Официално откриха паметника на Рейгън в София

Със специална церемония днес официално беше открит паметник на 40-ия президент на САЩ Роналд Рейгън (1981-1989 година).

Обратно в новината

Коментари - Официално откриха паметника на Рейгън в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

гейовете да ходят в гейропа

Някой да ми отговори сериозно какво е направил господин Рейган за България? Какви са конкретно заслугите му? И ще се опитаме да съобразим дали все пак съответстват на мястото и значенито на съоръжението- паметник.

върху клоунския паметник доста може да се твори. по-здрав най-сърдечен към американските подлоги.

Дарения от държавната хазна . Какво толкова е допринесъл за България ? Следват и паметници на Обонго , и най-вече на Меркел , с любезното ''доброволно'' дарение на пари от народната хазна.

Това нали е сатира?!? Иначе що чини тоз хамерикански вожд у парка?!?

Ужааас свършиха се достойните българи на които трябва да се издигат паметници та издигнахме на един америкнаски актьор който какво е направил за старната ни че не мога да се сетя. Страшни гъзолизци са това нашите управници.

Актьор, ама освободил България от Съветско робство, като Александър I от турско!

реалист - не знам дали Рейгън е допринесъл за икономиката на САЩ, сигурно не, но е допринесъл за разпада на СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ на който вече и името се ЗАБРАВИ!

Едни и същи лихварски фамилии създадоха и ликвидираха Съветския съюз, като на негово място днес се опитват да наложат Европейски съюз.Огледал се Илия - пак в тия.

ако не беше Рейгън нямаше да се разпадне ВЕЛИКИЯ СЪВЕТСКИ СЪЮЗ. Газ пикаят - разпадна се!!! И ние се отървахме от Съюза, без крав, без ТАНКОВЕТЕ ДА ИДВАТ. Друго ми е интересно - тези матрьошки хвалят, реват, бият чело за Русия и Путин, а защо не са там? Защо децата на всички комунета с високи постове на Позитано са в САЩ? Синът на Корнелия, синът на генерал Деси и той там. Ако знаете някое чааве на виден комунист да е в Русия - съобщете ми. И двамата синове на Боковата и те в САЩ, а тя им купи ЧЕТИРИ апартамента - в Париж, 2 в НюЙорк, Лондон - ама може да им се прииска да ходят там, а дали има и един в Москва -ха-ха.

този паметник не е строен с наши пари и защо толкова плачете, кой ви спира да си строим паметници и на Аспарух а на бай Тошо си строим отдавна и преживе. А Альоша, а паметника на Червената армия на мястото на най-хубавата детска градина на пъпа на София.

Чебурашките, защо сте се разплакали, какво ви пречи паметникът? Нито сте го плащали, нито някой ви кара да го гледате... Ходете да поднасяте цветя и да биете чела пред паметника на съветската армия. А Рейгън е заслужил. Изкара си два пълни мандата като президент, спечели студената война, още тогава се говореше за "рейгономика", а днес има самолетоносач на негово име. Хайде да видим вашият Путин с какво ще остане в историята?

Я пак това с номиката? Нали не искаш да кажеш, че Рейгън е допринесъл за икономиката на САЩ?

Тук не може да се дават линкове, потърси за "рейгъномика" и виж какво ще излезе. Човекът си е бил с акъла и е направил много за народа си, американците го помнят и оценяват. Де и ние да имахме такива политици...

Бушман,тебе чернилките перът ли те отзат?

ми перът го и не само изодзаде. от къде иначе ще му е пълна кратуната с хорбозо.

Язък за парите дето са дали за туй желязо и камъняк ,няма да го бъде дълго ,щом още на първият ден го овапцаха.

Паметник на кан Аспарух в столицата няма, на цар Симеон Велики също няма, но на Рейгън има.... не народ а мърша... овчи народ...

мърша и ......подлога

Emilia

айде сега що пък намеси народа да го обиждаш, че и себе си наричаш мърша. Ни мо'й тьй ни йе хубаво. Някви си там, дето не са народа , са си събрали едни пари и си издялкали паметник на некой си. И ние като си съберем пари като тях и ние ще си издялкаме, който ни е на сърце. Пък и градинки много. Ама да обиждаш целия народ и себе си като част от него, не мисля че правилно.

