Валери Симеонов: Сделката за ЧЕЗ - нагласена, но законна

Вицепремиерът Валери Симеонов публикува във Фейсбук собствен анализ за сделката за продажбата на ЧЕЗ.

Обратно в новината

Коментари - Валери Симеонов: Сделката за ЧЕЗ - нагласена, но законна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Виж този може да ни гърми, око няма да му мигне, щом баба Себиле блъска, що не и нещо друго да извади, хора пазете се, макар че има диктатура, следят ви, по интернет, но няма какво да губят мнозина, дали от куршум или от глад, все тая вече

Г-н Симеонов, нали конкуренцията е основен фактор при пазарната икономка, която регулира цените. За какво става дума при нагласена сделка? Май си с 30 години назад.

Валери, на следващите избори ще бъдеш нагласен законно. И няма да има на кого да се оплачеш.

Най-после, един инженер от политиците, да обясни с думи прости, цялата "мистерия"...... Нека сега Нинова, да се напуши и пак да излезе и бръщолеви....

Спасението е в национализация на ЕРП.Зад Гинка стоял Зденек Земек,имало и други кандидати ,но били с тъмно минало.Народът знае ,че Зденек Земек е чешки милиардер и стои зад Гинка,но Теменужка не знаела.ЕРП си поставяли за цел,максимална печалба.Значи максимално обиране на народа.Нек купува от АЕЦ ток на много ниска цена.Обаче ЕРП продават ток на цена 10 пъти по скъпа на потребителите ,от колкото са я изкупили от Нек.Одират българският народ.Потребителите изобщо не са доволни ,цената на тока е колкото половин пенсия и това ако е стандарт.ЕРП са доставчици,накачени по веригата .За да продаваш нещо трябва да имаш стока.Не са производители на ток стока,а те продават въздух.Електрич.мрежи са изградени от едно друго поколение.Дори се стига до такива абсурди ,като електрически стълб по средата на път,ЕРП не отговаряли за преместването му,няма кой да го премести.Чешките новини-Интересно е, че паралелно с развръзката около семейство Върбакови в София около семейство Земек в Чехия има друго развитие. След дългогодишна съдебна сага двамата синове на магната са осъдени на по 6 години и 9 месеца затвор. Присъдите са свързани с техни инвестиции във фотоволтаични паркове в Чехия. обвинения, че през 2010 г. две техни централи са незаконно .рисъединени към местната енергийна система и са сключени договори да се изкупува по-скъп ток за това, като за това обвиняем е бил и бивш шеф на чешкия енергиен регулатор.Помагал Зденек на Гинка ,но за да се изгради фотоволтаичен парк в Априлци,купуват място,където има букова гора ,изсичат я ,става наводнение,хората се дигат ,но никой не ги чува.Полиция и прокуратура излиза с номера,че това не било гора,а гола поляна.България трябва да си изчисти името.В списъка държави -мафии е първа в света ,след нас е Гвинея-Бисау.Е как ще има инвестиции в такава държава?

А бе цървул, а какво парви ДАНС досега, че не събра изпреварваща информация и да предупреди, какво торнадо ще се вдигне в пилитическото пространство на България и Чехия??! Какнво нпарави ГРОБ 10 години и вие от 1 година за да вкарате такива поправки в законите, че подобни сделки дазависят от волята на държавата?! А не държавата ни да зависи от други държави имайки собственост върху сектори от националната сигурност. И огромната грешка на всички юправляващи тюфлеци е, че не са оценили че ЕРП не са елемент от националната сигурност. Особено пък на района ан столицата. Ами като ви спрат тока, ти цървул мице премиер, ще духаш в компютъра ли, ще натискаш бутоните на ПВО центровете с ракетите??! Ти трябва да се казваш Черен Петко, не симеонов с малка буква. Продажна гнида! Псевдопатриот!

Тоя миризлив татарин трябва му блокират профила в Фейсбук да не разнася и там смръднята.

Ами, татарин! Чистокръвен циганин!

Винкела е една обикновена и нагла патерица на мутрите.

явно в туй разиграване кипри патреоте нема намесени.

БУКВАЛНО МАЙМУНИ БЕРЪТ БАНАНИ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ. СКОРО ГОЛЯМБИЗНЕС НЯМА ДА ИНВЕСТИРА В БЪЛГАРИЯ !

Да бе, нали е предвидено при разгорения скандал отново да се източи държавата чрез рефинансиране, национализиране, на сериозен дял от дружеството.

По страшно от комунизма е това,което дойде след него....

Законите НЕ са ,,в името на народа и държавата,, , а СА ,,в интереса на фирмата,,,...Просто НЕОЛИБЕРАЛНА ИДЕОЛОГИЯ....Затова ТОЙ е прав,независимо, че НЕ ни харесва.

ПО ЗАКОН,ТЕ са наблюдатели,както и самата държава...Такива са демократичните закони и затова америчка разположи бази,НПО и кораби---ДА НИ ПАЗИ от опазване на нашият интерес..

Какво друго се очаква от член на това мутренско/фашистко правителство.

Валерка, пропусна да кажеш най-важното- кой е нагласил сделката и дали е доволен от нея?

Да поясня за тези, дето не разбират какво е това нагласеното и законното. Ми представете си, че фирмата хикс искате да я продадете и да получите добра цена или някаква друга полза, или и двете заедно като комплексна преценка. Кой точно може да ви каже продай на онзи, а не на този? Никой. Ето това ви е обяснил Валерката, а пък който търси под вола теле, явно такава му е участта в живота.

