Коментари - Първи жертви на ”Списъкът на Кремъл” | Днес.dir.bg

Първи жертви на ”Списъкът на Кремъл”

Бившият премиер на Русия и настоящ лидер на опозиционната партия ПАРНАС Михаил Касянов коментира "Списъкът на Кремъл".

Обратно в новината

Коментари - Първи жертви на ”Списъкът на Кремъл” | Днес.dir.bg

Коментари

какви типично РУСКИ ИМЕНА,ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ,знам че не е смешно ,тъжно е че от1917 години след комунистическия преврат в РУСИЯ от същите тези мафиоти все още смучат кръвта на мужиците

A BG miliarderite koga shtegi pochnat

краино време е натаняхо да се намеси и каже на тръмп да остави хората му на мира.

почнаха да плачат за руските милиардери.

Вече се убеждавам, че Путин е повлиял на изборите в USA. С този списък на USA ще върнат избягалите от Русия олигарси, заедно с парите им. Това може да го направи само приятел или човек който ти е задължен за нещо. Какво по добро за Путин.

Представи си ужасът на децата раснали на запад внезапно сблъскали се с калната руска действителност.. 'Везде лучше чем в Рашке'

Били много тъпи и некадърни, бе! Тези крали преди 20 години при Елцин и нито един осъден, та трябваше американците да им посочат хайдуците... Дрогаре, аре малко по-сериозно.

САЩ вече не са в състояние да налагат реални санкции. Някой пише някакъв списък с руски олигарси, друг го дописва, трети го подменя ... хамериканска работа. И после какво ? Да си изтеглят авоарите и да си закриват сметките в западни банки ... Путин тъкмо това иска

Защо не са си държали парите от самото начало в руски банки, а при джендърите и соросоидите? Можете ли да ни осведомите защо? Или не го пише на листчето с опорните точки?

Щото при Елцин нямаше руски служби, имаше много американски, западни съветници и банкери! И те изнесоха парите, окрадени от руските олигарси от народа и държавата, по времето на Елцин! и сега те ги крадат от руските олигарси от времето на Елцин! Затова Миша Касянов опищява орталъка! А Путин им каза, ако искате се върнете в Русия, ще си понесете отговорността, и върнете откраднатите пари от народа, които с помощта на Запада изнесохте в западни офшорки и швейцарски бански!

Шило

Това ако са жертви...Като гледам и в Русия нещо ги гонят. Почвам да си мисля, че това е съвместен натиск срещу тях за да върнат парите.

'Русия нещо ги гонят.' Гонят собственото си правителство и спец служби?! Ти да видиш..

Та, в какво точно е жертвата???

На този фон става срив на американската фондова борса. Ефектът вече се чувства в Европа и Азия. Въпрос - има ли връзка между санкциите и срива в ботсите

че ще ти спадна балона - Ресурсия е нищожен фактор в световната икономика.

Ти си нищожен. Въпросът е коректен. Борсите се влияят от икономически, политически, финансови ... и т.н. причини

с американската фондова борса. Русия е пренебрежимо малка икономически и не може да влияе. Щеше да има връзка, ако на американската фондова борса се търгуваха акции на руски компании. Обаче този месец руското министерство на финансите започва да купува масирано валута. Източник на информацията: руския финансов сайт ФОРЕКС РУ. Сещаш ли се какво става тогава с курса на рублата спрямо основните валути? То и без тези покупки рублата поевтиня само за 1 ден спрямо еврото с 2 рубли. Сещаш ли се какво означава това за обикновените руснаци?

Соросоидите не са в час по тази материя и пишат идиотщини

Всичко е Фейк Нюз ! В списъка колко Руски фамилии има ? Всички тези от списъка имат двойни гражданства от Тел Авив ! Касиянов е ЛЪЖЛИВЕЦ и бита карта ! Този какъв е Руснак с такаква фамилия , само лъжи пишете !

Вие за какво си мислите, че нашите управници са такива и чуждите ги легитимират, а отлично ги (се) знаят и познават, знаят си и кътните зъби, и проститутките, и луксозните воаяжи и забежки, и всичко, но играят театъра си пред материала като кукли на конци под диригентството на кукловодите им!

И онзи виолончелист с 2 милиарда долара спестявания в Панама, приятел на Путин от детинство, също ли е крал по времето на Елцин?

А спомняш ли си, че когато го питаха милиардера-вилончелист-едър бизнесмен колко точно са му парите и активите и от какви бизнеси той не можа да обясни нищо и се уплете? И после как самият Путин разказа много обстойно не само колко са и че са от легитимен бизнес, но ... ДОРИ И ЗА КАКВО ЩЕЛИ ДА БЪДАТ ИЗПОЛЗВАНИ - за закупуване и внос на музикални иснтрументи в Русия и прочие приказки...:) Беше наистина много забавно, голям майтап!

айде де, комунде на шорош, откога, чакаме да видим! Дай линк или заглавие на клипа, да видим как се е оплел тоя виолончелист и как Путин после обяснявал! Ама линка и загалвието на клипа, да не е Link*, дето обикновено го давате като източник!

другарю, айде дай номера на сметката и транзакциите на този виолончелист, и кои руски и други закони е нарушил! или дай линк с тези данни и закони! Не РЕП-статия, а просто данни да видим платежни с името на виолончелиста! Иначе една жена казала на един журналист, че един виолончелист близък до Путин! вие комундетата на шорош, повтаряте като мантра едноо и също! Комунизма свърши! Това което сега се случва на олигарсите на Елцин, дето окрадоха руския народ, това чака и американските олигарси-спекуланти, дето комундетата се въртят около тях!

А???