Имаше един американски филм за Рейган. Беше проследена цялата история на "издигането " му за президент и управлението му. Там може да се види, че той е бил една кукла на конци, дърпани от мощни американски групи, включително и от оня скумрия жена му> та не го хвалете толкова - блюдолизци, ду пе давци.

Пари за паметник има, а пари за спасяване на едно дете в чужбина няма. Интересен подход. Тези които са дарили не се ли замислят.

В един парк паметник на руската армия (окупатори 50 години), в друг паметник на човекът съборил ссср (сегашните окупатори). Ебси и гзолизците ск*пани. И най - смешното е, че пак са същите ама пребоядисани. Преди на едни, сега на други, важното е: "келепира да не спира". И това ако не е наследствена червена изроденост, незнам какво е.

Рейгън - враг номер едно на Тутраканска селищна система! (Лозунг на входа на град Тутракан)

а сега малко лозунги от времето на милиционеро-социализЪма "Най-големия нож - за нашия вожд"- лозунг пред фабриката за ножове "25 години народна власт - 25 години български цирк" - лозунг пред Цирка "Във всеки дом - говедо" - лозунг пред ЦК на БКП

Партенката със соц-лозунгите не е оригинална от около 15 години. Нещо изоставате с развитието.

По времето на този бокл-к ЦРУ ни обвиниха за опита за убийството на папата. Какво хубаво е правил тоя ....... освен да са убивали Българи от САЩ хубаво не сме видели

Да има загинали българи при бомбардировките на САЩ и Англия. Но това е защото НИЕ сме им обавили война (а не те на нас). Загинали са около 2800 души. Никак не са малко. Но това е нищо в сравнение с жертвите дадени от България по времето на съветската окупация. Само за 4 месеца, до края на 1944 със закрилата на НКВД при саморазправата на комунягите са убити над 50 хил души (по някои оценки между 60 хил и 100 хил). Т.н. "народен съд" (който не е никакъв съд, а още по-малко е народен - има закон от 2000 г. с който решенията му са обавени за нищожни. А иначе какво съвпадение, и в Хитлерова Германия има народен съд), действащ под ддиктовката на НКВД е осъдил на смърт почти 3000 души (в нацистка Германия са много по-малко. Но там съди американски съд). над 100 хил са тикнати в лагер. И българите вдигат паметник на окупационната армия. И до днес една пасмина червени боклуци, пар екселанс националнои предатели поднасят цветя на този паметник на националния позор. А да честваш победата на своя окупатор е колкото перверзно, толкова и отвратително. А при атентата срещу папата така и не с еразбра какво е станали всъщноист. точно както и при атентата срещу Георги Марков в Лондон. Но със сигурност Агджа е бил в България, а отровата в сачмата на Г. Марков е от КГБ.

А сега кажи нещо и за хвърляните от амераканските летци играчки-бомби, но това е нищо, както казваш. Важен е обаче Народният съд, като услужливо забравяш, че е изрично заповядан от англо-американците и СССР. Може би си против и Нюрнбергския процес, а?

Малко са го :обругали"! Трябва му нещо по-силно и по-миришещо. И инициаторите да го "излижат"

Тоя затри Съюза! И - България - също!

Да, Рейгън затри СССР. Без нито един изстрел. "Великите" победители дето много дрънкаха оръжие, в един момент просто фалираха. Защото тази нработа с икономиката не е същата, както с пропагандата. И поради многото пара в свирката влакът спря. СССР се разпадна. Разкапа се. Като лайно на дъжд. и тов даде възможност на всички поробени от Русия народи да се освободят. Не случайно до последния момент на Запад наричаха СССР Съветска Русия. Освободиха се както завладяните от Русия народи - Литва, Латвия, Естония, Украйна Молдова, Грузиа и Азербайджан (пък и всички останали републики), така и окупираните от СССР държави наричани соц. лагер. Те в Русия много си обичат лагерите - имат си специална структура - ГУЛАГ. България беше освободена от съветския хомот. Българите бяха оосвободени да ходят където си искат, да живеят където си искат, да приказват каквото си искат, да правят каквото си искат. А не разни там полуграмотни партийни секретари, милиционери и председатели на ТКЗС-та да им дават акъл. Най-малкото затова дължим уважение на Президент рейгън. А в Русия нека си го мразят. Има защо.

