В ”млечните деликатеси” имало само 6% мляко

Продукти, в които са използвани заместители, няма да носят наименованието "Млечен продукт". До 10 хиляди лева може да достигне глобата за производители, ако предлагат на пазара като млечни продукти такива, в които са използвани заместители.

Обратно в новината

Коментари - В ”млечните деликатеси” имало само 6% мляко | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЕ ЯЖТЕ САЛАМИ ЕДИН НЯМА ДА Е С МЕСО

Предлагаме Фидосова и Л.Павлова да станат главни дегустатори в БГ.Така поне ще сме сигурни,че всичко в магазините ще бъде изяденОООООО.

Остана да избистрим главния въпрос: - Дека са ни кравите бе, Миро?!

Е то не може хем демокрация, хем крави. Няма пълно щастие. Определете се :)

Не виждам защо трябва да ни правят на идиоти.13лв за кг. сирене е откачена работа. В палмовото масло няма нищо нередно ,даже е за предпочитане пред олиото,ама слушайте си тъпия министър,купувайте същия боклук за 10-18лв/кг и си мислете ,че евтиното излиза скъпо.

Тоя министър да не е от вчера??? Всяка нормална държава съобщава кой е нарушителят, взима се лиценза и т.н. Но от комуняги не може да се очаква "нормална" реакция, а само прах в очите на хората! Правят се комисии, гласуват се наредби, сменяват се закони, че даже и конституции!!! И всичко...в края на краищата си е по-старому!!! Горките американци, те примерно си имат една конституция... и толкоз! Ние само по "комунизъма" сменихме няколко!!! Сега имаме "демократична", дето позволява вече 22 години управление на всякакви комуно-мафиоти създадени от майката БКП! То СДС ли създадоха, то НДСВ,ДПС, сега се очаква партията на Пръмова(Кунева).

А В САЛАМИТЕ СЪРЦА ,ГРЪГЛЯНИ, ТРЪТКИ ,КОЖИ И ХИМИЯ! МЕСО - 0%!!!

А ке умират за тех

защо само се пише, че има нарушения, а не се обявяват кои са производителите

Ако са опасни за зравето, защо са в търговската мрежа ?? На маймуни ни направиха, вместо книги четем етикети и броим Е-та!!!

Не е само млечните. Шоколадите на Своге/без милка/ и Нестле имат лицемерен етикет:"...съдържа растително масло...". Това е чисто палмово масло вложено като заместител на каовото масло което е много по-скъпо и полезно за разлика от палмовото. Само в България има тази дивашка практика.

Хидрогенерирани растителни масла = болести и смърт !!!

Какаовото масло много отдавна се отделя от какото и се продава отделно предимно за козметика. Маслото се компенсира с други продукти

Аз затова почти не купувам български млечни продукти, само кисело мляко.

Съгласен. Освен кисело мляко, нощо друго произведено у нас не купувам- винаги ми излиза през носа и вкофата за боклук. Пълен бойкот на прехвалените "качествени" български стоки, докато не се научат на конкурентно и пазарно мислене, а не на андрешковщина

Дори след като вече в кифланд на етикетите пише кое сирене не е сирене пак масовата част от народа се реди за сирената без мляко, всички знаете защо. доходите на народа са проблема, най големия, другото е просто етикет на който вече пише че е сирене без сирене в него...

Аз пък не смятам, че доходите са проблемът. Цените са по-високи от тези в западна Европа, а продуктите са или същите, или тукашно производство. Имайки предвид ниските изкупни цени на суровините, ниската цена на труд, липсата на скъпо оборудване и високи данъци- няма как да са реални цените на продуктите родно производство. То и затова има 100000+ гаражни мандри, колбасарници и прочие - просто в този бизнес печалбите са поне 200%.

Пълна скръб в Бълхария е всичко. Какви глоби какви санкции,мошениците си плащат правосъдие нямаме. нека малоумните депутати приемат закон за лоши храни който ги произвежда вместо глоба му затварят производството за 6 месеца и ще видите резултати

Пак ли. Че нали преди 2 год. мазният Найденов гърмя какви мерки е взел. Ама че мошеник.