А помниш ли онзи другия - бащата на британския премиер - Камеран? И той не отговори що парите му са там! Че и кралицата имаше некой лев!

Пак да напомня вица за ала-бала и Истината! Досега беше ала-балата, сега настъпва, идва часът на Истината:) И купонът (и воят до бога в началото, преди голямото затишие и снишаване) ще е впечатляващ!

Още малко остава да въведат истинските санкции, за финансовите разплащания и участие в системата, и тогава вече всичко ще стане пределно ясно и играта ще свърши! И тогава ще си говориме за хибридни войни и Троянски коне...

Нещо много ни се размиха понятията за елит, ценности, морал.... Щом отявлени мошеници и дори престъпници ги водят за елит, спукана ни е работата! И щом откраднатите пари са критерии за включване в подобен "елитен'' списък, ясно е защо "демокрацията" ни е толкова отблъскваща за болшинството от хората!

А в България на ЕС да не е по различно! В ЕС да не е по различно! Нали знаеш за черните каси на Хелмут Кол и как подпомагал нацистите и семействата им, докато били в затвора! Къде нацистите си държаха милиардите откраднати от цяла Европа пари, в швейцарски трезори! Иначе тръбят Швейцария била демократична и прозрачна!

Бинго!

Явно целта е да накарат богатите да се обърнат срещу Путин. Дали ще успеят не знам, ама не мислете че офшорните фирми, укриването на данъци и ползите от познанства с политици са руски патент. По-скоро са хатактерни са запада, и руснаците ползват техния натрупан опит. А ако не бяха толкова лицемерни и щатите и ес, може би щях да им повярвам. А кога при нас ще има списъка жълти павета, списъка бояна, списъка политочески партии. Доката чужди компании дерибействат из страната няма да видим такива списъци. В момента когато някой започне да гони чуждите монополи, и тука изведнъж ще се появат такива списъци. Целия им проблем на онези третополовите е че не могат да щават блага от руската територия.

Е ти как мислиш олигарсите на Елцин, дето окрадоха руската държава и народ изнесоха парите и ги държат на Запад! Запад не е знаел за произхода на тези пари ли? Запада за пари( откраднати, препрани, и т.н.) всичко прави- войни в Либия, Ирак, Афганистан, Сирия- пак за пари и петрол! Сега сложиха имената на администрацията на Путин, с имената на олигарсите на Елцин, дето окрадоха народа си заедно в един списък и айде- " Кремълски списък" ли, квото са го кръстили там! А медиите като папгали бълват!

В Русия много милиардери бе?А обикновените хора?-като в България

За жалост, днес Путин не може да ги озапти тези мошенници както направи Сталин. Но западните умници го правят. без да осъзнават какво всъщност правят. Много голяма услуга на Путин, много ...

По неведоми причини са все близки до Путин бизнесмени и политици. Абе таваришчи, нещо още по-тъпо не можахте ли да измислите?

Напиши 10 именана близки до Путин, номерата на банковите им сметки и транзкциите им, с които са нарушили руските или други закони! или дай линк с тези данни и закони! В тоя списък има всякакви имена! вие, комундетата на шорош само приказвате и казвате на другите, какви са или какво да мислят! Комунизма свърши! Гледайте какво става с олигарсите на Елцин, това чака и американските спекуланти, дето комундетата се въртят около тях!

Като онази статия, че бизнес елита ни застарявал но не си давал бизнеса на по-младите. Все едно 55 е много.

Само не разбрах какъв е тоя "Списък на Кремъл", след като в него влизат хора, търсени за престъпления в Русия! И то за сериозни престъпления! Това не е нищо друго, освен поредния опит за "по-цивилизована" и несанкционирана кражба на вече откраднати пари! Подобно нещо се случи и с "цивилизованото" открадване на пари от Кипърските банки! Някои пиха по една студена вода и...... толкова! От това на Русия нито ѝ стана по-зле, нито по-добре! Резултатът, който се цели в случая, е или да се откраднат парите на тия мошеници на едро, или да се впрегнат зорлем срещу Путин и Русия! Няма да стане и целта е имагинерна, илюзорна и практически непостижима!

В такъв случай руснаците само трябва да са благодарни на САЩ за списъка, а не да се сърдят.

Те не се сърдят, те се подиграват с американците по повода! Особено смешно е, че под санкции е попаднал един колхоз, в който една от фирмите в предишни списъци има над 50% дялово участие! На руските крави им дреме, че са в списъка на Белия дом! Или ти си на друго мнение? Понякога се чудя на дивитията на политиците! Явно не само нашите са идиоти! От друга страна, човек от предишните списъци спокойно си отиде последните дни до САЩ, и то по покана на американските спец. служби! Това са им списъците на братята американци! Ялова работа!

Уж в Русия е много хубаво, пък и олиграсите, и децата им живеят далеч от Русия... Що не вземат наш'те русофили да идат там за да запълнят дупката.

Това са крадци от времето на Елцин, не са елита на Русия! Просто Запада им помагаше да изнасят откраднатото от руския народ на Запад! Но Путин вече не дава! Затова Миша Касянов, и комундета на шорош като теб риват!

Странно. От Кремъл официлано нарекоха създаването на този списък "неприятелски акт". Но ти може би знаеш повече.

очертава се 4-тата по ред на номерата ОПРИЧНИНА в Русия ...последната беше при Йосиф В.Сталин...естествено ние като скачени съдове с Русия ще минем съответно през подобно мероприятие естествено заради малкият ни мащаб то ще бъде "мини" , но най важното е че ще се състои...а сега де !?!?!

