Служебният кабинет: 120 депутати да се избират мажоритарно

Георги Близнашки заяви, че експерти в служебното правителство работят по проектопромени в Изборния кодекс, които предвиждат смесена избирателна система.

Обратно в новината

Коментари - Служебният кабинет: 120 депутати да се избират мажоритарно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нещо много почна да смърди....усещате ли миризмата?

платени мажоритарки със съмнителни спонсори, обслужващи съмнителни интереси, нас обикновените хора ще ни дозакопаят!

При мажоритарни избори такива като бат Сали ще са много повече.Един цигански квартал ще вкарва без проблем депутат.Мажоритарно,т.е. за конкретен човек,когото познаваме.А колко може да познаваме едни човек,който не е в моето семейство или не ми е приятел??Това,че ми е съсед,че съм го срещала,че съм чула нещо добро за него, не означава ,че го познавам,че е честен депутат.Каква е гаранцията ,че един разпознаваем човек влизайки в политиката,в парламента няма да стане друг.И Близашки беше разпознаваем от БСП,а изведнъж се случи нещо с него и стана друг.Мажоритарният вот няма да направи нищо.Ако един премиер и партиен лидер сега разчита на някакво мнозинство,то после при всяко гласуване ще пада едно изнудване от страна на тези "свободни електрони" и едно плащане и какво ли още не.

аз съм "ЗА" 120 депутати да се избират мажоритарно

Подкрепям: 120 депутати да се избират мажоритарно! Това ще реши два големи проблема в полит.система. Но е по-добре да са 80 мажоритарни и 80 пропорционални! --- 160 ни стигат!

Абе тъпанари безмозъчни! Какво му пригласяте на тоя Боцев близач за мажоритарни депутати!? Ако изборите бяха мажоритарни, не ви ли е ясно, че само ГЕРБ и ДПС влизаха в тоя парламент!? На Боце не му пука за вас, той за да е по-по-най е способен ако трябва и да запали държавата, но вие това ли искате!? Мутрата и ДПС само в парламента!?

НЕ Е ТАКА - от останалите 120 пропорционални мандата ще влязат хора и от други партии. ВТОРО - при мажоритарен вот никой не може да ме накара да гласувам за партиен кандидат. Ще гласувам за "независим", който се е издигнал сам, особено ако го знам, че е читав!

Това значи, че от 120 мажоритарни всичките 120 при тази ситуация ще са само на ГЕРБ и ДПС. За справка, виж как се печелят изборите по районите. От останалите 120, основно пак ще са на ГЕРБ, ДПС и може би най-много БСП. Малките партии ще духнат супата. По такъв начин се изкривява вота още повече, той става непредставителен и се подарява властта на Мутрьо и коалиция БОСТАН.

Служебният кабинет: 120 депутати да се избират мажоритарно... Българския народ: Да се намали броя на депутатите от 240 на 120...

депутатите трябва да могат да се отзовават от избирателите. Нищо друго не оправя българския политик.

Повално 120 депутати мажоритарно! И толкова, повече от 120 в парламента не са нужни!

ха да видим сега колко мислите за народа си вие бъдещи депутати????? следващия път на изборите народа няма да има милост към вас! 120 - мажоритарно - Ч У Д Е С Н О

При купени избори, ти се надяваш на добро управление следващия път? да бе?

Служебният нагаждач вече прекали с инициативите си ,да млъква и да си събира парцалите ,че ни омръзна от глупостите на този псевдо реформатор .Има избран парламент и там вече ще се решават проблемите ,стига се е напъвал да подготвя почвата за управлението на ББ,за да има с кой да се оправдава пак пожарникаря!

Сети се кога да го кажеш! Когато минаха изборите, иначе друм-дом и шут (аут).