Ей, прост народ сме. Да купуваш "деликатесен продукт" за 3 лева, след като можеш да си купиш сирене за 7? Или да ядеш гнусни кренвирши за 4, вместо свински врат за 10. Така е, като населението държи милиони в банките, а иначе яде продукти за 3 лева. Но почакайте - Миро и тартора му ще ви оправят всичките!

Всичко ни е нелогично. Бедният човек си е беден, но не защото има или няма пари, а защото мисленето му е такова, ограничено. Пази пари за черни дни. Той ги нарича за лошо и когато ги похарчи за дошлото лошо започва да се вайка, от къде му дойде всичко това, е сам си е виновен. Познавам едно семейство, възрастни, с несемеен син. Живеят заедно и оцеляват с малко. Преди време майката се пенсионира и взе обезщетение от 6 заплати, не много, но интересното какво направиха с парите. Внесоха ги в банка, за черни дни, нарекоха ги за лечение при нужда. Това мен ме дразни, живеят мизерно, вместо да подобрят живота си, те правят спестявания за болести. А не разбират, че самото наричане и ограничаване им носят бъдещи болести.

Докъде се докарахме... На тая богата земя, която Бог ни е дал, да се храним с боклуци. Така българите ще боледуват все повече. Да ви плюя на "демокрацията"!

Абе тоя малоумник найденов за къф се мисли. пазара определя - а в БГ се купува евтино и се пълни търбуха. Затова и се продават буклуци, ако някой иска да купува качествено и скъпо ще си намери. Един въпрос - кво стана с "стандарт" стара планина - никъде го няма, хората си искат соя и евтино, пазара им предлага

на кой свят живееш,каква "Стара планина", нали я пробвах, разликата е в парите! Месото, все едно ядеш бройлер.

Типично по български поредната недомилена санкция. Според мен сумата на глобата трябва да бъде в зависимост от заловеното количество фалшиви продукти. Например за всеки килограм фалшив млечен продукт 5 лв. глоба. Така санкцията може да е 1000 лв. за 200 кг. но може и да 1 000 000 лв. за 200 тона. Санкцията трябва да е такава, че да е по-висока от евентуалната печалба на фалшификаторите.

Никакви наредби ни ги плашат мошениците- трябва си закон за забрана да се поставят всякакви л......а във сиренето и кашкавала. Ако им лепнеш 5 години затвор дали ще посмеят да ти правят "ИМИТЕРАЩИ СИРЕНА" . Американците забранили внос на българско сирене- А НИЕ ЛАПАМЕ ЛИ ЛАПАМЕ -но при тези пенсиИ и това ни е много. Да се отделят магазини и да има надписи "ИМИТАЦИЯ НА СИРЕНА , МЛЯКО И КАШКАВАЛ"- ДА СА ОТДЕЛНО ОТ ВЕРИГИТЕ- НЕЩО КАТО ЛИПНЕСКИТЕ ЗА ЛЕВЧЕ ДЕТО СА, иначе спасение няма-от единя рафт на другия и лапай народе-"ДА ВИ Е СЛАДКО И ЗАПОВЯДАЙТЕ ПАК ПРИ НАС"

Че има ли някой до толкова тъп, че да си мисли че в Б-я има и един дори продукт направен от истинско мляко?

американската агенця фда забрани внос на балгарско бяло сирене, поради опасни за здравето инградиенти. нямате нито срам, нито страх от бога мошеници уродливи. вие сте продукт на комунистическата девалваця на човешкя морал. бадете проклети. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Хахаха! САЩ - страната, където се консумират само естествени храни, може би...?! Преди двадесет години в България имаше истински БДС и се спазваше строго. Хората тук се хранеха с евтини и естествени продуки.

не наредба, а закон за борба с мошениците печалбари. не глоби, а затвор до живот и конфискаця на имушеството на изродите обогатяващи се за сметка на здравето и живота на балгарите. правят сирене от креда, салам от 20 годишни замразени меса, от кучета, котки и други умрели животни. миналато година намерих котешки заб в салам от фантастико. не купуваите балгарски храни, те са опасни за вашия живот.

За продававачите на тези боклуци ... и митничарите от К.Андреево - само публично обесване ... или разпъване на кръст!