Ами именно опричнината (означава "странични хора", т.е. неангажирани с мафията на местните горгорбашии) стабилизира Русия при великия цар Иван Грозни и я разшири оттатък Сибир и до Черно море. После тоя подход помогна и на Сталин, помага и на ВВП сега. Ама последният пипа с по-меки ръкавици...

Пишат за Русия и как държавните им мъже се возили на скъпи лимузини! И при нас в ЕС, Бойко се вози на скъпи лимузини- премиер е! Меркел и тя се вози! А България+ Германия е 87 млн! Шувалов е вицепремиер на Русия- що да не се вози на скъпи лимузини! Русия е 140 млн! Мъск и той се вози на още по скъпи лимузини и хеликоптери, а е бил съветник на американското правителство и досега работи в колаборация с американското правителство, като американското правителство му е дало субсидии за 5 млрд $ за тесли, нелетящи ракети и т.н., а 6о млн. американци нямат достъп до елементарни здравни услуги!!

много сте зле, вие, русофилите. Наистина много зле.

за вас комундетата на шорош, всички са зле! личи си комунистическата ви закалка- вие сте най, другите са зле! айде нема нужда, знаем ви комундетата на шорош!

1.Парите са крадени при Елцин, сега никой не пипва и копейка. Всички са честни до мозъка на костите си. 2.Понеже ТрампНаш, всъщност помага на Путин да си прибере парите обратно. Хубаво е, че дрогарете си вярват.

На кой да вярват на теб ли, дето си един РЕП-аджия?

каквито и глупости да ни пробутвате. Това с краденето при Елцин и честността при Путин е такъв смях в залата, че човек може да го заболят стомашните мускули.

списъкът работи за русия, защото ще върне милиарди в страната. за отбелязване е че в него са хората с над милиард... тръмпи помага с каквото може

работи за Русия, ама нещо на руснаците това не им харесва.

Ще потекат сега едни енвестиции.. То ако си струваше - ОТДАВНА ДА БЕШЕ СЕ СЛУЧИЛО.

Ако върне парите в Русия, Путята ще му ги пребара, за да произвежда с тях ракети и танкове, да хрантути терористите в Украйна, а самият Касянов ще го изпратят във вечните ловни сибирски полета, за да гони лосове и лисици. Ще трябва да мести кинтите я на Каймановите острови, я в Белиз.

Иначе на Запад с парите им ще се финансират хибридните терористи в Сирия! Да не бяха крали от руския народ по времето на Елцин и с помощта западни банки да изнасят откраднатите пари на Запа( уж Запада не се занимавал с корупция и укриване на корупция- хахахаха), не биха чудо видели!

Елцин пак.. А 18 години под зоркото око на слънцеликия никой нищо не откраднал а? Е, Усманов е спестил от закуски за струваща над $400млн немска яхта ама иначе е виден запутински патриот.

Просто да си върнат бързо парите в Русия :) Путин обеща да им ги пази.

ЧУДЕСНО. ДА СЕ СВРЪТ В БЛАТНАТА СИ ДЪРЖАВА. ПОЛЗВАТ ПОСТИЖЕНИЯТА НА ЗАПАДА И ВОДЯТ БЕЗКРЪВНА ВОЙНА С-У НЕГО. ГАДНО МОСКОВСКО ПЛЕМЕ.

другарко партийна секретарка и вие ли?Патоси илозунги .Ама кои са тия постижения на запада и какво произвежда въобще запада.Освен печатница за пари +дългове,дефицити ,мигранти и третополови и едни клети остатъци от пенсионери -всички в партер и така вече 28 години все едно и също .

Образованието и медицината малко ли ти са - къде се обучават децата на руския елит и къде бяга да се лекува оядената руска плутокрация?

координираната атака на американският департамент +руските служби.Ударите са срещу онези в чужбина които след като бяха преследвани за престъпления и корупция в Русия се "спасиха" на запад с откраднатато под удобният предлог: " ние сме дисиденти и борци за свобода" .Познат цирк.Сега е мъката за тях.Ще връщат няма на къде да ходят.Те вече връщат ресто+главница

Шувалов (с Ролс-а) не е от 'онези в чужбина' е вицепремиер, драга.

И при нас в ЕС, Бойко се вози на скъпи лимузини- премиер е! Меркел и тя се вози! А България+ Германия е 87 млн! Шувалов е вицепремиер на Русия- що да не се вози на скъпи лимузини! Русия е 140 млн! Мъск и той се вози на още по скъпи лимузини и хеликоптери, а е бил съветник на американското правителство и досега работи в колаборация с американското правителство!

Миша Касянов да не реве, като ощипана мома! Когато олигарсите от времето на Елцин изнасяха с помощта на Запад( банки) откраднатите пари от руския народ, Миша Касянов не рева, а го пробутаха за премиер, да ги пази! Путин затова го махна!и После Путин каза на олигарсите, ако искат да се върнат в Русия, при условие, че върнат в Русия всичките откраднати пари от руския народ! Те не го послушаха, сега Запада ще им открадне парите, които те откраднаха от руския народ!

В момента краденето и изнасянето от Русия става само с благословията на слънцеликия, каквито и фансмагории да съчинява кремълската пропаганда.

ти откъде знаеш как става? Една жена ли ти каза? Знаем ви вас, комундетета, дето искате да крадете от народа, като руските олигарси на Елцин или американските олигарси на Клинтън и Обама! Няма как да стане, другарю! Путин и Ттъмп ще ви приберат парите и ще ги върнат на руския и американския народ!

Ами руските милиардери станаха повече от мисираджийските и сега да ги понамалят - списък. Как ще подходят обаче срещу китайските милиардери ?