Най-добре е всичките 240 депутати да се избират мажоритарно. България трябва да е разделена на 240 едномандатни района и във всеки район да се избира по един депутат. Каква е тая работа днес един човек да е водач на няколко листи?! Това си е чиста шизофрения! Кого точно иска да представлява такъв човек? Хората от район А или от район Б?! Когато в даден район гласуват за конкретна личност, вероятността един "издънил се" политик да стане два пъти депутат става почти нулева. А сега гледаме едни и също мошеници в парламента вече 25 години!

Бъркаш нещо, точно 120 да се избират мажритарно, а другите 120 въобще да не се избират. 120 стигат за наш парламент.

Ей тъй, на, служебният кабинет се изяви като най-големият реформатор в най-новата ни история!Да ни е жив и здрав!Напред - нашки!, ние сме зад теб!

Надявал си се да му "дишаш във врата", но зад Него ще му дишаш само...пръдните?!

120 трябва да е общия брой на депутатите /максимум/, а не да се чудите как да ни баламосвате!

Политически бандити,като дъбака от бсп, разни министри на вътрешните / и не само/ работи, от мажоритарните ли ще бъдат или от другите.За какви системи говорим, като отявлени престъпници действат безнаказано и се качват вде по нагоре?

Когато политическата система не работи, се поправя. Но в полза на НАРОДА. У нас политиците от ГЕРБ, БСП и ДПС се стреснаха, че идват нови партиии и в бъдеще ще загубят властта си и бързат да я оправят, но в полза на СЕБЕ СИ. Ако 120 депутати се избират мажоритарно, то това ще са предложените кандидати наГЕРБ, БСП и ДПС. Останалите партии потъват. Оставащите пропорционални гласове ще трябва да са повече и така малките партии пак потъват.Освен това в бастионите на ДПС половината от гласовете на другите партии изчезват. Ако се приложи тази система спрямо сегашните резултати се получава следното - 130 депутата ГЕРБ, 58 - ДПС, 50 БСП и 2 ДСБ. Да Ви е честита вечната власт на БСП,ДПС и ГЕРБ. Аи това, че без ДПС никой няма да може да управлява. И ни обясняват, че това е полза на народа, а отсега готвят резултатите за следващите избори, които ще са скоро, защото никой не иска да управлява при тази конфигурация и сам ще се откаже. А тези, които готвят законопроекта, пак изпълняват поредното поръчение.

Не е би логично тогава, след като считаме,че по един проблем,който засяга най-вече нас-правото ни на извор и действителното му отразяване на изборния процес-вместо да умуваме и щракаме,да им го заявим по подобаващ и не търпящ увъртане начин или както обикновено точно това го не можем!

Мажоритарните избори са глупост, която ще доведе до още корупция и беззаконие. Вместо мажоритарни избори: Искам сваляне на имунитета на всички депутати. Искам съд за всеки депутат, който обещае нещо и не го изпълни, без да има наистина много основателна причина за това. Искам съд за депутати, които обещават, само да си намират на приказка, а после се отмятат от думите си. Искам връщане на смъртната присъда за тежки престъпления. Корупцията е тежко престъпление срещу държавата и искам всеки, взел подкуп, да получи смъртоносна инжекция. Ако искането ми се изпълни, гарантирам, че България ще стане отново могъща държава и всички обикновени хора в нея ще живеят добре и достойно.

Сам доказа, че мажоритарните избори не са глупост. Как ще търсиш отговорност от депутат, който е избран пропоционално? Няма вариант, той ще носи колективна, а не лична отговорност. Виж, ако е мажоритарен, всичко това което искаш е възможно.

Aко ще е мaжоритaрно, никaкви пaртии не трябвa дa стоят зaд именaтa. Кaкто изaд името нa президентa. И никaквa подкрепa дa не се обявявa.

Отдавна се знае, че зад имената на кандидатите при мажоритарни избори стоят "спонсори", които си имат интереси, нямащи общо с тези на народа.