А защо след като е бюст паметник , има и глава? Предлагам да създадем инициативен комитет за изработката и поставянето на истински бюст паметник и на Памела Андерсън. Средствата ще се съберат от дарения на почитатели и благодарни съзерцатели. Очаква се средствата да надхвърлят необходимите за създаването на бюст паметника , тъй като ще бъде само на бюста както е казано. С останалото ще се организира малък хепънинг с цел сближаване и споделяне на спомени кой кога и как за пръв път се е впечатлил от Памела.

Тук някои смелчаци червени боклучарноици и руско--съветски мекерета много се заканват на американския президент Рейгън. Ама знаете ли как му викаме на това в България - на умряло куче нож вади. Всъщност благодарение на Рейгън тази пасмина има възможност да пише в този форум. Я си представете че СССР се беше разпаднал не благодарение на демократ като Рейгън, ан благодарение на тоталитарист като Хитлер. Какво ли щеше да се случи? Всички комуняги щяха да бъдат тикнати в лагери, а престъпните им партии щяха да бъдат забранени. За свобода на словото и дума не може да става - ще славославят др. Хитлер до десето коляно. Толкова им е "смелостта" на комундетата. Те се бяха насрали от страх и за една нощ от комунисти, винаги верни на партията се пребоядисаха на социалисти. колко са социалисти ги видяхме иня ден - със съветски и руски знамена, със съветски военни униформи и портретите на Ленин и Сталин - точно както по времето ан милиционеро-социализЪма. и на най-заблудените западняци им стана ясно че тпова е червена паплач - руско-съветски мекерета и комундета.

Южният парк си има име - "Южен парк". Ако някой има амбицията да смени името на парка с "нещо по-така", избора на Роналд Рейгън е възможно най-неподходящия и си е чисто слагачество. Няма да оспорвам заслугите на Рейгън, но да се твърди, че на него България дължи каквото и да било е пресилено. Един от кварталите в непосредствена близост с парка е Иван Вазов. Със сигурност българският писател и поет е милиони пъти повече заслужил да има паметник в Южния парк и парка да носи неговото име.

За пълнота на картинката предлагам да бъде облепен с афиши от американските филми на Жорж Ганчев

Направо недоумявам... по какъв повод, за какви заслуги към българския народ?!

Южния парк може просто да го кръстят Тексас парк. Ще си направят вместо алея на звездите алея на президентите водеща до американското посолство, като ще има информационни табели с цел опознаване и изучаване на великата 200 годишна история на САЩ ( Ще има място поне за още 100 години описано в пърни подробности ).Така желаещите виза ще минават задължително от там за да са прилежно информирани, а малките ученици ще си спретват около алеята скаутски лагери и ще ловят катерички в почивките между четенията на историята. Сега на Роналд, а скоро и на Доналд.

този клоун да загрозява пейзажа?

ако "случайно" некой ден има ексременти наоколо паметника - да знаете, язе ще да съм бил! не мога са удържа просто... да видя американски император и да не му изсера на главата... прощавайте предварително!

един ден вие дето се изходихте връз България ще се надпреварвате да излизвате и то без никой да ви кара... ей така да се изкарате "активни борци".

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

"Изцапването с боя" на други паметници не бе наречено обругаване!Каквото повикало - това се обадило!

на всички директори висяха портретите на Тодор Живков а в казармите и портретите на величията от СССР.При това до ден днеш цяла България е пълна с паметници на СССР,грандиозни паметници.Тогава не пищяха с възмущение.Сега за един бюст-паметник на Рейган ,русофилите пикаят газ.Защо? Защото Р.Рейган е човека ,който навря в миша дупка съветския,световния и българския комунизъм и с това попари надеждата на българските русофили и комунисти за екстрите при които живееха,те и техните наследници.

евгени и александър са го откривали, егати паметника,егати американското лоби в България!!