само дето този Касянов /един от крадците на 90-те/ забрави да цитирия Аг.Блумбърг която вече написа че вече в Русия за 2016г-2017г. вече са прехвълнени едни 155 млрд.паунда през Лонвод Сити.Питайте Алишер Усманов

Голямо наказание, няма що, да премести детето си от колеж в Швейцария в такъв в Англия.

И в Англия ще го помолят да напусне и тогава му остава само да се върне в милата Родина при батюшката, където ще го тричат бавно.

Който е крал от руския народ по времето на Елцин това го чака! Путин им каза, ако искате се върнете в Русия, като върнете всички пари откраднати от народа и изнесени на Запад с помощта на западните банки! Явно не искат, щото всички са разследвани за престъпления срещу руския народ и руската държавата, заради кражбите им по времето на Елцин!

Е това е санкция срещу човек, който не живее в Русия от много години и няма намерение да се връща. САЩ пак не са си свършили работата.

Тавариш, прав си да ти кажа.

САЩ са си я свършили работата.Сега ще си я свършат Швейцария и другите държави в които има ред. Само в твоята глава няма ред, цървул.

явно най-голямото наказание за тези олигарси е да се върнат в русия има логика

2002- олигарсите от тези години, окрадоха руския народ по времето на Елцин! Михаил Касянов им беше един от чадърите в Русия! Затова вече не е премиер или активен в политиката на РФ! Путин им каза на олигарсите от 90-те и техните " бушони", ако искате приберете се в Русия и върнете откраднатите от народа пари в Русия, защото Запада ще ви ги открадне, както вие ги откраднахте от руския народ! А " Списъкът на Кремъл" за да се приеме като сериозна заплаха преди изборите и да хване вяра- с имената на олигарсите на Елцин дето окрадоха руския народ, бяха сложени имена на настоящи бизнесмени и политици!

А путин ги покани за да ги обере

Бъркаш приятелю к*рвалъка, с любовта! Запада прие откраднатите пари на руснаците от олигарсите на Елцин( въпреки, че Запада знаеше за кражбата), Путин им предложи на олигарсите върнете се в Русия и върнете откраднатите пари на руснаците! Не бъркай Путин с Миша Касянов, който беше чадър на олигарсите на Елцин и сега реве, че Запада ще му открадне парите, които той открадна от руския народ!!

На засегнатите новобогаташи се радват дори обикновените руснаци, ами няма да изнасят пари в чужбина, децата им ще учат в руски колежи и без това успелите на запад са завършили точно руски университети и никой не им налага санкции.

Понеже под мотото русолюбци и русофили се списват много хора.Нека видят още веднъж за какво става дума.За един супер криминален бандитски преход подобен като в БГ .Със затваряне на очи от страна на Запада.Със поставянето на Путин начело на Русия от КГБ.Със цел изпиране на парите и забележете СЪВЕСТТА на тия хора.Повече от сигурно е че в списъка става дума за КЕЛЕШИ протектирани от руската върхушка и мафия забогатяли на гърба на обикновенния руски народ.Въпроса е защо Запада навремето седна една маса със тях и се договаряше а сега прави списъци?

2000 америкнски инструктори по времето на Елцин от САЩ само в отбраната.Цялата агентура на ЦРУ, начело с резидента Березовски стана за 2 ч. собственик на руските тръби. Така ,че прехода е типично американски, наложен отвън на Русия. 4 американски фирми изнасяха енергоносителите на Русия. Путин спря крановете и фъшкиите заквичаха кански. Ще квичмат докато не им прережат гърлата на генетични убийци

Друго заглавие от днес, в същия сайт: "Богатите също плачат: Бъфет загуби $ 5 млрд. за ден" Промишленият индекс Dow Jones се срути вчера и продължава. Но аз не се притеснявам как Бъфет, Безос или Гейтс ще се нахранят довечера. За руските олигарски също съм спокоен. И вие можете да бъдете спокойни. Всички изброени ще са по-богати от вас докато смъртта ви раздели.

Бравос!!!! Какъв кеф за Владимир Владимирович.....Абе, този номер да не са го спретнали руските служби заедно с тръмповските??? За Русия ПО-ГОЛЯМ ПОДАРЪК, ОТКОЛКОТО ТОВА ДА СЕ ВЪРНАТ ПАРИТЕ ОБРАТНО....това даже Путин май не може сам да направи!!!

Що го гонят чиляка? Като му гледам фамилията, той си е техен.

И аз искам да съм такава "жертва". От 10 милиарда да ми останат само 9. Детето от колежа в Швейцария да го преместя в най-добрия частен в Москва (или в друг град в Европа). Много е смешно как журналистчета с по 1000 лева заплата оплакват милиардери. Хора, стегнете се! Смешно е!

Само дето в Русия тези пари не струват, а освен това ще му ги вземат, а него ще го тричат.

Е ми май тоя списък добре урежда Путин. Сега щат не щат ще се върнат в Русия, където обаче паричките и бизнеса им няма да бъде без контол.

Кеф! Убеден съм,че чичо Вова и дедо Дони са си спретнали тая win-win (само за тях де!) разработка!

Рамбо 1 - "Първа кръв" :)

Всичко ще ви вземат драги :) И накрая ще се окажете с по една торба биткойни, където си набутахте част от парите, а те ще струват по 100$.

на теб вече ти взеха всичко въшльо

Пич, ти добре ли си? Знаеш ли, че тези хора имат толкова много, че никой на планетата не е в състояние да им вземе всичко. Могат да ги гръмнат, но не и да им вземат милиардите набутани по 1000 офшорни сметки из целия свят. Между другото, на 10-ти ти е наема за боксониерата в Люлин. Не се бави, че хазяйката вече ти е вдигнала мерника.