Абе платените агитатори. Стига сте ривали за тея мажоритарни избори. От няколко века в целия свят се знае, че това е прогнила система с големи възможности за корупция и лъжи в нея. Аре засрамете се и престанете да родоотстъпничите.

Този предлaгa стрaтегии, бюджети, прaви дaрения, поемaaнгaжименти, НAТО щяло дa ни сaнкционорa aко следвaщото прaвителство не проеме плaн 2020. Кво стaв, нямa ли дa ги съдят? Трябвaше смо дa оргaнизирaт шибaните избори.

Ако изборите бяха по тази система ето ви резултатите: ГЕРБ - 139 депутата ДПС - 42 депутата БСП - 20 депутата РБ - 12 депутата ПФ - 10 депутата ББЦ - 7 депутата АТАКА - 5 депутата АБВ - 5 депутата Айде сега си помислете дали това отговаря на настроиенията в обществото. При 100% мажоритарно избрани кандидатати резултатите биха били: ГЕРБ - 194 депутата ДПС - 46 депутата

Кажете резултатите при задължително гласуване. Нещо, от което имаме вопиюща нужда...

Намали резултатите на ДПС 2 пъти и ги "разхвърли" пропорционално на останалите. Не може заради една или друга партия да изменяме закона. Примерно за да има ГЕРБ пълно мнозинство да вкарваме 120 мажоритарни или за да няма ДПС много депутати да има задължително гласуване. Парламента трябва да отразява настроенията в обществото и всеки да е представен там. Това е България - това е Парламента. Е за това по-добра система от пропорционалната не е измислена.

Ами те партиите точно това искат - власт за 2-3 субекта и да си я менкат. Сега се видя, че големите партии може и да изчезнат и яко се уплашиха.

А не мислите ли, че с тази мажоритарност ще имате 240 индивидуала и никакво съгласие помежду им? Или 120 свободни електрона, които не знаят къде се намират?

А ТИ МИСЛИШ ЛИ?

Абе хора, защо си мислите, че при мажоритарен вот се гласува за индивиди/личности или както искате там им викайте. Това е България. Тука и магаре да бъде подкрепено от подходящата партия и магаре ще стане депутат. Ние гласуваме като фенове на избори. Никой левскар няма да подкрепи Стоичков за най-добър футболист, както и никой цесекар Аспарухов.

просто... останалите 120 ще бъдат пълни боклуци... които ще си платят заради имунитета!

Ха Ха Ха.............. Значи да идва Тиквата и да си взема властта, а служебните служители наречени "министри" да заместват НС... А най добрее, Чехльо да си ги прибира тия нахуйници да не прават повече ПАКОСТИ...... които и три гейбурски правителства не могат да сторят....

ДЪРТАЦИТЕ ДЪРПАТ БЪЛГАРИЯ НАЗАД...НЕ МОЖЕ ЕДИН ИЗКУКУРИГАЛ ДЪРТАК, ДЕ НЕ МОЙ САМ ШОСЕТО ДА ПРЕСЕЧЕ - ДА КАЗВА КАК ЩЕ СЕ УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ...ДЕМОКРАЦИЯ АААА АМИ КАТО Е ТАКА - ДАЙТЕ ИМ И САМОЛЕТИ ДА КАРАТ

