Статуя на Хитлер в бившето варшавско гето ядоса Полша

Главният равин на Полша Михаел Шудрих се възмути от присъствието на статуя, представляваща Адолф Хитлер, коленичил на мястото на бившето еврейско гето във Варшава, провокация на спорния италиански художник Маурицио Кателан.

Обратно в новината

Коментари - Статуя на Хитлер в бившето варшавско гето ядоса Полша | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

холокоста е фалшификат, бизнес индустрия. Тя е донесла на евреите стотици милиарди. За това сега драпат със зъби и нокти да не се разкрие истината. А именно, че не е имало никакво преследване на евреи, каквото се опитват да ни излъжат. А това, което е имало, в много малки размери е дело на евреи. Вече има достатъчно информация по въпроса и всеки, който е заинтересован да не слуша еврейските лъжи, може да се запознае с информациите. Евреите не се осъзнаха, че лъжите им вече са публично достояние.

мисля че е крайно време да се поискат репарации от наследниците на Чингиз Хан! все някъде има някой наследник на неговите "жертви". и нека се надяваме че османското присъствие е избило ВСИЧКИ наследници на византийците по времето когато безбожните Булгари са дошли да живеят в дунавската равнина.... дали няма и някой и друг оцелял наследник на император Никифор?

толерантност към дивотията на "обидените" от изкуството, позорни за човешият вид същества? - НИКОГА !!! НИКОГА!!! НИКОГА!!!

Когато става на въпрос за Хитлер контекста при мен не е че е имало излишни жестокости.Тези работи не ги е измисли той първи.Това е друг въпрос по който също имам не лоши аргументи.Не вярвам някой да е чел историята на създаване на Гестапо защото не е издавана в България.О бобщено казано те се преследвали своито противници и те са осъзнавали тая опастност.А Сталин е преследвал свой близки и приятели и никой от тях никога не е бил сигурен дали ще осъмне.Гадно нали.По гадно от гестапо всеки случай.Вече писах-социалната му и икономическа програми са най-доброто и резултатно нещо създавано до сега.Може сами да се уверите-в интернета теми табу там няма.Една политика може да бъде добра само ако е национално ориентирана.Нищо друго.А нашата не е и за това сме така трагични.По волята на съдбата Волен и Атака тръгнаха добре но противниците им излязоха по силни по хитри или по подли.Грешката му е че той беше длъжен да предвиди това.И сега сме оставени на добрата воля на циганската престъпност и раждаемост.Няма с кого да ги плашат повече.Абсолютен песимист съм за бъдещето на България.И от факта че мойте внуци ще бъдат чужденци.

ханю, ако хитлер бе успял, света щеше наистина да бъде по-добро место, без многото евреи,нямаше те да са толкова силни, нямаше да има мъкадонкия....българия щеше да е на 3 морета, както ни е обещавано.....

Някой чел ли е "Венецианския търговец"? Тогава Хитлер не е бил роден, а пак са мразели евреите. Факт! Сега, след теманетата към евреите след 1945г., кой управлява света? ... Щастливи и здрави през 2013 и повече позитивни емоции!

Дайте всички да престанем да дишаме, защото вде някаде на място около нас се е изсрал някой умрял евреин! Нека забраним да споменават името на Хитлер, особенно в Хърватия, която е държава благодарение на него. Нека всички дружно да езвикаме, че всички палестинци в Газа още при раждането си стават терористи и трябва периодично да бъдат избивани от Израел. Нека да плащаме на Израел за тази отговорна работа! Нека впишем че Хамас, Хизбулла, дори емирът на Катар са терористи, само да са ни живи и здрави полските евреи, които продаваха братята си в лагерите на Треблинке, Лидице, Майданек и Рига. Нека тоя равин да каже - ние продавахме братята си евреи на ЕСЕС защото плащаха! Нека каже че не е истина, защото има документи за това! Покайте се гвусни израелтяни и оставете честните евреи да жинеят най-после мирно и спокойно!

не трябва да се позволяват еврейски гаври с голямата историческа фигура на Шикългрубер.

Боже, пази България!

някои ден ще има паметници на хитлер по цял свят.....човекът е бил далновиден и е прозрял евреиското зло колко далече може да стигне.....погледнете как се отнасят с палестинците?....нима има по- жестоки от хора от евреите в днешно време?....не знам за какво сме ги били спасявали...трябва да спасявеме света от евреите....

Вероятно знам по-добре от теб. Но в тях поне не е имало газови камери, където да се унищожават милиони хора. А що касае Славейков - едно е да превеждаш приказки, друго е да възхваляваш Хитлер, независимо колко добра е била икономическата му политика.

Аман вече от тези евреи! Само върху тях ли е имало геноцид? Цялата работа е да реват за пари.Хитлер отдавна го няма, какво искат от германците не знам....Все едно наследниците на загиналите в баташкото клане да искат обезщетения от Турция за 200 години напред.

Не знам защо си титанка ( може би е свързано с боклуците ), но със сигурност не си титан на мисълта!

