Ген. Румен Радев: Трябва да разрушим монополите

Трябва да разрушим монополите, защото те пресират малкия и среден бизнес и да създадем предвидима среда за развитие, заяви кандидатът за президент Румен Радев.

Обратно в новината

Коментари - Ген. Румен Радев: Трябва да разрушим монополите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уважаеми ген. Радев защо сме на?: 222 - място по раждаемост в света 3 - място по смъртност в света - невероятен РЕКОРД пред Афганистан и Сомалия! последно място - по продължителност на живота в Европа първо място по младежка безработица в Европа последно място по доходи в Европа първо място по корупция - в Европа първо място по нещастие в света 136 място по свобода на словото в света 129-о място по пътища в света 1во за най-мръсна Столица в Европа Търсят се отрговори на следните въпроси: 1.Как в държави, в които се води война и в държави , в които по-голяма част от населението е заразено със спин имат по-малка смъртност от тази на България, а именно 15.8 на хиляда? 2.Ние прости ли сме? 3.Простотията става ли за управление на държава? 4.Кой е виновен? 5. Има ли 3та национална катастрофа? 6. Защо на никой не му пука за тази статистика?

И как точно шофьора на самальот ще пребори монополите като партията която го е издигнала ги е внедрила в цялата икономика на Родината?

щом е толкова напирен ,защо не оправи авиацията ни и защо смята ,че страната ни няма зачитане на човешките права?

аз по-голям монополист от Лук Ойл в тая държава не знам да има. Ама как точно Радев ще развали рахатя на руснаците не ми е мн ясно. То и довчера Офчеря беше в държавната квота там. Ся че Марешки им развали далаверата-да, ама на леди Курнелия фаворита Хан Соло и вицето му Чубака не вярвам да се напинат много

Трябва другарю Радев, трябва, ама надали - я се огледай, ами те са навсякъде.

Тия кандидат президенти станаха по голяма чалга от тая на Слави!Ашколсун, аферим...........

Като гледам, най-големият монополист в България е Лукойл. Та те дали ще са съгласни да им се разруши монопола, или руския монопол е най-човечния монопол и не бива да се закача? Абе кой му дава опорните точки на този?!

ГРЕШНО, Радев, ГРЕШНО: 1. Не монополите, а държавно регулираните монополи са вредни. Ако аз съм частен монополист в правенето на бензин от вода, това не е пречка друг да го прави стига да може, нали? Вредно ли е? Да ме забранят ли трябва? 2. Нелоялната конкуренция е по-вредна за частния бизнес. Това включва и сивата икономика. Не може да искам да продавам банички, да плащам данъци и осигуровки, да осигурявам отпуски . . . . и баничките ми да излизат на себестойност 2 лв. До мен се пръкнал баничар, дето не плаща осигуровки, не плаща данъци, няма договори с работниците, не им дава отпуски и неговите банички по същата технология и същото качество струват 1 лв.

" Не монополите, а държавно регулираните монополи са вредни." Браво. Толкова тъпо, че чак боде.

Корнелий

Ти за първи път през живота си ли чуваш, че държавата съзнателно създава монополи използвайки лицензионните режими, както и уреждане на частни фирми, като подизпълнители, на държавни дейности? Що мислиш бай ти Ганя иска Солунската митница, да речем? Защо Арсенал, докато бе с монопол гарантиран от държавата за износ на оръжия бе най-процъфтяваща фирма? Как мислиш Мултигруп натрупа толкова средства? Какво ли обяснявам на хора, които считат писането на коментари за пари, като върха на умственото си развитие, защото са заменили кирката с клавиатура!

Браво, генерал Деси, ти си Гордостта на Курнелия!

Та нали тия, които те издигат ги създадоха.