Служебния кабинет действа енергично---това обаче не се харесва на БСП,ДПС и издънките им---ББЦ,РБ,АБВ,ПФ . Стига сме се съобразявали с мнението на БСП и ДПС ! Ако искаха да направят нещо хубаво за България---имаха 1г и 4 мес.,но те /БСП и ДПС и Атака / гледаха само как да ограбят 4 милиарда от КТБ и сега виждаме как бързо искат да заметат следите си!!! Служебното правителство да продължи да управлява: искат да променят избирателния кодекс ----добре! Искат да излязат на светло получилите кредити,които изобщо нямат намерение да ги връщат! Служебния кабинет защитават интересите на България ! И т.н. Президента да не бърза нито с ново фалшиво правителство, нито с изборите----ДАНО СЕ ОСЪЗНАЕ ЗАБЛУДЕНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ОТ ЛЪЖИТЕ НА ббц, рб, бсп,дпс-----и ИСТИНАТА Е ЕДНА: ДА СЕ ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ---САМО ТЕ СТРОЯХА---ДРУГИТЕ САМО ГРАБЕХА: бсп,дпс, ббц И ВИЖТЕ КАК КАТО ГЛИСТИ СЕ ИЗХЛУЗИХА "лидерите" ИМ като евродепутати?!? Служебния кабинет има капацитет да управлява със специалистите си!! НО ТОВА НЕ СЕ ХАРЕСВА НА бсп,дпс,ббц, рб, пф ---ЗА ДА се докопат ТЕ НА СОФРАТА !!! Б.Борисов ще загуби,АКО СЕ СЪГЛАСИ НА КОМПРОМИСИ С ТИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ ИЗДЪНКИ---край на ГЕРБ!!! ЗА ТОВА---СЛУЖЕБНИЯ КАБИНЕТ ДА ПРОДЪЛЖИ ДА УПРАВЛЯВА ДО СТАБИЛИЗИРАНЕ НА ОБСТАНОВКАТА В БЪЛГАРИЯ!!!

Значи да идва Тиквата и да си взема властта, а служебните служители наречени "министри" да заместват НС...

ЕДИН ОТ НАЙ-ХАРАКТЕРНИТЕ МОМЕНТИ НА ТИЯ ИЗБОРИ Е ЧЕ В ТУРЦИЯ НЯМАШЕ ТОЛКОВА МНОГО ГЛАСУВАЩИ (ЯВНО ДЪРТИТЕ ТУРЦИ ИЗМРЯХА) ... А ПЪК ПО ТУРСКИТЕ СЕЛА В БЪЛГАРИЯ СЪЩО ИМАШЕ МАЛКА АКТИВНОСТ - МЛАДИТЕ ТУРЦИ , КАКТО И БЪЛГАРИТЕ СА НА ГУРБЕТ ПО ЕВРОПА :)))) ... ТОВА Е ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ ЗА ОЛИГАРСИТЕ :))

пътечката е утъпкана, светът не почва и свършва до теб и ти ще ОДЪРТЕЕШ,но тогава едва ли ще си спомниш колко си арогантен и малокултурен,помни,че не се умира по желание

А ЗАКОНА НА МАНОЛОВА...ТАКА СЕ БЕШЕ ПРЕВЪЗБУДИЛА С НЕГО

"Тоест, страната да бъде управляема" - точно така, изпълнителю на поръчки Близнашки. Стадото трябва да бъде под контрол. Стадото не трябва и да помисля да надига глава и да си задава въпроса "Защо". А какво е управлението и дали е в обща полза и в полза на хората - това разбира се е маловажен и третостепенен въпрос.

хехе лидерите и закрепостените политици вечно на първите сигурни места се наакаха от страх че народа няма да гласува за тях и се застраховат

Освен това-приреални около 4,5-5 млн.избиратели в България-не повече от 100-120 депутати.И да работят на минимална заплата,ама НЕМА ДА СТАНЕ....

Трябва да се въведат ТРИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПРОМЕНИ в изборния кодекс. 1-вата) ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ ! - Такова има в Белгия и още 4 страни в ЕС и е успешно. 2-рата) МИНИМУМ СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ ! - така отпада купуването на цигански вот какъвто виждаме на всички избори и никой не може да се справи с него. Но с тази промяна в изборния кодекс купуването сред неграмотните бива директно елиминирано. 3-тата) ПРАВО НА ГЛАСУВАНЕ САМО В ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ! НИКАКВИ СЕКЦИИ В ЧУЖБИНА...КОЙТО ОТ ВЪН ИСКА ДА ГЛАСУВА ЩЕ ТРЯБВА В ДЕНЯ НА ИЗБОРИТЕ ДА ДОЙДЕ В БЪЛГАРИЯ ЗА ДА ГЛАСУВА. Това е въведено във Франция и е АДСКИ успешно. Така отпадат шашмите в Турция където в една секция за половин час "гласували" 2000 човека... 4-тата) машинно гласуване ! - но първо първите три, после тази четвърта . НЕ СЕ ЛИ ВЪВЕДАТ ТИЯ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ РЕФОРМИ , ФАЙДА ЙОК ОТ ВСЯКАКВИ ДРУГИ..................