Коментари - Първи жертви на ”Списъкът на Кремъл” | Днес.dir.bg

Първи жертви на ”Списъкът на Кремъл”

Бившият премиер на Русия и настоящ лидер на опозиционната партия ПАРНАС Михаил Касянов коментира "Списъкът на Кремъл".

Обратно в новината

Коментари - Първи жертви на ”Списъкът на Кремъл” | Днес.dir.bg

Коментари

какви типично РУСКИ ИМЕНА,ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ,знам че не е смешно ,тъжно е че от1917 години след комунистическия преврат в РУСИЯ от същите тези мафиоти все още смучат кръвта на мужиците

A BG miliarderite koga shtegi pochnat

краино време е натаняхо да се намеси и каже на тръмп да остави хората му на мира.

почнаха да плачат за руските милиардери.

Вече се убеждавам, че Путин е повлиял на изборите в USA. С този списък на USA ще върнат избягалите от Русия олигарси, заедно с парите им. Това може да го направи само приятел или човек който ти е задължен за нещо. Какво по добро за Путин.

Представи си ужасът на децата раснали на запад внезапно сблъскали се с калната руска действителност.. 'Везде лучше чем в Рашке'

Били много тъпи и некадърни, бе! Тези крали преди 20 години при Елцин и нито един осъден, та трябваше американците да им посочат хайдуците... Дрогаре, аре малко по-сериозно.

САЩ вече не са в състояние да налагат реални санкции. Някой пише някакъв списък с руски олигарси, друг го дописва, трети го подменя ... хамериканска работа. И после какво ? Да си изтеглят авоарите и да си закриват сметките в западни банки ... Путин тъкмо това иска

Защо не са си държали парите от самото начало в руски банки, а при джендърите и соросоидите? Можете ли да ни осведомите защо? Или не го пише на листчето с опорните точки?

Щото при Елцин нямаше руски служби, имаше много американски, западни съветници и банкери! И те изнесоха парите, окрадени от руските олигарси от народа и държавата, по времето на Елцин! и сега те ги крадат от руските олигарси от времето на Елцин! Затова Миша Касянов опищява орталъка! А Путин им каза, ако искате се върнете в Русия, ще си понесете отговорността, и върнете откраднатите пари от народа, които с помощта на Запада изнесохте в западни офшорки и швейцарски бански!

Шило

Това ако са жертви...Като гледам и в Русия нещо ги гонят. Почвам да си мисля, че това е съвместен натиск срещу тях за да върнат парите.

'Русия нещо ги гонят.' Гонят собственото си правителство и спец служби?! Ти да видиш..

Та, в какво точно е жертвата???

На този фон става срив на американската фондова борса. Ефектът вече се чувства в Европа и Азия. Въпрос - има ли връзка между санкциите и срива в ботсите

че ще ти спадна балона - Ресурсия е нищожен фактор в световната икономика.

Ти си нищожен. Въпросът е коректен. Борсите се влияят от икономически, политически, финансови ... и т.н. причини

с американската фондова борса. Русия е пренебрежимо малка икономически и не може да влияе. Щеше да има връзка, ако на американската фондова борса се търгуваха акции на руски компании. Обаче този месец руското министерство на финансите започва да купува масирано валута. Източник на информацията: руския финансов сайт ФОРЕКС РУ. Сещаш ли се какво става тогава с курса на рублата спрямо основните валути? То и без тези покупки рублата поевтиня само за 1 ден спрямо еврото с 2 рубли. Сещаш ли се какво означава това за обикновените руснаци?

Соросоидите не са в час по тази материя и пишат идиотщини

Всичко е Фейк Нюз ! В списъка колко Руски фамилии има ? Всички тези от списъка имат двойни гражданства от Тел Авив ! Касиянов е ЛЪЖЛИВЕЦ и бита карта ! Този какъв е Руснак с такаква фамилия , само лъжи пишете !

Вие за какво си мислите, че нашите управници са такива и чуждите ги легитимират, а отлично ги (се) знаят и познават, знаят си и кътните зъби, и проститутките, и луксозните воаяжи и забежки, и всичко, но играят театъра си пред материала като кукли на конци под диригентството на кукловодите им!

И онзи виолончелист с 2 милиарда долара спестявания в Панама, приятел на Путин от детинство, също ли е крал по времето на Елцин?

А спомняш ли си, че когато го питаха милиардера-вилончелист-едър бизнесмен колко точно са му парите и активите и от какви бизнеси той не можа да обясни нищо и се уплете? И после как самият Путин разказа много обстойно не само колко са и че са от легитимен бизнес, но ... ДОРИ И ЗА КАКВО ЩЕЛИ ДА БЪДАТ ИЗПОЛЗВАНИ - за закупуване и внос на музикални иснтрументи в Русия и прочие приказки...:) Беше наистина много забавно, голям майтап!

айде де, комунде на шорош, откога, чакаме да видим! Дай линк или заглавие на клипа, да видим как се е оплел тоя виолончелист и как Путин после обяснявал! Ама линка и загалвието на клипа, да не е Link*, дето обикновено го давате като източник!

другарю, айде дай номера на сметката и транзакциите на този виолончелист, и кои руски и други закони е нарушил! или дай линк с тези данни и закони! Не РЕП-статия, а просто данни да видим платежни с името на виолончелиста! Иначе една жена казала на един журналист, че един виолончелист близък до Путин! вие комундетата на шорош, повтаряте като мантра едноо и също! Комунизма свърши! Това което сега се случва на олигарсите на Елцин, дето окрадоха руския народ, това чака и американските олигарси-спекуланти, дето комундетата се въртят около тях!

А???

