Незаконен къмпинг край Вромос

Палатки и каравани са разпръснати безразборно край бургаския залив Вромос, съобщава БНР.

Обратно в новината

Коментари - Незаконен къмпинг край Вромос | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Грък ли си българин ли си, но си страхотна лисица бай Ремзи.Искаш всички да са в твоите къмпинги за да вземаш таксите.Защо не си грабниш пушката и посреднощ да отидеш да береш гъби в гората.Нали така се измъкна хитро от бракониерството си.Време е да помислиш към коя партия пак ще се присламчиш за следващите избори.Вече премина през БСП, Герб, др. десетина.Само да си на власт.

Ремзито пак се изказа - палатките може да са в частни имоти и да не могат да ги гонят, ако няма оплакване, но ПЛАЖНАТА ИВИЦА Е НА ДЪРЖАВАТА. Който иска да плажува и се къпе - глоба. Е, колко дни мислите ще има хора там при това положение. Друг е въпроса дали има изобщо радиация и защо това място наистина не се направи къмпинг към общината. Но да - може наистина да искат да го вземат на безценица и после да се пръкнат 3-4 хотелчета. Само после да няма след някой дъжд или буря - голямо 'бествие', вода навсякъде, наводнени етажи и т.н.

Защо ли зад глупавите коментари за повишени нива на радиация, наднича мазната усмивка на алчните приватизаторите на къмпингите по нашето Черноморие. Може би медийте трябва да попитат този който подписа приватизационните договори за старите добре познати нам къмпинги. А къде остана и свободата сами да изберем къде и как и кога да почиваме? Юруш към измислените хотели на пръкналите се от нищото новобогаташчета, сакън да не им паднат оборотите, че няма да имат джобни за парцаливия си антураж, копия на фолкаджийки.

Преди 3 години бях там , когато дойдоха да замерват радиацията, толкова е ''голяма'' и толкова е ''опасно'', че като приключиха замерванията хората от екипа влязоха и се окъпаха в морето :) Караваните и палатките са изобщо не са в частни имоти, а в гористата местност собственост на Държавно горско стопанство - Бургас / има си и поставени табели на дървета /. Не знам тази година как е, но и трите предишни години са ни вземали такси от лесничейството за временен бивак , за което имам и документи. Най- много боклуци правеха тези които идваха за по една нощ от близките села и от Бургас , всички други ползваха контейнерите за боклуци.

120 лв. на ден за каравана???? За тия пари трябва и по една една св..ка на ден да ми въртят от къмпинга бе смешници!

Chefo77

Дедо ... попаднал си на доста елитна ква ... За 120 лева на ден трябва да има духов оркестър с волна програма ...

Няма сметища - има казани /контейнери/ за боклук, поставени там от кметството но Черноморец. Защо лъжете?!!! А който не вярва, да отиде и да провери. А колкото до израза "има радиация", трябва да напишете каква е нейната стойност. Ако въобще някой е мерил радиация там сега. И дали радиацията е под допустимата стойност. Числа дайте на хората, не просташкото:"има радиация".

120 лв на ден ?? Айде пак някой нещо не прочете от някъде май май

Пише, че караваните и палатките са разположени в частни имоти - е защо да ги махат - на кого пречат или не могат да им съберат по 120 лв. на ден?

Ходете махайте бетона, не палатките!

Нарушителите с бетона не са по-големи нарушители от нарушителите с палатките. И двата вида са си нарушителите. В случая обаче тези малоумници трябва да бъдат предпазени от самите тях. Там е отчетена радиация... това ми се видя най-важно в новината, а не регистриран ли е паркинга и частни ли са имотите...

Радиацията на плажа Вромос е леко завишена през последните години, но е доста под допустимата норма. За сравнение тя е 1/3 от размера на радиацията в София. Това е изяснено още преди 3-4 години, когато имаше интерес някой да купи това райско място на безценица, под предтекста на радиацията, тъй като близкото военно поделение освободи територията. Скандалът беше голям защото за хората от Черноморец туризма е остовен източник на доходи.От тогава на плажа стоят предупредителните табели за радиация.