И още: Кандидатите задължително да са от региона, от който се кандидатират. Като си кандидат - да си от рамките на бившия окръг и да си живял там последните 5 години. Така кандидатът ще е запознат отблизо с проблемите на хората от чието име е в парламента. Така отпадат и казуси като Бат Сали и казуси от типа на влязъл от Русе и Долно Тарамтуткаво и, отстъпилмястото си в Долно Тарамтуткаво на анонимния от листата, дето никой не е чувал за него. Да изчезне понятието "Независим кандидат подкрепен от ( еди-коя си) сила

Секции за българи в чужбина-само за тези които са изпратени на работа там-това са служители в посолства, консулства и с мисии,

Какви Българи в каква чужбина? То разби-иш ли дало пари колкото струва едно жилище а да спре да бъде българин, от 3-5-8 години а може и повече не плащало никакви данъци и осигуровки в страната ни, заселило се трайно оттатъка и сега с претенции да решава КОЙ (разбирай КАК) да харчи нашите пари.

Избирателни права трябва да имат само хора, които за някакъв период назад (година-две-три) са плащали данъци в България. Ако не си дал нищо за държавата си, нямаш право да й се бъркаш в управлението. Това ще доведе или до елиминиране на избирателите от турция и циганите, или пък те ще започнат да си плащат данъците в България (хи-хи). По закон данъчно задължено лице става всеки, който е живял поне половин година в страната. Ако не го е правил последните три години, няма начин да е в час с политическите реалности. Може да се върви и към отпадане на двойното гражданство.

че трябва да могат да гласуват само хора които са допринесли за тази държава, я с данъци, я като фирми които внасят данъци. Я с обществено полозен труд.

Tези пак си повярваха,не виждат колко са ограничени!Koдекса е в компетентност на нс с широко участие на граждански организации,а не от еднолично неизбрано от хората временно управление,корпоративна смес от мижитурки и преугодничане!Oтвратихте хората,затова ще има многопартиен парламент,защото ,ако още не сте забелязали хората искат промяна и широка дискуция по проблемите,а не царство на монополи и слагачи!Kaкво само повтаря като папагал "тежки реформи",знаем ги твоите "реформи",изобщо нямаш предвид реформи в истинския смисъл!

Вярно, само дето "гражданските организации" са такива, които са платени от чужди фондации. Т.е. от тези, които дават поръчките на правителството и партиите. Така че всички пеят в един глас. Дискусиите са само за замазване на очите.

този е голяма напаст и мисли че като си вярва,някой му вярва!контролиращия орган,назначил хора от администрацията в изборни комисии в чужбина,е браво!"правилно"облизалчев,затова бъка от контролиран и купен вот навсякъде,и "голям контрол"беше и "информираност" как да гласуват,няма що!затова пуснахте неграмотни да гласуват,та дори и да не е отразено в закона е очевидно за някои групи,да ги питат могат ли да четат,особено в съседна турция!дори и кодекса да не може да се промени сега,по отношение на формулата за преразпределение,има механизми да се коригира тази ситуация,какво се прави на тъпан!

Яйце ли му бели някой на този ?

Снимка достойна за карикатурна фотоизложба. Думи нямам. Първото което възбужда е смях и човек може да си помисли, че е заснета в комедията "Големанов" на Ст. Л. Костов, може и "Близзнашки".

