти. А тези проблеми искат своето решение вече много време...