Близо 50 000 коли в София с щети от градушката

Щетите от голямата градушка в София, които застрахователите трябва да покрият, може да надхвърлят 100 милиона лева, съобщи Нова телевизия.

Обратно в новината

Коментари - Близо 50 000 коли в София с щети от градушката | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не им завиждайте за помощите в Бисер и Пловдивско. Бъдете доволни, че се разминахме сравнително леко...

Не става въпрос за завист а за мисленето на управляващите. Дори не направиха усилия да но подпомогнат в този момент поне административно. За пример мога да дам подменянето на винетките. Какво им пречеше да облекчат процедурата, да не се ходи в районното за протокол и в АПИ за подмяна на винетката. Трябваше да направят елементарна процедура която да спуснат до всички търговски обекти който предлагат винетки та да не се налага да си вземеш 1-2 дена отпуск та да ходиш от инстанция до инстанция.

Автостъкларите не са ли я улеснили процедурата? Преди 2-3 години срещу 10 лева прехвърляха винетката на новото стъкло.

При наводненията в Пловдивско ,преди няколко години държавата плащаше по 1000 лв обезщетение на НЕЗАСТРАХОВАНИ. Държавата построи безплатни къщи на НЕЗАСТРАХОВАНИ в Бисер и Стражица. Държавата даваше обезщетения на НЕЗАСТРАХОВАНИ и в Перник. ЗАЩО ДЪРЖАВАТА НЕ ПОДПОМАГА НЕЗАСТРАХОВАНИ СОФИЯНЦИ, ПОСТРАДАЛИ ОТ НЕВИЖДАНАТА ГРАДУШКА?

Може би щотото не сме с тъмна кожа или не сме от вярната управляваща партия

Как може да сравняваш дом с кола???

Не става въпрос само за коли. На много хора са им изпочупени прозорците...

Помощи се плащаха при наводненията в Пловдивско и без да си губил дом-И САМО ЗА НАВОДНЕН ДВОР. В Перник-и за напукана мазилка се плащаха помощи. А който е имал пари да построи дом-да е застраховал. А се оказва,че незастрахованите, ама ако са от провинцията -получават и помощи, и безплатни къщи при бедствия.

а тези без каско колко са и на колко възлизат щетите при тях...

А тези без каско, защо нямат каско? Защото им е евтина колата ли? Ще си я карат очукана, каквато и най-вероятно също е била преди градушката... Кой точно трябва да се погрижи за тях, при положение, че те самите не са се погрижили за собствеността си?

Парите, които не са дали за каско ще дадат сега за ремонт.."zero sum game" дето се вика :-)) И аз съм от тези хора и колата ми не беше очукана още преди градушката ;-) да не бързаме да обобщаваме кой си прави каско и кой не.

Г-не или г-жо, да ви кажа доста коли от новите неочукани са с каско и са много по-зле визуално от моята кола (94 год.), да не говорим за техническо състояние и т.н. И за какво да плащам каско по една камара пари и после да ми дадат застрахователите 100-200 лв. и да кажат оправяй се, не благодаря.

Собствеността ми да не е безпризорна бе? Да не би да не и плащам данъци, застраховки, такси, прегледи, да не би да не пълня гушата на мазната петролна паплач, която ми съсипва колата със скапано гориво? За какво говорим изобщо? Най-добрия платец кой е? Аз ти, той...всички кихаме всекидневно, ежемесечно и ежегодно и за кво...Някой да играе на рулетка със собственото ни страдание! Дее.а и помията!