Служебния кабинет действа ефективно като Путин и Ердоган и Меркел-- така трябва ----питам се защо да правим избори--да си управлява Служебния кабинет--стига тия похарчени милиони за избори и купуване на гласове от ББЦ, ДПС !!!

"смеш.плач",напълно те подрепям!а тези които не са гласували не им искам мнението!а червените - не се обаждайте от КЕНЕФА в който и набутаха веиките ви лидери!!!!!!!!!!!

Aми,че де го боче "фаворита"?3а голмайстора 0:5,така трябва и още ще пада!

Стига глупости в стил "копи-пейст" и назад към пещерния строй. Политиците имате избор - или продължавате да предизвиквате народа да ви въздаде правосъдие ; - или давате управлението на хора с държавнически умения, които по разбираеми причини не са част от управлявалата и чрез внедрените си криминалинки все още управляваща олигомафия. 1) Мажоритарни избори - два тура, влиза САМО кандидат с над 50% одобрение. ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНЗ!!! Механизъм за ОТЗОВАВАНЕ по всяко време от избирателя. 2) Въвеждане на пряка демокрация чрез ежеседмични референдуми по важни въпроси по швейцарски образец или по примера на Исландия. Може и да не им оттърва на олигомафията, но другия вариант е да се продължава така, както досега, но това ще продължи до момента в който на хората им писне и започне касапницата. А тук е земята на Хан Крум и някои закони се прилагат до 4-то и до 9-то коляно.

На последните избори са гласували 47% от имащите право на глас, заедно с "финансово стимулираните гласоподаватели". Какво ще стане ако влезнат в сила всичките ограничения които предлагаш? Не е ли по-добре (и по-евтино) българина да не го мързи да гласува следващия път?

Човече, видя ли някой да ми предлага нещо евтино знам, че се опитва да ме измами. Гарантирано. Предишното управление за 14 месеца освен тоталното разбиване на държавния апарат и тотално крадене знаеш ли колко "евтино" ни излезе? Само върха на айсберга е заема от 10МИЛИАРДА, а сега ще се налага май да се взема нов - между 4 до 6 МИЛИАРДА. И това е без да вкарвам в сметката съсипаната инфраструктура, земеделие, гори и т.н., дето ги съсипват над 25 години "бившите" комунисти, днес първи капиталисти. Не сме толкова богати, че да купуваме евтинията - тя е просто скъпо решение, дето във времето ти струва поне двойно повече, отколкото струва това с нормалната цена. Имаме си поговорки за това - хитрата сврака - с двата крака; скъпи на триците, евтини на брашното и т.н. Край с хитруването и тарикатлъците на дребно.

Ако третираха човека човешки всички щяха да гласуват! Българина не е бунак, че да се набира на дръжките на тенджерата, дето са му я сложили на главата. С ПРЕСТЪПНОТО НЕСПРАВЕДЛИВО И ИЗЦЯЛО В ПОЛЗА НА ОЛИГАРХО-МАФИЯТА ОРГАНИЗИРАНЕ на изборите мафията кара българина да узаконява едно престъпление, каквото е узурпирането на властта от същите тия престъпници. След като сме ги хванали, че ни мамят и крадат чиста глупост е да ги оставяме да продължават да го правят! ВРЕМЕТО НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ИЗТИЧА! 1) СМЯНА НА ИЗБИРАТЕЛНИЯ ЗАКОН - 100% МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ, - 2 ТУРА - ПРАВО ЗА ОТЗОВАВАНЕ 2) ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ - ЧРЕЗ СЕДМИЧНИ РЕФЕРЕНДУМИ ПО ВАЖНИ ВЪПРОСИ И ДИРЕКТНО ПО ШВЕЙЦАРСКИ И ИСЛАНДСКИ ОБРАЗЕЦ!