По всичко личи че напоследък Дир-а се превръща в место в което не само се коментира обменят новаторски идеи но и твори.Факта че от голямият поток от новини е избрана точно тая показва наистина нещо ново което се забелязва напоследък.Че темата за Хитлер и националсоциализма не е повече табу.Аз съм засягал тоя въпрос в някои мои предишни коментари но явно тя е непозната за повечето хора и не предизвика интерес.А трябва.Защото има много общо между сегашното ни положение и обстановката в следвоенна Германия която създаде националсоциализма и Хитлер като негова еманация.Специално съм подчертавал-докато хората четат само комунистическа и еврейска литература Хитлер ще бъде само лош.Искам да насоча вниманието на следващите читатели на новината към следното.Да прегледат най напред сайта на Хитлер като художник.Той е само един любител но това не пречи да е един прекрасен художник.Да прегледат и икономическата програма на партията му от 25 точки за да разберат колко е актуална и за България точно сега.И не на последно место че той ни върна по своя воля в историческите граници на Велика България защото ние сме арииците на Балканите и заслужаваме това.Така че щом даже в Полша са поставили паметник на Хитлер това за България е почти задължително.Бих искал да видя одобрението или пък неодобрението на това което мисля и пиша.

Можеш да манипулираш прости и невежи хора. Във втората световна война загиват 50 000 000 души, от които над 22 000 000 руснаци. Ако за теб концлагерите Треблинка, Освиенцим (Аушвиц), Дахау, Бухенвалд и много други са комунистическа или еврейска пропагаанда, то за нормалните хора това е потресаващата история на войната и най-вече на управлението на Хитлер. За да се излекуваш от хитлероманията си посети например Бухенвалд. Ще излезеш човек, не нацист. Много тъжно е, че има хора като теб. Хора без историческа памет. Още по-тъжно и страшно е, че се опитват да насаждат опасни за човечеството идеи и да манипулират хората. Бог да пази от такива като теб!

Dobromir Dimitrow

Знаеш ли кой е измислил концлагерите? И кой е провел първия геноцид? Сеньорът говори за някои от добрите черти на вътрешната политика на Хитлер, защото има и такива. И дори П.Р.Славейков не се е притеснявал да взема доброто от враговете ни - османците! Превеждал е техни приказки. Приятен ден!

хитлер ни "върна" велика България, точно толкова колкото НАТО и САЩ ни "върнаха" Кербала. Все едно да кажеш че Кербала е българско летище ,защото има български войски. Значи не сме помияри и марионетки на САЩ, а сме велика България, нали? И Хитлер е използвал българските марионетки за свои цели, обрал българския народ с т.нар. клирингова спогодба. Наистина е добре да се знаят точните факти и да се направи сравнението с днешно време, че бойко тиквата и герб са точно същите фашисти , едно говорят, а на дело е точно обратното.

Що глупости си изписал....

Чел съм книжката на Хитлер, нищо смислено не пише в нея. Не познавам нито един евреин, но съм чел и доста книжки, написани от един от тях - Пан Лем го наричат. Те са друго нещо, струва си да се прочетат.

Само преди няколко дни субсидираното с еврейски капитали марксистко издание отново опита да подпали истуацията във Франция като пусна комикс за Мохамед. Като че ли се интересува някой. Сега испански (колко ли е испански е друг въпрос) гастролиращ и спорен артист отива, моля ви се, в Полша (където няма евреи и за където евреите драпат от години да ги компенсират и да им плащат, както Германия и до днес им плаща) и ОПА! статуйка на Хитлер. Няма лошо, ама много, много се виждат белите конци. И после ОП: протести на равини, декларации, дрън-дрън. Нали помните оная пражка тоалетна. Ами пак евреин се оказа тоя Чорни. Нормално. И сега някакви тука пишат за Турция. Доста пачки се раздават, но спокойно. Нека равините си протестират. И аз съм да си приберат Хитлера от там.

бай Хитлер трябва да има навсякъде! Sieg Heil!

няма ли кои да поведе булгарите срещу турця. кога ще се обединим. стига сме спали

И какво са ти направили?

Направили са абсолютно нищо, за близо 500 години присъствие. Откъм култура, архитектура, инфраструктура, образование, интелектуално развитие и прогрес - като цяло.

Я поведи една битка със собствената ти простотия.

деер

Когато показват евреи по телевизията , трябва да се имат в предвид всички гладни хора по света! А за избитите палестинци да не говорим!

Каква тиха нощ, г-це Чалева ! Отива на кристална. :-))) --------- А Полша тамън бе взела да се стабилизира...

Аман тия евреи. Ореваха света. Като, че са само те. И над други е упражнявано изтребване и геноцид, но само те реват.

Като се направи една сметка ще излезе, че са избити повече руснаци и др. отколкото евреи. И избиването на толкова евреи се оспорва от мнозина. Иначе откъде излязоха толкова евреи в Европа отново, че и населиха Израел?!

Ами, да реват!