Този генерал май е сбъркал формата на изборите - ще гласуваме за президент, а не за омбудсман или мин. председател! С поредната червена тъпотия - закон за задължителна преобладаваща квота на бълг.асортимент на хранителни и други стоки в търг. вериги, ще се създаде още един МОНОПОЛ ! Сега много вносни стоки , не само китайски, са с по-ниски цени от българските. Хей, червени рекетьори, купувачът прави избора си ,а пазарът се регулира от конкуренцията при нормално функционираща икономика. Като сте "СОЦИАЛНО АНГАЖИРАНИ" хранете бедния народ , а не вашите ненаситни фирми!!!

Много си зле колега. Явно не си чувал за защитни мита ? Ами те съществуват в редица държави именно за защита на местното производство. Това също е пазарна икономика.

Е, не може така другарю Радев какво ще каже Гергов той те издигна и подкрепи.

Пламен Орешарски не е същинския кандидат на ДПС, а е стъпка от политическия казачок към ген. Румен Радев

Браво Местане! Не сме те забравили!

Ще бъде извършена грандиозна манипулация на изборите. Целият административен апарат /министерства, агенции и общини/ е вдигнат на крак .Сега в държавата никой, освен частните фирми/ не работи. Всичко е организирано за спечелване на изборите от ГЕРБ. Но мисля, че има умни хора в тази държава и ще пощажат, че тозо народ има достойнство, а не е мърша.

Надявам се.

Така е - няма по-всеотдаен партиен активист от чиновника на заплата;))

Генерал Радев е прав, но кой ги създаде...тези които го издигнаха и подкрепиха БСП и ДПС!

Абе трябва, и аз знам, че трябва, всички знаем, че трябва, ама как. Празни приказки, дрън-дрън, евтин популизъм.

Чета коментарите и се превивам от смях. Герберските тролчета са получили указания да бъдат много активни и да плюят на поразия. Освен това цялата администрация, част от която съм и аз, също имат задачата да пишат глупости и да помагат на ГЕРБ. Господа, нищо няма да ви помогне. Напротив, по този начин вдигата рейтинга на Генерала. На хората им е ясно. Той е следващия президент. Мъж та дрънка!!!

ама ти си много в час с организацията на тролчетата.

Къде останаха високите естетски критерии - така стръвно прилагани към опонентите ви, другарю ? Вашето гардже прилича на селски пощальон , толкова предполагам , че му е и общата култура. За генерал може и да му стига, но за президент - не !

С едно уточнение, че този "генерал" вече си е прост/о/ другар...

Ти първо разруши монопола за противозаконното назначение на любовницата си която я сложи на две длъжности едновремено.Какъв морал имаш да облагодателстваш близките си хора а какво остава за народа.

Други компромати?

Балък изглежда само ти не знаеш това което цяла България знае и е подплатено с документи.За разлико от Курнелка която си плещи на ангро.

ГРОБ ще са като Лудогорец: тръгнаха за Англия като аслани, а се върнаха на.срани.

Този генерал що не си гледа генералските работи, ами плещи гупости на търкала, особено на икономическа тематика. Монополът и олигополът са си най-нормални пазарни структури и няма нищо мръсно в тях. Лошото е, когато престанат да бъдат контролирани. Тогава възникват различни картелни образувания, КОИТО ВЕЧЕ СА ЗАБРАНЕНИ. Част от задълженията на Комисията за защита на конкуренцията е точно такава, но те предпочитат да гонят кафенета с 50 лева оборот на ден за касови бележки, отколкото да попитат бензинджиите, например, защо насред лято, когато консумацията скача почти двойно, те... вдигат цените, против всякакви пазарни принципи. Та така. И генералът лъже тези хорица, защото те точно това искат да чуят. Естествено, нищо няма да се подобри. Защото не монополът е виновен, а крадците. Ма за тях, никой нищо не казва.

АЗ ПРЕДЛАГАМ ПО-РАДИКАЛНИ МЕРКИ ... ПРЕД ВСЯКО КМЕТСВО ВСЕКИ ДЕН ДА ИЗЛИЗАТ "ДА ПУШАТ" ПО 500 ВЪОРЪЖЕНИ БЪЛГАРСКИ ПАТРИОТИ ... ДА ВИДИМ КВО ЩЕ ПРАВЯТ ЧОРБАДЖИИТЕ И БЕЙОВЕТЕ ... ...