НА КОГО ЛИ ЩЕ БЪДАТ УГОДНИ ПРОМЕНИТЕ В ИЗБОРНИЯ КОДЕКС ... ?

И аз това се питам ''На кого ли'' и отговор не искам.Май Някой е решил-отиваме на предсрочни избори,първо защото му не връзва и второ защото политиканите по нашенско се оказват несъстоятелни.А какво е казано-който не може да върши дадена работа да се не зафаща.Комфорт вече нема,нема и да има

на снимката смешника от нашият клас.

Точно - смешния протестър 1!

Освен герберските бандити, нямат нужда от служебния кабинет. Оставка!

Абе защо всички политици си представяте играта само с четири валета и четири девятки? Тази игра е много скучна за всички, освен този, който ги държи. На мен този резултат много ми харесва. Обществото е шарено - и в парламента трябва да има повече партии. Това, че трудно ще се договорите на тъмно и при всяка грешна стъпка могат да ви отсвирят в същност е добре. Преференция трябва да има, хората много ги кефи да махат "вечни депутати" от листите. Ако трябва да се махне нещо, това е служебната преднина на водача, която му гарантира влизане и да се намали процента. В сегашния вариант в парламента може би нямаше да влязат хора като Мая, Кристиян, Дъбов, и т.н. Дори на Цецо и Местан им беше положението на косъм. Политиците може много да им е кеф да си правят каквото искат недосегаеми, но не забравяйте, че по принцип само и единствено суверена раздава картите. Така, че ще я играете играта както ви кажем, а не както си искате!

Този като го гледам все ухилен,като ,че ли в България всичко цъфти и върже ми прилича на оная министърка от завоя Ана-Мария ли беше дето се хилеше като луда на фона на рухналата и ограбена Здравна каса!

УЖАСЯВАТЕ"от 13.35: Защо се обиждате на Служебно правителство"?!Да не участвате в него?! Знаем, че ПРЕЗИДЕНТЪТ Е ТОЗИ, КОЙТО РАЗПУСКА ПАРЛАМЕНТА и пак ТОЙ ОРГАНИЗИРА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО чиято компетентност е, не да управлява, а да насрочи нови избори! "Ужасът,"който изпитваме е породен не само от Президента, а най-вече от НЕКОМПЕТЕНТНОСТТА И НЕДАЛНОВИДНОСТТА НА ЗАКОНОТВОРЦИТЕ! Те, не изхождат от реалностите, не предвиждат, не дават възможност за корекции на" грешки"- резултат на механично заложени формули за изчисляване гласовете на избирателите! ФОРМУЛИ, които "разхвърлят" вота им "наляво-надясно"! Има нещо "гнило" в Методиката на ЦИК при определяне резултатите от гласуването за народни представители, при разпределението на гласовете от чужбина и пр. Не Сте ли наясно, че Народът е оставен без възможност за контрол на Властимащите и не е Виновен, че "СТАТУКВОТО СИ ИЗБИРА ПАК СТАТУКВОТО", че политиците не желаят да коригират следизборните"чудати грешки", позовавайки се на "ЗАКОНА"- сътворен от самите Тях! Политиците и Системата са за Упрекване и Смяна! Не, народът!

6 +

Близнашки ли си ,тризнашки ли си ,не знам,но май е време да вдигате гълъбите и да спрете и вие да правите поразии на наш гръб! Що не въведеш нов "изборен" кодекс - избирате само Бойко и никой друг! Той и Тодор Живков го беше срам,че отчитаха 99,99 %!

Хайде вече "пОбедителите" от парламентарните избори и онова президентче да започват бързо да си съставят "пРавителството". Че то тези "служебни експерти - експериментатори от служебното " да не изцъкат Неочаквано Някакъв По-голям Тезек от този , който ни готви Тиквата.

Ах, с какъв кеф ще се изцепя и аз като безделниците по площадите: О С Т А В К А !