Валери Симеонов: Сделката за ЧЕЗ - нагласена, но законна

Вицепремиерът Валери Симеонов публикува във Фейсбук собствен анализ за сделката за продажбата на ЧЕЗ.

Обратно в новината

Коментари - Валери Симеонов: Сделката за ЧЕЗ - нагласена, но законна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ше ти дадат кокалче, помиярче.

и мафиотите доволни.

Как може една сделка да е нагласена, а да е законна бе?!? И народът изобщо, ама изобщо не е доволен! Аман от дупедавци!!!

Ало тихия,не ти е вярна сметката.

Патриоти на амбразурата,да изчакаме да лъснат банките кредиторки, тогава всичко ще е ясно.Подпряни от Сараите, се втурнаха да МУ градят ново алиби на мажоритаря.. Райчев най добре описа ситуацията - "Маймуна в апаратна". Произволно и хаотично се натискат бутони с надежда за чудо.Малко вероятно е.

Валери както винаги в последно време говориш глупости, в стил австрийските и швейцарските курорти плащат на българските "зелени" ,защото са притеснени от конкуренцията на Банско.Ако беше отишъл поне 1 път да покараш ски в Алпите щеше да разбереш колко нелепи са тези твърдения.

Нагласено, но законно - също като санирането, КТБ, Булгартабак, "приватизацията" и изборните победи на ГЕРБ.

Лицата зад кадър са тези, чиито интереси защитава Валери Симеонов. По принцип Валери Симеонов е прав, освен за едно. Ако ЧЕЗ наистина струваше толкова то за него нямаше как да се пребори български играч. За да платиш повече от конкуренцията или имаш пари, които не можеш да инвестираш и губиш то тях или си гений, който знае как да реорганизира нещата, че да може да спечелиш. Значи според Симеонов купувача знае по-добра от всички в Европа как се организира такав корпорация. Аз лично се съмнявам. ЦЕната е толкова, защото по-сериозните купувачи са давали по-малко.

В качеството си на председател на временната комисия за оценка и контрол на енергетиката на България 2015-2016 г., установих безспорни факти на аутсорсване (възлагане на изпълнение на услуги и дейности на чужди фирми - чешки) от ЧЕЗ Разпределение и ЧЕЗ Електро, с което се увеличават разходите и се скриват истинските печалби от дейността. За този и други подобни факти съм изпратил доклада на прокуратурата още през април 2016 г." Некои съображения и питания: 1. След като зад сделката са пак същите - чехите, де - които така добре са аутсорсвали едни дейности с цел укриване на печалби тогава, какво им пречи и в "ерата на Гинка" пак да го правят - според това, което си написал, Гинка пак е сламена, ама от "чешка слама"! И какво е по-доброто тогава за държавата ни и потребителите на ЧЕЗ?! 2. И какво ти казаха от прокуратурата по докладвания казус или им се падна , както винаги, пак откъм глухата страна?!

за много пари на човек, който няма да го съсипе.. какво ти разбира какати Гинка от сложното функциониране на електропреносната мрежа... тя хал хабер си няма :)

дава най-смисленното обяснение за случващото се.

Винкелът къде забравя в цялата схема Боко Тъпото и компания? Няма ли отчисления за Тъпото и пари за черната каса на герп/задават се избори и трябват пари за спечелването им/, сделката щеше да бъде стопирана в зародиш. Така, че на тънката клонка, олицитворяваща търпението на народа ни, се е качило е дебелото туловище от Банкя.

Боже, боже, това изказване е като нощна полюция... Поредната изцепка на ве-це премиера. "Нагласена, но законна" е като "красива грозота". Не може нещо хем да е законно, хем да е нагласено. Щом е нагласено, значи законът в някои свои разпоредби е бил пристъпен.

Ние , гадовете , изобщо не сме доволни ! И не иде реч само за вонящата до Космоса далавера с чез .... Скоро ще го усетите на главите си , по гърбовете ..:)))) И правителство и опозиция , мекерета продажни !

Тоа - доволен. Оня - доволен. Трети - и той. Ама ся, ако некой има некакви излишни парици... и реши да спретне едни мартенски протести.... Лошо, Боко, лошо...

и как точно, неграмотний свиркаджийо, нещо нагласено и заобикалящо закона, може да е законосъобразно. ти голям тълкувател на правните норми излезе, неграмотнико. аре, бегом марш у скат.

На изслушването оня ден в парламента доколкото си спомням питаха и нашите спец служби.Та по тяхна оценка а май и по оценка и на други ЦЕЗ е оценен някъде от порядака на 220 милиона евро ! да де но те са намерили купувач за около 320 милиона евро ха ако може да пише някой по компетентен как става този "фокус" ? Разбира се чехите за тях ще е добре добре ще е още да вземат продавача гони максималното та как ?

Вервам аз и на тоя, дето малтретираше възрастни жени по границата.