За Пицоядите около Операта ли става въпрос ?

Както другаря Първанов ги разруши монополите??? По-скоро ще купиш и ти по един хотел на децата си в края на мандата. Гледай само да не бъдеш използван и историята да те запомни с нищо друго освен като генералът дезертирал от българската армия, за да става политик!!!

Другарю Радев, как така ще разрушаваш нещо , което твоите другари са създаи. Раде, ще има другарски съд, а ако пак издрънкаш подобна глупост ще има и кютек!

Този капут радев щял да разрушава монополите, които БСП/ДПС създаде през годините. Как има все още хора да вярват на тези престъпни партии БСП/ДПС и да гласуват за тях. После материалът не бил лош :(

След силното си представяне на дебата,все повече хора виждат огромната разлика между него и "майката" на нацията,която се оплете като пиле в кълчища по важни за страната въпроси.С тази номинация ГЕРБ си сложиха такъв таралеж в гащите,че дълго ще го помнят.

с касетъчни бомби ли ще бомбим монополите? модерно е днес.

Имаме един Батман в държавата който дойде с обещания да разбие "организираната,битовата и всякакъв вид престъпност"..(защото бил пециалист,завършил Симеоново)и е докарахме до тук. Сега друг Батман-2 ще оправи пенсионерите,младите,общините,монополите,ВВС,Двигателите,крилата,опашките....Този пък бил тесен ВВС специалист учил 2 пъти в САЩ!!(но гузно го пропуска) Страхотно е ако тези два Батмана обединят усилия:-))). Ще громим мафията със щурмова авиация,а бабите ще ги пренасяме до болницата с хеликоптери,а младите ще ходят на "зелено училище" с леки едномоторни самолети!! Монополите ще ги следим с дронове които ще бъдат управлявани лично от Батман-2!!

За 15 години управление БСП не само,че не разруши монополите,но и ги създаде!!!!10 години имаха президент на власт,който също не пипна монополите!!! БСП създаде мутрите,при тях царяха ВИС,ВИС-2,СИК,Мултигруп и всякакви подобни,БСП създаде циганизацията,БСП допусна по новините да се говори на турски език и разреши турците и циганите да носят бурки... БСП изгони 3 000 000 българи в чужбина,БСП съсипа Здравеопазване,Образование,МВР,Съдебна система и Прокуратура,БСП съсипа България и сега най нагло иска още 5 години мандат на управление!!!! 15 години далавери и кражби,а сега обвиняват другите,че били докарали България до просешка тояга и ги хулят,че теглили заеми да погасяват далаверите им,няма по нагла измет от тези крадци!!!!!

Точно за две кебапчета и 30 лева гласоподавателите им забравят всичко. А на някои и кебапче не им трябва - те не помнят какво са закусвали сутринта.

Повярвахме ти! Руските мекерета сте до един демагози и лъжци. Най-наглият монопол е на Лукойл - руските дерибеи ни дерат с 1 млрд. годишно. Другият монопол е на Булгаргаз-слугинаж на Газпром.Държат ни в 100% зависимост.Там обаче отговорен е друго руско мекере - Боко.

ти,като не си лъжец ,кажи кой ти плаща -цру или сорос ?може би ердоган ? хайде, не лъжи !

Мой човек, Лукойл не са руска фирма. Тази фирма се контролира от офшорни фирми. Следите стигат до ротшилдови.

80% от тенденциозно написаните и спуснати статии в този сайт постигат обратния на търсения ефект, поради некадърността на троловете им. Предлагам да публикуват дописките направо в оригинал, на руски език.