За Буш баща и син както и за Клинтън също бива да се намерят места...абе от там та чак до посолството може да се направи алея на американските президенти а южния да стане американския парк!

Демократизма продължава да удря дъното. Ахмет Доган с орден Стара планина", създателят на Ал Кайда, Рейган с паметник. След 10 лета да очакваме на фашиста Буш.

какво му е фашисткото на Буш??? Идеология ,литература и символи не са се толерирали по негово време... и изобщо наясно ли си с термина фашизъм???

-"срастване на корпорациите с държавата"(Халибъртън?, too big to fail?) -спора за това ако те оставят цяла нощ мокър на 5 градуса мъчение ли е или не?

"Ние не бяхме победени. Ние излязохме от окопите доброволно." Тъкмо защото пиндосите ни третират като победена страна, длъжна да плаща репарации ние българите сме на това дередже.

ОТВРАТ

Пак ще го омажем яко.

Бе къв Южен парк, този паметник трябва да е на мястото на ЦУМ, никой друг не е направил толкова за България.

Разбира се ,само че паметникът на Рейгън не струва нищо ако до него няма паметник на Клеър Стърлинг!

тая е много умрела бе

НА ЦУМ НАПРАВИМ БУНИЩЕ,ЩЕ ГО ПРЕМЕСТИМ,НЕ БОЙ СА!!

реигън е повече българин от вас, смотани червени боклуци!

Само да попитам, Този не беше ли насочил няколко ядрени ракетки към България? Е, не е заслужил колкото летците, дето им направиха паметник, но поне е имал намерение.

Чуек, тва е държавта, в която терористът-ислямист Доган има орден "Стара планина". На антибългарина рейгън ли се чудиш, че са изтропали паметник...

Как да насочи ракети, като не знае къде е България. Като минавам край този паметник ми се повръща, затова заобикалям по страничната алея. Имената на радетелите за появата му, при това на толкова неподходящо място, ще ги запомня като имена на опасни хора.

Рейгън помагаше на талибаните срещу руснаците в Афган. Ако не беше толкоз тъп, че да подклажда исляма само за да прецака Съюза, сега чалмите щяха да се гърчат под руска кубинка и хич нямаше да им идва на акъла за аллах и джихад и ислямизация на целия свят. После им се върна на обикновените американци - всички атентати от 9/11 насам до Бостън сега американският народ ги отнася заради тоя обикновен филмов актьор.

Рони подкрепяше муджахидините а те бяха борци за освобождение на Афганистан срещу съветската окупация! Талибаните са съвсем различно движение,което наложи управлението на шериата и избесиха цялото правителство на Афганистан когато завзеха властта.

Вземи прочети от къде се пръква Осама и кой му помага и обучава!

Чест и почитания, мистър президент. Благодаря, че ни отървахте от руския миризлив ботуш, от москвичите и ладите, от Кремиковци и Радомир, а от комунистите, ако не ние, то децата ни ще се отърват завинаги!

А как ни е отървал, като комунистите никога не са излизали от властта ?

и от тех ще се отървеме като разрешат на българите да носят оръжие

Отърва ни още от суверенитет, от армия, от производство и икономика, от образование, от здравеопазване, от кръжоци, от старите ценности ( наложи нови, които са все по-хубави. Деца и хора се избиват), Енергетиката забравих да добавя.. Пропуснах ли нещо?

Той Рейгън точно е спец по енергетиката. Справка - енергийната криза в САЩ от 70-те.

"Сред гостите бяха, Божидар Лукарски, Алекс Алексиев, Евгений Михайлов, Румен Христов, бившият шеф на Булгаргаз Васил Филипов и Александър Йорданов." Все отбор юнаци, гювечари-гювендии! А, Женята Михайлов да не се е объркал? Нали не се открива паметник на Ердоган?

Бравооооо! Да живей! Вечна слава! Вечна дружба! Смърт за Империята на Злото! Ние сме на страната на един непобедим съюз, призван да пази мира и да поведе света! П.С. Добре, че си запазих пропагандните материали от социализма! Само трябва да заменя някоя и друга дума и са като нови.