Ние които следим какво се случва на нас това което казва Симеонов е пределно ясно. Само едно не е истина - Гинка не участва с 5% в сделката, а с 30% заложени лични активи. Иначе истериите на Нинова са ясни - насаждане на напрежение в обеществото, страх в него, че някой ще им вдигне тока, политически девиденти. В тази държава ТОК МОЖЕ ДА ВДИГА САМО КЕВР и никой друг!

Варели, варелиии Съвсем се изпонакаа нещата.

а тези си изцепки ката ден само улеснявате и ускорявате края на кабинета "прост човек 3".

Всички тези далавери на герп наистина са нагласени, но със сигурност не са законни. Просто няма работеща прокуратура и последващ съд. А те не работят, защото партиите са си прокарали разни квоти и прокурорите и съдиите са политически зависими, т.е. реално липсва разделение на властите, като по този начин се погазва и конституцията.

а КАКВО СТАНА С РУСКАТА СЛЕДА? Докъде я докарахте в Греберско с нея

още една червена свиня пукна ,казва се джурова!

доволен като лапнеш к,,,, скоро ще го лапнеш и си го знаеш к,,,,ядец.

Абе комуноидни шизофреници - едно време тук пищяхте, че така трябвало да прави Симеонов и подстрекавахте всички да ходим на границата да бием хората. Пълна шизофрения!

Вие всички сте доволни,а кой вдигна сделката със сто и десет милиона евро,,някой няма ли да си ги поделят. Омръзнахте ни с тия лъжи и манипулаций.Световни бу...

Сделката за ЧЕЗ - нагласена, но законна. Много ми прилича на даването на ДЪРЖАВНИТЕ ПОРЪЧКИ

Как циганина разбра, че народа е доволен?!

Валерка, с това как всички са доволни, ни е ясно, че и ти ще намажеш от тази работа! Тъпото е, че накрая ТРИ МИЛИОНА потребители ще плащат цената на цялата далавера! Включително и твоята комисионна.

Валерко и той активно хлъзга Бокото по нанадолното! Въпрос на много малко време е "баш, баш" да се овъргаля у калта, пък Валерко ще ходи на Слънчака да се пече!

Валери, трябва да му се признае, разбира от "нагласени, но законни сделки";) Когато беше "прост" бизнесмен и собственик на СКАТ, много искаше да се мушне в каналната мрежа на БТК, че да си закара безценната телевизия на юг от Бургас. Естествено, не го пускаха дълго време. Но ситуацията се промени и Валери стана И председател на ОС Бургас;) И тогава нагласено, но законно, сделката му се случи! Случи му се и още едно чудо! Изведнъж му "разрешиха" да си закупи и терена под офиса в "Зорница"! Такива ми ти работи - в нашата държавица всичко е нагласено, но законно, но НЕ ЗА ВСИЧКИ!;)

Всички са доволни, само народа ще плаща

на АМБРАЗУРАТА!!!! Вчера - Болен и ВЪПРОСЧЕ поне едно не турна на Гинка.. Днес - ДАЛАВЕРИ и КАРАКАЧАНСКАта овчарка ЕДИН до ДРУГ.. Законно, Теменужка що да я даваме фира.. А робите се надаха - ша извадим масичката, хоругвите и кат истински ПАТРИЕОТИ, дет ДУША ДАВАТ.. Ша поведат... Пък те на другио тротоар на Баце на ушенце му хортуват.. "Боеко, АЗ съм твойта ПЪРВА...." Сега ша чакаме да са заобясняват и изясняват - коя е по-, по- ,най- ПЪРВАТА МУ ....

Виждате ли го тоя селски хитрец, окрал парите на комсомола. За него и за господаря му сме прост матриал, който може да мамуркат и да си пълнят торбите. Ясно е, че с тая сделка се изпират едни мръсни пари от кражби и трафик на наркотици, оръжие и хора. Едни мръсни, но ТЕХНИ пари. Отличен вариант да ги изсветлят и след това либерализирайки пазара на тока да ни ги одерат от гърба.

Поне две въпросчета по анализа на този аналлизатор: 1. Защо при оценка около 200 млн. сделката е за 300 млн. - за кого са 100 млн. явно комисионни? 2. Откде е известно, че потребителите ще са доволни от цената на тока? Още не е ясно каква ще е тя, нали предстои избиването на горните 100 млн.!