Много неща трябва да се направят, но не става само с афиширане. Трябва да се обясни как ще стане, останалото са кьорфишеци. Тоя пенсионер да беше си стоял на дъто и да беше оправил авиацията, нещо от което уж разбирал. Той избяга от страх от това което разбира, пък ще ходи и да разправя на бабичките алабализми.

Всяка приказка започва с "Имало едно време..." и всяка предизборна кампания започва с "Трябва да....". И двете са приказки от 1001 нощ.

Един шоьор на самолет който си е продал достойнството на българин за шепа рубли и станал кукла на конци на Кремъл ще ми говори за събаряне на монополите.Той дори няма визия а физиономия на селяк-тракторист.Тоя е срам за България и своите роднини.Продажник.Той съсипа и участва в разграбването на авиозавода АВИОНОМС В Плодив.Бойкотира модернизацията на авиацията ни.

Подкрепям това мнение. Да добавя, че главният монопол у нас е на червените фирми - те държат икономиката и правят вноски в черната касичка на Посирано20

Радев Радев, научили са те как да лъжеш. Какви картели ще разбиваш ти бе, нали точно олигарсите стоят зад теб и ще ти откъснат ушите.

ЦАЧЕВА ЩЕ СПЕЧЕЛИ НА ПЪРВИ ТУР !!!!!!! ПРОСТО НЯМА СЪПЕРНИЦИ И ТОВА Е СИГУРНО !!!!!!!!!!

Все си мисля,че по-важното е кой ще спечели ВТОРИЯ!

няма да има втори, ако първия е спечелен.

Тамън няма да има чак такава нужда от нови бойни самолети, тъй като Президента (той и Гланокомандащ) би могъл да облита с метлата цялата територия на страната сутрин га тръгва за работа и вечер, когато се ръща от работа.

Налиименноте ви дават парите! Лукойл, Газпром, оръжейното лоби, ядреното лоби...

"Трябва да разрушим монополите..." и "Разрушихме монополите..." са две противоположни тези. Първата, която започва с трябва да...я слушаме от 27 години и тя е крилатата фраза на цялата организирана престъпна група от политици и депутати, които имаха за цел да съсипят държавата и да я оберат до дъно, втората-няма покритие и е неизползваема, защото никой нищо не е направил за тези 27 години. Така, че това бъдеще време с трябва да...се използва преди избори, много добре се звае какво трябва да....а след изборите заглъхва като ехо...

"Трябва да..." го слушам повече от 60години! И още 100 да живея,пак ще си го слушам. :-((( Един умен човек казваше: - Най-много ме е яд на две думи в нашия език- МОЖЕШЕ и ТРЯБВАШЕ!

да каже какво мисли за CETA и монополите

За 20 дена 20 обещания от кандидат президента о.з.. 1.Ще мисля за малките общни(значи големите ще ги остави на самотек) 2.Ще се ангажирам с младите..(кои млади)?? 3.Моите мисли са с пенсионери....това е нормално,те са 60% от почитателите ти. 4.Мисля за армията ни!!...мисля и за ВВС.А защо не мисли за ВМС примерно?? 5.Ще разруша монопилите.....недей скача срещу ръката която те храни!! 6.Крим деюре е Украйна,дефакто е Русия.(интервю в БТВ) 7.Ние сме ЕС и имаме ангажимент ,но сме против санкциите ...но не знам дали ще имам сила да наложа вето в Брюксел.:-)))))....със сигурност нищо няма да може да направиш защото по природа си безграбначно!! Представяте ли си какво му е главата на тази фуражка!!???? А и много ми е смешно...бил 2 пъти на разноски на САЩ на обучение ,но бил малко,само малко против НАТО:-))))).

Фактите са прекалено сложни за избирателите му. На тях им въздействат по-простички послания: Асфалт не се яде! Ще повиша раждаемостта! Ще ви върна внуците! Ще ви уважавам! Ще вдигна изкупната цена на джелезото и тутуна!

