Търси се външен мениджмънт за Топлофикация

"Топлофикация-София" ще остане общинска, но с външен мениджмънт. Столичният общински съвет реши да търси консултант за смяна на модела на управление.

Обратно в новината

Коментари - Търси се външен мениджмънт за Топлофикация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЗАКРИЙТЕ ТАЗИ МУТРОФОНСКА ОРГАНИЗАЦИЯ!

Осъзнайте се, до кога ще бъдем БЛАГОТВОРИТЕЛНО ДРУЖЕСТВО. Да фалира, стига сме я държали на изкуствено дишане за сметка на съсипани човешки съдби. Народа няма да издържи още дълго на това издевателство и геноцид. Не ми се мисли какво ще стане, не забравяйте когато някой е притиснат до стената изгубил всичко е неуправляем, отговорността е ваша, поемете си последствията.

Външният мениджмънт само ще маскира проблемите и ще увеличи цената на топлото - пример Софийска вода. Няколко са причините, довели до тази плачевна ситуация. 1. Безумно високата цена на газта?!?! 2.Нормативната уредба - ЗЕ, Наредба 16-334 и др., чрез които гражданите се ограбват "законно"! 3. Кражбите и захранване на партийни каси и ясли! 4. Липсата на желание за инвестиции в нови технологии - когенерация, тръбопроводи с минимални загуби на енергия и подобни! Докато тези въпроси не бъдат решени в полза на клиентите никой не може да сесправи с Топлофикация!

Липса на реформи и инвестиции в отоплението на софиянци доведе до това положение. Топлофикация следва да остане като резервен вариант през първите няколко години. Ел. мрежата е доказала, че издържа натоварванията. Решенията са навсякъде около нас - вземете как се отопляват банките, магазините от всички вериги и др. Това би спасило от фалит и НЕК.

Това в прав текст означава две неща. Или казваме ние сме некадърни не можем да се справим или търсим начин да дадем едни пари на наши хора. И в двата случая най-добре да се махат "търсещите"

Това означава ли, че вие не може да се справите като Мениджъри? - да търсим ли и външни менидръри за общината?

Тази топлофикация е била актуална през комунизма,когато всичко е било държавно и държавата е поемала всичко.Сега тя не е актуална и трябва да фалира.И после да се изгради нов субект,който да сключва договори със всеки поотделно ,който иска да има даване в тях. Не може в 21 век да направят хората крепостни селяни и дори въобще да не ползуваш парно и да те дерат да плащаш като поп.Те защо не си плащат затова,че тръбите им минават през собствеността на гражданите.Ето това е двойният стандарт и докато го има няма да има топлофикация.

Фалит, одит, съд !!!

че как няма да е външен,то софиянец да сложиш е все едно да я закриеш-първо че ще краде като за световно,второ ще е и некадърен...

ДА НЕ ДОДИ НЕКОЙ КОМПИР ОТ САМОКОВ ИЛИ БАНКЯ?

Яка далавера е замислена! Нещо като "топлининните счетоводители". Фадъкова ще се оправдава с часния мениджмънт а той с топлинните счетоводители. Абсурда е пълен. Скоро няма да има топлфикация София, защото всико ще бъда продадено на скраб.

Колкото по-бързо фалира и го продадът за скраб толкова по-добре!

Топлофикация трябва да бъде фалирана! Икономически няма смисъл от нея от години. Това, че на парно утоплението е най-евтино е лъжа! Топлофикация имат огромни загуби от старата инфраструктура. А за кражбите да не говорим! Но червените няма да допуснат фалит никога. Та нали 1/3 от руската газ отива за Топлофикация София...

Що не се гръмнеш? Знаеш ли, че София няма алтернативен източник на енергия за отопление!?

Газ директно до домакинствата, ток, ток + инверторни климатици, дбра изолация на сградите... За целия свят има, само за София нямало.... смях!

ЩОТО ПЕМБЕНИТЕ ГО ДОПУСНАХА СМЕХУРКО

И за правителството е нужен.

Не, пут.о, трябва да фалира и то незабавно! Стига е скубала софиянци! Аз още през 94-та свалих всички радиатори и се топля само с ток, а тази зима в най-студения месец получих сметка за топла вода и разни общи дялове от 121 лева, докато сметката ми за ток беше 90 лева. Ще мина и без топлата ви вода, имам си бойлер. Но дори от топлата вода да се откажа, пак ще ме цакате с общи дялове и прогнозно ограбление.

