Служебният кабинет: 120 депутати да се избират мажоритарно

Георги Близнашки заяви, че експерти в служебното правителство работят по проектопромени в Изборния кодекс, които предвиждат смесена избирателна система.

Обратно в новината

Коментари - Служебният кабинет: 120 депутати да се избират мажоритарно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Забелязвам една тревожна тенденция политиката на държавата да се определя от нелигитимни политици, които не са избрани с народен вот. Действията на този служебен кабинет, който се занимава с неспецифични дейности са показателни. След изборите които бяха ново постижение на изборните криминални практики, ще имаме още едно нелигитимно правителство, избрано с вот под 50 %. На вас не започва ли да ви прилича на диктатура?

Наш Илия пак в тия.Радикална промяна трябва на Изборния закон,ако действително желаем държавата да тръгне напред.Толкова ли е трудно,да се направи нормален закон,който да спре купуването на гласове. 1 Трябва да се чете конституцията,там е записано,че по рано основното,сега средното образование е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Следователно в изборния закон трябва да се запише ,че хора без образование нямат право на глас,щом тези хора са без образование,значи неспазват основния закон на държавата,и нямат право да повдигат въпроса за дискриминация.При това положение не са ли ДИСКРИМИНИРАНИ образованите хора? 2 Хора които не са живяли постоянно последните 6 месеца в България също не могат да гласуват.От какъв зор хора които живеят и работят в Щатите Европа Турция и т.н ще определят дневния ред на Българите,значи тези хора живеят в чужда държава там си плащат данъците осигуровки и др ако желаят да гласуват тук,добре дошли.По този начин изборите ще поефтинеят драстично,като се премахнат всички задгранични секций. И накрая Задължително и електронно гласуване.

този така наречен "кабинет" от служебното правителство на Герб, тотално погази и конституцията и законите! Промяната на изборния кодекс не е работа на някойси Близнашки, а на ПАРЛАМЕНТА!!!

преференциите са едно от малкото напредничави неща, които бяха направени с помощта на този закон благодарение на м.манолова и всеки, който твърди обратното просто не е честен дори към себе си. статуквото- какво ви пречи на вас, другари? ми върнете член първи и ще имате едно много здраво мнозинство от 99.9% плюс некъде къде два-три процента "земеделци". айде полека-полека на дърти години да започнете да се отучвате от тия номера от селки вечеринки, а.

jingiby

И с кои народни представители бяха обсъдени тези предлагани промени? Според мен за такива сериозни промени е нужно одобрението на поне 2/3 от представените в парламента политически сили...

Това правителство многократно превиши правомощията си, беше назначено, за да проведе избори, а истерично започна да подменя вота на хората, смени във всяко учереждение и министерство по 100 души, смени основни закони, промени законодателството за пенсиите, промени цената на тока и прочие и прочие! Това поведение беше наказано на изборите от народа, на следващите след 6 месеца ще получат по-голям шамар.

Проблемите при изборите бяха не само от несъвършенствата на изборния закон, а и от недобрата им организация, чиято основна вина има господина от снимката! Всички гледахме по тв какъв батак бяха изборите в Лондон, например, и каква перфектна организация имаше в Турция. И не е работа на служебния кабинет да подготвя промени в изборния закон.

Проблемите идват от самата конституция която е нищо повече от комунистическата с козметични промени приета през 1991!!!! Време е да се бутне този инструмент на мафията от ДС!!!!