А помниш ли онзи другия - бащата на британския премиер - Камеран? И той не отговори що парите му са там! Че и кралицата имаше некой лев!

Пак да напомня вица за ала-бала и Истината! Досега беше ала-балата, сега настъпва, идва часът на Истината:) И купонът (и воят до бога в началото, преди голямото затишие и снишаване) ще е впечатляващ!

Още малко остава да въведат истинските санкции, за финансовите разплащания и участие в системата, и тогава вече всичко ще стане пределно ясно и играта ще свърши! И тогава ще си говориме за хибридни войни и Троянски коне...

Нещо много ни се размиха понятията за елит, ценности, морал.... Щом отявлени мошеници и дори престъпници ги водят за елит, спукана ни е работата! И щом откраднатите пари са критерии за включване в подобен "елитен'' списък, ясно е защо "демокрацията" ни е толкова отблъскваща за болшинството от хората!

А в България на ЕС да не е по различно! В ЕС да не е по различно! Нали знаеш за черните каси на Хелмут Кол и как подпомагал нацистите и семействата им, докато били в затвора! Къде нацистите си държаха милиардите откраднати от цяла Европа пари, в швейцарски трезори! Иначе тръбят Швейцария била демократична и прозрачна!

Бинго!

Явно целта е да накарат богатите да се обърнат срещу Путин. Дали ще успеят не знам, ама не мислете че офшорните фирми, укриването на данъци и ползите от познанства с политици са руски патент. По-скоро са хатактерни са запада, и руснаците ползват техния натрупан опит. А ако не бяха толкова лицемерни и щатите и ес, може би щях да им повярвам. А кога при нас ще има списъка жълти павета, списъка бояна, списъка политочески партии. Доката чужди компании дерибействат из страната няма да видим такива списъци. В момента когато някой започне да гони чуждите монополи, и тука изведнъж ще се появат такива списъци. Целия им проблем на онези третополовите е че не могат да щават блага от руската територия.

Е ти как мислиш олигарсите на Елцин, дето окрадоха руската държава и народ изнесоха парите и ги държат на Запад! Запад не е знаел за произхода на тези пари ли? Запада за пари( откраднати, препрани, и т.н.) всичко прави- войни в Либия, Ирак, Афганистан, Сирия- пак за пари и петрол! Сега сложиха имената на администрацията на Путин, с имената на олигарсите на Елцин, дето окрадоха народа си заедно в един списък и айде- " Кремълски списък" ли, квото са го кръстили там! А медиите като папгали бълват!

В Русия много милиардери бе?А обикновените хора?-като в България

За жалост, днес Путин не може да ги озапти тези мошенници както направи Сталин. Но западните умници го правят. без да осъзнават какво всъщност правят. Много голяма услуга на Путин, много ...

По неведоми причини са все близки до Путин бизнесмени и политици. Абе таваришчи, нещо още по-тъпо не можахте ли да измислите?

Напиши 10 именана близки до Путин, номерата на банковите им сметки и транзкциите им, с които са нарушили руските или други закони! или дай линк с тези данни и закони! В тоя списък има всякакви имена! вие, комундетата на шорош само приказвате и казвате на другите, какви са или какво да мислят! Комунизма свърши! Гледайте какво става с олигарсите на Елцин, това чака и американските спекуланти, дето комундетата се въртят около тях!

Като онази статия, че бизнес елита ни застарявал но не си давал бизнеса на по-младите. Все едно 55 е много.

Само не разбрах какъв е тоя "Списък на Кремъл", след като в него влизат хора, търсени за престъпления в Русия! И то за сериозни престъпления! Това не е нищо друго, освен поредния опит за "по-цивилизована" и несанкционирана кражба на вече откраднати пари! Подобно нещо се случи и с "цивилизованото" открадване на пари от Кипърските банки! Някои пиха по една студена вода и...... толкова! От това на Русия нито ѝ стана по-зле, нито по-добре! Резултатът, който се цели в случая, е или да се откраднат парите на тия мошеници на едро, или да се впрегнат зорлем срещу Путин и Русия! Няма да стане и целта е имагинерна, илюзорна и практически непостижима!

В такъв случай руснаците само трябва да са благодарни на САЩ за списъка, а не да се сърдят.

Те не се сърдят, те се подиграват с американците по повода! Особено смешно е, че под санкции е попаднал един колхоз, в който една от фирмите в предишни списъци има над 50% дялово участие! На руските крави им дреме, че са в списъка на Белия дом! Или ти си на друго мнение? Понякога се чудя на дивитията на политиците! Явно не само нашите са идиоти! От друга страна, човек от предишните списъци спокойно си отиде последните дни до САЩ, и то по покана на американските спец. служби! Това са им списъците на братята американци! Ялова работа!

Уж в Русия е много хубаво, пък и олиграсите, и децата им живеят далеч от Русия... Що не вземат наш'те русофили да идат там за да запълнят дупката.

Това са крадци от времето на Елцин, не са елита на Русия! Просто Запада им помагаше да изнасят откраднатото от руския народ на Запад! Но Путин вече не дава! Затова Миша Касянов, и комундета на шорош като теб риват!

Странно. От Кремъл официлано нарекоха създаването на този списък "неприятелски акт". Но ти може би знаеш повече.

очертава се 4-тата по ред на номерата ОПРИЧНИНА в Русия ...последната беше при Йосиф В.Сталин...естествено ние като скачени съдове с Русия ще минем съответно през подобно мероприятие естествено заради малкият ни мащаб то ще бъде "мини" , но най важното е че ще се състои...а сега де !?!?!