"Сделката за ЧЕЗ - нагласена, но законна" СПОРЕД ТЕБ ДА ПОДПИШЕШ ОСОБЕН ЗАЛОГ ПРЕВРЪЩАЙКИ ТРИ МИЛИОНА БЪЛГАРИ ПРЯКО ВОЛЯТА ИМ В ЗАЛОЖНИЦИ НА ГИНКИНАТА БАНКА Е ЗАКОННО ЛИ БЕ МАЛОУМНИКО? Потеже си малоумен да ти обясня, че по този ОМРАЗЕН ДЪЛГ никой от ТРИТЕ МИЛИОНА БЪЛГАРИ не е ДЕЛИГИРАЛ ПРАВА НА ПРЕДСТАВИТЕЛНОСТ на тази ТУРБО - селянка да го превръща в длъжник на БАНКАТА Й!! НЕКА КУПИ ЧЕЗ!! СВЯТ ЩЕ И СЕ ЗАВИЕ НА ГИНКА И БАНКАТА Й!!! ИДВАТ ЯНКИТЕ С АДВОКАТИТЕ СИ и тогава ще разберете какво значи ИЗМАМА и какво е ОМРАЗЕН ДЪЛГ!! А ВИЕ ВИНКЕЛ , СТЕ СЪУЧАСТНИЦИ НА ТАЗИ ИЗМАМНИЦА И КРЕДИТОРИТЕ Й!! Срещу теб и цялата ви организирана престъпна група ще има заведен колективен иск! На първо време на ЗАПОР ПОДЛЕЖАТ хумавите ти хотелчета и бизнеса ти! Вкарахте се във филм в който не сте сънували!!

моа ли да те нагаласА,а ? съвсем законно ще е ти си забраил кога си бил на 18!

в действие.

Този Валери много ги разбира тия работи с далаверите и законността. Как ще обясни българския феномен, че в парламента се е събрала утайката на обществото - 240 некадърници, които не са могли да се реализират на пазара на труда и са се самопредложили да бъдат "народни избраници"? Естествено, единствената им съкровена цел е лично облагодетелстване, за времето което изкарват като депутати - всички други приказки са демагогия.

който гласува за такива уроди си заслужава да живее в тази малоумна държавица наречена българистан махала.

Валери, признавай че и ти имаш дял в тая далавера, чрез люксембургската офшорка. Боко е раздал дялове на всички, освен БСП, за да го прикриват. Марешки се издаде, че и на него са предлагали дял, но той отказал.

Виж сега, когато тия пари са мръсни, постигнатия коефициент на изпиране е страхотен. Освен това те ще ни ги измъкнат после от нашия джоб, а ако набутат и държавата в тая игра ще е просто виртуозно.

"мъжът върху капака на БМВ то, бил застрелян", нали се сещаш.

Я как матряла забрави за обещанията ни за пенсиите... С едни 20 лева отгоре И СИ ГИ ИЗПЪЛНИХМЕ.. Кой ша ти помни кви цифри ЛЪГАХМЕ, че ша даваме.. Сега - ЧЕЗ ша изпълни и мечтата ни: Истинският патриот умира преди да се пенсионира Така на държавата свята спестява много пенсии и последната заплата Пенсионере, бъди патриот Пък и за какво ти е тоя пенсионерски живот

на снимката -един дОВолен пътриот.

НАЛИ В КАБЕЛАРКИТЕ ИМ НИ ОГРАМОТЯВАХА ЗА ОМРАЗНИЯ ДЪЛГ , КОЙ ГО Е НАЛОЖИЛ И КОЙ ГО Е ПРИЛОЖИЛ В ЕКВАДОР. Стана ни ясно, че плащаме не ток , а ЛИХВИ И ГЛАВНИЦИ по кредит на БАНКИ за който никой не ни е питал. ЗАТОВА И ЦЕНАТА Е ВИСОКА - добавка на ЛИХВИ И ГЛАВНИЦИ!! ДАЖЕ НИКОЙ НЕ ТИ ОБЯСНЯВА КОЯ Е БАНКАТА ТИ КРЕДИТОР , КАКЪВ Е ПОГАСИТЕЛНИЯ ПЛАН , КОЛКО Е ЛИХВАТА И ВРЕМЕТО ЗА КОЙТО ЩЕ ГО ПЛАЩАШ !!! АБЕ ВИЕ НИ ПРЕВЪРНАХТЕ В ЖИВОТНИ БЕ ПАТРИОТЕ?!! КАКТО СТЕ Я ПОДКАРАЛИ ЩЕ ПОСРЕЩАМЕ С ХЛЯБ И СОЛ НА ГРАНИЦАТА СУЛТАНА НА ТУРЦИЯ!! НЕГОВИЯТ ДЕСЯТЪК Е НИЩО ПРЕД ВАШИЯ ПЕДДЕСЯТЪК!! ВИЕ СТЕ ПО ГОЛЕМИ ГАДОВЕ И ОТ ПОРОБИТЕЛИТЕ НИ!! -

30% са 200 мл. лв. Активите и са за 100 и то вероятно измислени. Коя нормална банка ще даде личен кредит, ако залога не е поне 200%.

Отвращавам ме тези цървули с претенции. А вас, българи, дето сте разбирате уж от всичко, но сте добри само в едно, да помрънкате и да забравите след три дни, като ви пуснат поредната димка. Като от този, дето е специалист по всичко. Аз се срамувам, срамувам се от тия физиономии по челните страници, срамувам се и че съм родена тук, сред такова примирено, робско племе. Впрочем, скоро ще усетите как пак ви го забиват, нали трябва толкова много доволни да си избият парите. Нещастници.