Имала дългове топлофикация ,ами ще има като се занимава с рекет как няма да има ,кой плаща рекет в срок и доброволно ? Ако наистина извършва ,,услуги,, и те са на доброволен принцип, ако наистина има ,,абонати,, и те си предплащат услугата, дългове няма да има! Защо не реват от интернет операторите ,че имали неизрядни абонати платци? Защо не реват от градския транспорт ,че някой не си бил платил абонаментната карта? Във всеки тълковен речник на българския език ясно и кратко е записано срещу думата: абонамент - предплатена услуга ! Ние за какво точно сме ,,абонирани,, да обясни кметицата и всички по веригата до най-горе в трите нагли, малоумни и престъпни власти! Рекетът услуга ли е или углавно престъпление? Загубите на нещо което не ползваш продукт за принудителна продажба ли са или държавен данък-рекет, след като независимия съд обявява всички за абонати и длъжници без да имат индивидуални договори и без да са влизали в сдружение или асоциация за колективна услуга? Две трети от радиаторите в София са изключени ,цели блокове и входове са се отказали напълно, а те ми мрънкат че имали ,,абонати,,! Тези които не плащат са преценили че не искат ,,услуги,, и не ги ползват, докога си мислите че ще ги рекетирате чрез марионетния съд? Правили ли сте сметка колко народ затрихте ,на гробища ходили ли сте? ВРЕМЕ ви е! Ковчезите джобове нямат!

това не е наглост, дори не е безочие, това е някаква съвършенна форма на .....и аз не мога да го определя. ЕРП-тата, Софийска Вода, мини и земи, морски и планински курорти, и изобщо всичко което е "концесия" или "консултация" е лошо , и продължавате да сваляте кожи от народа!!!!!!!!

Защо във Плевен, Бургас , Враца и др. Топлофикациите са от 7-8 години частни, а в София да е общинска - т.е. полудържавна ?!

Видяхме какво се случи с "външния" мениджмънт на Софийска вода - двойни сметки и печалби в чужди държави. Новото строителство и разширения на мрежата пак от бюджета на Общината!

Стига сте писали по форумите, ИЗЛИЗАЙТЕ НА УЛИЦАТА ВСИЧКИ БИВШИ И НАСТОЯЩИ ИЛИ ДА СЕ МАХАТ ОТ ГРАДОВЕТЕ ИЛИ ДА ЗАМИНАВАТ МИСИОНЕРИ НА ес В УКРАЙНА ТА ТАМ БРАТУШКИТЕ ДА ГИ ПОДПУКАТ.ДОЛУ ПРОДАЖНИТЕ ПОЛИТИЦИ ТЕ ВСИЧКИ СА ПРОДАЖНИ ЩОМ СА ВЪВ ВЛАСТТА.А НИЕ ОЩЕ ГИ ТЪРПИМ "...О НЕРАЗУМНИ ЮРОДЕ.."

Те твоите братушки няма да ги подпукат, защото точно тия им пласират газта принудително, чрез топлофикациите и от там ни идват всички проблеми.

ilkovats@abv.bg

Само да те светна, че топлофикациите минаха изцяло на газ, поради изискване на ЕС, а не на "братушките".

На крива ракета Космоса й пречи! Не, г-жо кмет, проблемът не е в лихвите към Булгаргаз. Ако толкова сте против лихвите, защо пък именно Топлофикация (ваше, на общината, дружество) начислява лихви, при това - върху прогнозни сметки?!? Проблемът е в супер некадърното управление и в ОГРОМНИТЕ кражби, които се осъществяват в ТС. И не само при Вальо Топлото (назначен от ваш предшественик, понеже май му бил учител по тенис), а и при всички бивши и настоящи кметове. И май са абсолютно прави хората, че ТС е най-голямата касичка за партийни цели. Което пък пряко опира и до Вас...

ФАЛИТ,ФАЛИТ,ФАЛИТ и всички топлофикатори рекетьори в затвора!!!

ФАЛИТ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ СТИГА СТЕ КРАЛИ ОТ НАС ЗА ДА СТЕ НА ВЛАСТ

Много паче тази даскалица бе,всестранно развита личност.Тия дето са срали на двора на село всите са от герб,все ,,експерти ,завършили Симеоновската школа на дс"

За да продължиш да лапаш нали никаквице, само с чехльо гледате да бутате метрото до бизнес парка. Вас друго не ви интересува!