Ами именно опричнината (означава "странични хора", т.е. неангажирани с мафията на местните горгорбашии) стабилизира Русия при великия цар Иван Грозни и я разшири оттатък Сибир и до Черно море. После тоя подход помогна и на Сталин, помага и на ВВП сега. Ама последният пипа с по-меки ръкавици...

Пишат за Русия и как държавните им мъже се возили на скъпи лимузини! И при нас в ЕС, Бойко се вози на скъпи лимузини- премиер е! Меркел и тя се вози! А България+ Германия е 87 млн! Шувалов е вицепремиер на Русия- що да не се вози на скъпи лимузини! Русия е 140 млн! Мъск и той се вози на още по скъпи лимузини и хеликоптери, а е бил съветник на американското правителство и досега работи в колаборация с американското правителство, като американското правителство му е дало субсидии за 5 млрд $ за тесли, нелетящи ракети и т.н., а 6о млн. американци нямат достъп до елементарни здравни услуги!!

много сте зле, вие, русофилите. Наистина много зле.

за вас комундетата на шорош, всички са зле! личи си комунистическата ви закалка- вие сте най, другите са зле! айде нема нужда, знаем ви комундетата на шорош!

1.Парите са крадени при Елцин, сега никой не пипва и копейка. Всички са честни до мозъка на костите си. 2.Понеже ТрампНаш, всъщност помага на Путин да си прибере парите обратно. Хубаво е, че дрогарете си вярват.

На кой да вярват на теб ли, дето си един РЕП-аджия?

каквито и глупости да ни пробутвате. Това с краденето при Елцин и честността при Путин е такъв смях в залата, че човек може да го заболят стомашните мускули.

списъкът работи за русия, защото ще върне милиарди в страната. за отбелязване е че в него са хората с над милиард... тръмпи помага с каквото може

работи за Русия, ама нещо на руснаците това не им харесва.

Ще потекат сега едни енвестиции.. То ако си струваше - ОТДАВНА ДА БЕШЕ СЕ СЛУЧИЛО.

Ако върне парите в Русия, Путята ще му ги пребара, за да произвежда с тях ракети и танкове, да хрантути терористите в Украйна, а самият Касянов ще го изпратят във вечните ловни сибирски полета, за да гони лосове и лисици. Ще трябва да мести кинтите я на Каймановите острови, я в Белиз.

Иначе на Запад с парите им ще се финансират хибридните терористи в Сирия! Да не бяха крали от руския народ по времето на Елцин и с помощта западни банки да изнасят откраднатите пари на Запа( уж Запада не се занимавал с корупция и укриване на корупция- хахахаха), не биха чудо видели!

Елцин пак.. А 18 години под зоркото око на слънцеликия никой нищо не откраднал а? Е, Усманов е спестил от закуски за струваща над $400млн немска яхта ама иначе е виден запутински патриот.

Просто да си върнат бързо парите в Русия :) Путин обеща да им ги пази.

ЧУДЕСНО. ДА СЕ СВРЪТ В БЛАТНАТА СИ ДЪРЖАВА. ПОЛЗВАТ ПОСТИЖЕНИЯТА НА ЗАПАДА И ВОДЯТ БЕЗКРЪВНА ВОЙНА С-У НЕГО. ГАДНО МОСКОВСКО ПЛЕМЕ.

другарко партийна секретарка и вие ли?Патоси илозунги .Ама кои са тия постижения на запада и какво произвежда въобще запада.Освен печатница за пари +дългове,дефицити ,мигранти и третополови и едни клети остатъци от пенсионери -всички в партер и така вече 28 години все едно и също .

Образованието и медицината малко ли ти са - къде се обучават децата на руския елит и къде бяга да се лекува оядената руска плутокрация?

координираната атака на американският департамент +руските служби.Ударите са срещу онези в чужбина които след като бяха преследвани за престъпления и корупция в Русия се "спасиха" на запад с откраднатато под удобният предлог: " ние сме дисиденти и борци за свобода" .Познат цирк.Сега е мъката за тях.Ще връщат няма на къде да ходят.Те вече връщат ресто+главница

Шувалов (с Ролс-а) не е от 'онези в чужбина' е вицепремиер, драга.

И при нас в ЕС, Бойко се вози на скъпи лимузини- премиер е! Меркел и тя се вози! А България+ Германия е 87 млн! Шувалов е вицепремиер на Русия- що да не се вози на скъпи лимузини! Русия е 140 млн! Мъск и той се вози на още по скъпи лимузини и хеликоптери, а е бил съветник на американското правителство и досега работи в колаборация с американското правителство!

Миша Касянов да не реве, като ощипана мома! Когато олигарсите от времето на Елцин изнасяха с помощта на Запад( банки) откраднатите пари от руския народ, Миша Касянов не рева, а го пробутаха за премиер, да ги пази! Путин затова го махна!и После Путин каза на олигарсите, ако искат да се върнат в Русия, при условие, че върнат в Русия всичките откраднати пари от руския народ! Те не го послушаха, сега Запада ще им открадне парите, които те откраднаха от руския народ!

В момента краденето и изнасянето от Русия става само с благословията на слънцеликия, каквито и фансмагории да съчинява кремълската пропаганда.

ти откъде знаеш как става? Една жена ли ти каза? Знаем ви вас, комундетета, дето искате да крадете от народа, като руските олигарси на Елцин или американските олигарси на Клинтън и Обама! Няма как да стане, другарю! Путин и Ттъмп ще ви приберат парите и ще ги върнат на руския и американския народ!

Ами руските милиардери станаха повече от мисираджийските и сега да ги понамалят - списък. Как ще подходят обаче срещу китайските милиардери ?