Нема!!Има само обещания тип ранен "ГОЦЕ" 2001 година.Социален,красив,сини очи,бабите ще са щастливи(не са казва къде-може би ...),внуците ще учат(не се каза обаче в кой щат или коя немска или италианска провинция)... Само за 20 дена ми стана по-противен и от най-противното и елемемнатрно същество-МАМА от ГЕРБ!!

Стига да не разрушите монополите на предишните и да изградите нови - вашите!

И предишните са си техни! Лукойл на кой е? Газпром на кой е? Военните достваки на кой са? Ядреното лоби чие е?

Всички нормални българи знаят, че като изгоним Русия от България , Лукойл и другите кожодерски фирми , ЩЕ СТАНЕМ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА ! Колкото по - бързо изгоним криминалните ватенки, толкова по - бързо ще тръгнем напред !

ах,простотия,простотия необятна,все повтаряш това,което си чул от комшията ,защото главата ти е задръстена от асфалт !

Няма как президента да свърши всичката тази работа . Той няма права . Само представителни функции . Да се търси министър председателя !

и затова въвеждат задължително чрез банка и карта разплащане - да се смя ли или да плача на противоречията им между думите и делата?? Идиоти, няма да гласувам - аман от тъпотии и манипулации

Военна полиция спокойно може да АРЕСТУВА И ПОДВЕДЕ ПОД ОТГОВОРНОСТ този предател РАДЕВ !!! Има достатъчно улики за нагла държавна измяна !!! Ако искаме да сме държава .............

А каква е програмата на леля Цецка ? Ако слушаме какви ги плещи Плевналиев и Боби само дето още не сме се прегърнали със СЕТА и обявили война на Русия. Баси и ястребите.

ми айде,дрогарю фатмак,разрушавайте го споснсора ви гочиту,дето монополизира панаира!!

Кажете ни как ще го направите на практика?

Ако още някой се хваща на тия измишльотини си заслужаваме цялата мизерия. Назоваването на проблемите не е назоваване на решенията им. КОНСТАТИРАНЕТО НА ОЧЕВИДНОТО НЕ Е ПРИЧИНА НЯКОЙ ДА Е ПРЕЗИДЕНТ! Трябва не само да каже как ще го поправи, но и биографията му досега да го догазва, че поне се е опитвал. Каква е точно биографията на военен, довчера подкрепял ВВС в НАТО днес получил катарзис и се осъзнал, че Русия е по-оферта. И това при положение, че вече и европейските лидери назовават истинския проблем. Агресията на Русия, прегладняла от санкциите и ниските цени на петрола. А ние тука решихме да завиваме на изток.

Никой не е решил да завива на изток, а да се води прагматична политика. Нима Италия е завила на изток ?

Шилo

Трябва, ама тя баш партията, която те издига, ги създаде и закриля! Само с декларации не става, другарю бивш военен, трябват действия. А такива няма - нито от БСП, нито от ГЕРБ! Плямпат преди избори и - дотам!

Отново твърдя, че този човек е неадекватен! В Конституцията на Република България изрично е посочено, че монополите са законоустановени и част от законовия ред на държавата. Това означава , че само по законен ред може да се реши какво да се прави с монополите! В този смисъл ген.Радев прави противоконституционно изказване и то срещу ред организиран с мнозинството на БСП. Очевидното: инициативен комитет, който предлага лица без обществена ангажираност не е способен да предложи работеща кандидатура. Вижте в последните три десетилетия колко инициативни комитета какво постигнаха? Това са инициативи на безотговорни лица и трябва да бягаме от такива, защото носят лоши последици. Вече е ясно и още нещо. Необходим е нов ляв проект, който да работи за България. В момента старите лица са напълно безпомощни и неадекватни. Нишата в ляво е огромна пустиня с червен пясък, който не работи за българския народ.

айдеееееее, навиха манивелата на СТАААРАТА латерна... да не е краднал програмка от индиано... и той щеше да закрива, да гони, да наказва... дедовия... ей... помня бе... друго си е гинко-белобата