само дето този Касянов /един от крадците на 90-те/ забрави да цитирия Аг.Блумбърг която вече написа че вече в Русия за 2016г-2017г. вече са прехвълнени едни 155 млрд.паунда през Лонвод Сити.Питайте Алишер Усманов

Голямо наказание, няма що, да премести детето си от колеж в Швейцария в такъв в Англия.

И в Англия ще го помолят да напусне и тогава му остава само да се върне в милата Родина при батюшката, където ще го тричат бавно.

Който е крал от руския народ по времето на Елцин това го чака! Путин им каза, ако искате се върнете в Русия, като върнете всички пари откраднати от народа и изнесени на Запад с помощта на западните банки! Явно не искат, щото всички са разследвани за престъпления срещу руския народ и руската държавата, заради кражбите им по времето на Елцин!

Е това е санкция срещу човек, който не живее в Русия от много години и няма намерение да се връща. САЩ пак не са си свършили работата.

Тавариш, прав си да ти кажа.

САЩ са си я свършили работата.Сега ще си я свършат Швейцария и другите държави в които има ред. Само в твоята глава няма ред, цървул.

явно най-голямото наказание за тези олигарси е да се върнат в русия има логика

2002- олигарсите от тези години, окрадоха руския народ по времето на Елцин! Михаил Касянов им беше един от чадърите в Русия! Затова вече не е премиер или активен в политиката на РФ! Путин им каза на олигарсите от 90-те и техните " бушони", ако искате приберете се в Русия и върнете откраднатите от народа пари в Русия, защото Запада ще ви ги открадне, както вие ги откраднахте от руския народ! А " Списъкът на Кремъл" за да се приеме като сериозна заплаха преди изборите и да хване вяра- с имената на олигарсите на Елцин дето окрадоха руския народ, бяха сложени имена на настоящи бизнесмени и политици!

А путин ги покани за да ги обере

Бъркаш приятелю к*рвалъка, с любовта! Запада прие откраднатите пари на руснаците от олигарсите на Елцин( въпреки, че Запада знаеше за кражбата), Путин им предложи на олигарсите върнете се в Русия и върнете откраднатите пари на руснаците! Не бъркай Путин с Миша Касянов, който беше чадър на олигарсите на Елцин и сега реве, че Запада ще му открадне парите, които той открадна от руския народ!!

На засегнатите новобогаташи се радват дори обикновените руснаци, ами няма да изнасят пари в чужбина, децата им ще учат в руски колежи и без това успелите на запад са завършили точно руски университети и никой не им налага санкции.

Понеже под мотото русолюбци и русофили се списват много хора.Нека видят още веднъж за какво става дума.За един супер криминален бандитски преход подобен като в БГ .Със затваряне на очи от страна на Запада.Със поставянето на Путин начело на Русия от КГБ.Със цел изпиране на парите и забележете СЪВЕСТТА на тия хора.Повече от сигурно е че в списъка става дума за КЕЛЕШИ протектирани от руската върхушка и мафия забогатяли на гърба на обикновенния руски народ.Въпроса е защо Запада навремето седна една маса със тях и се договаряше а сега прави списъци?

2000 америкнски инструктори по времето на Елцин от САЩ само в отбраната.Цялата агентура на ЦРУ, начело с резидента Березовски стана за 2 ч. собственик на руските тръби. Така ,че прехода е типично американски, наложен отвън на Русия. 4 американски фирми изнасяха енергоносителите на Русия. Путин спря крановете и фъшкиите заквичаха кански. Ще квичмат докато не им прережат гърлата на генетични убийци

Друго заглавие от днес, в същия сайт: "Богатите също плачат: Бъфет загуби $ 5 млрд. за ден" Промишленият индекс Dow Jones се срути вчера и продължава. Но аз не се притеснявам как Бъфет, Безос или Гейтс ще се нахранят довечера. За руските олигарски също съм спокоен. И вие можете да бъдете спокойни. Всички изброени ще са по-богати от вас докато смъртта ви раздели.

Бравос!!!! Какъв кеф за Владимир Владимирович.....Абе, този номер да не са го спретнали руските служби заедно с тръмповските??? За Русия ПО-ГОЛЯМ ПОДАРЪК, ОТКОЛКОТО ТОВА ДА СЕ ВЪРНАТ ПАРИТЕ ОБРАТНО....това даже Путин май не може сам да направи!!!

Що го гонят чиляка? Като му гледам фамилията, той си е техен.

И аз искам да съм такава "жертва". От 10 милиарда да ми останат само 9. Детето от колежа в Швейцария да го преместя в най-добрия частен в Москва (или в друг град в Европа). Много е смешно как журналистчета с по 1000 лева заплата оплакват милиардери. Хора, стегнете се! Смешно е!

Само дето в Русия тези пари не струват, а освен това ще му ги вземат, а него ще го тричат.

Е ми май тоя списък добре урежда Путин. Сега щат не щат ще се върнат в Русия, където обаче паричките и бизнеса им няма да бъде без контол.

Кеф! Убеден съм,че чичо Вова и дедо Дони са си спретнали тая win-win (само за тях де!) разработка!

Рамбо 1 - "Първа кръв" :)

Всичко ще ви вземат драги :) И накрая ще се окажете с по една торба биткойни, където си набутахте част от парите, а те ще струват по 100$.

на теб вече ти взеха всичко въшльо

Пич, ти добре ли си? Знаеш ли, че тези хора имат толкова много, че никой на планетата не е в състояние да им вземе всичко. Могат да ги гръмнат, но не и да им вземат милиардите набутани по 1000 офшорни сметки из целия свят. Между другото, на 10-ти ти е наема за боксониерата в Люлин. Не се бави, че хазяйката вече ти е вдигнала мерника.