В рекапитулацията накрая всичко е вярно с уточнението, че нинова е почти на 50 години и за нея вече е нормално да е постоянно недоволна. Просто сега видя шанс да каже, че уж я интересуват българите и България и с това да оправдае недоволството си.

ЕЙ,Бургаски МАНГАЛ,не само Нинова е недоволна,ами и цял народ!!! ОСТАНА ви ОЩЕ МАЛКО!!!!!!!

И оградата е законна,ама цената е пет пъти по скъпа.И с нашият ток ще стане същото,,ама плавно,,Грабеж на балъците дето сме ви избрали.

Грабете, грабете, сега ви се е паднало, долу се чува само мученето на едни 80 процента.

За твоите думи си длъжен незабавно да си подадеш оставката! Правиш гаф след гаф!

Валери Симеонов: Сделката за ЧЕЗ - нагласена, но законна, тъй както тъй наречената масова приватизация и продажбата на МК Кремиковци за 1 лев.

Най-големият страх на БГ политиците - единен народ! Дано доживея такъв момент!

Здравейте ! Търся някой юрист с който да съдя Корнелия , че от толкова истерии кокошките ми спряха да снасят , а и кравата ми Деса спря да дава мляко . Пари нямам , но така и така няма мляко , мога да му дам телето вместо хонорар !

но ти ще почнеш да снасяш...

Ясно,"ЧЕЗ"няма да си тръгнат от тук.Абонатите ще продължавт да плащат високи сметки,като попове !Така е !И на нощна тарифа да ползвате,все тая !

какво трябва да означава скрито ама законно,че то така законно утре може с боко да харижете Южна България на Ердоган бе,ма.ицата ви продажни душици,оставка и прокурорите да си извадят главите от г.зовете защото минавате всякакви граници вече

Абе пасе си Гинка овцете на поляната и минава Зденек , и я пита - има ли нужда от нещо /защото му домиляло за това семпло същество/. А тя веднага казала - искам ЧЕЗ, не ми стигат фотоволтаичните паркове, имам по-големи амбиции, искам да сбъдна американската си мечта. Тогава Зденек-филантропа я подкрепил. Но и дал парите да увеличи стадото си и да живее честито. Обаче тя решила, че стадото е 3 милиона народ от Столицата и западна България.

"...От историята на фирмите на Върбакова се вижда, че Зденек Земан е осигурил близо 80% от парите, необходими за фотоволтаичните паркове на Инерком преди повече от 10 години. След изграждането и пускането в експлоатация, парите са върнати коректно и дяловете на Земан са прехвърлени на Върбакова. Няма как за това време да не са си установили лични отношения на лоялност и доверие..." Има един малък пропуск в този "перфектен анализ на другаря Слънце , и той е защо аджеба Зденек тогава е решил да помогне точно на Гинка а не например на Минка ???

А кой прави законите бе?

Слушай сега менте - политик и менте патриот, не е само Нинова недоволна !75 % от допитаните са НЕДОВОЛНИ , а ти блюдолизецо спри да се мазниш на Бойко Борисов , накрая ще бъдеш захвърлен и забравен!

Патриоти, патриоти, сбирщина от идиоти... Махайте се бързо от управлението на държавата!

Не искам да си губя времето да пиша, но съм умерзен,изцапан от нашите политици.Излъгаха ни- ,измамиха ни употребиха ни.Изгубиха доверието ми.Никой не знаел за сделката.Ами за какво сте там щом не знаете.Значи ЧЕЗ е печеливша компания,а държавата не хае при създалата се обстановка да се възползва.Кой е държавата.Правителството.Ние сме упълномощили държавата да управлява нашите активи.Вижте то ни казва"Държавата е лош стопанин"затова ще ги дадем на Гинка защото тя е по добър управленец .АЗ заявявам,че вярвам на държавата Моля да не бяга от отговорност.

При вас всичко е така - нагласено ама ''законно'' според вашите разбирания за законност...Не се наядохте, не се накрадохте, не ви омръзна лизане и навеждане за да не загубите келепира.. Излъгахте един куп народ без да ви мигне окото..ама верни на боко до край ще останете че и депутати няма да бъдете при избори..

Ако не беше част от правителството, бълнуванията на бургаската кабеларка биха били много забавни. Кошмарите му на тема как се прави бизнес с големи компании и как се продават компании в енергетиката е добре да си останат единствено в неговата глава, но със сигурност не се е учил в университет, а и боя на възрастни жени по границата едва ли му е изградил характер и качества. Най-удачно беше да си замълчи по всички теми, от които и хабер си няма, но кога друг път ще му падне някой да обръща внимание на реформаторския му подход към правенето на бизнес. За пълната му неграмотност, която граничи с функционална инвалидност, едва ли е необходимо да се говори, тъй като тя прозира от всяко изречение. Една бърза илюстрация за това колко е далече вътрешния свят на Валери Симеоно в от реалността може да бъде изявата му при Цветанка Ризова преди около месец, когато каза, че Иван Иванов - председател на ДКЕВР би трябвало да го похвалят, защото цените не били вдигани, въпреки, че средната работна заплата растяла?! Нищо, че ценита са разходоопределяни и нямат нищо общо с работната заплата, поне разбрахме как вице-премиера и вероятно правителството увеличават цените на тока, когато има какво да се стриже, а не като поскъпнат производствените фактори. Жслко, че няма наказание за безотговорни и тъпи изказвания, тогава въпросния провинциален магнат нямаше да е толкова наперен

печелели - греб и псевдо-патриотите които се продадоха за 30 сребърника. губи - обикновения българин който ще плаша тока през носа и не само неговия но и на 1 000 000 социално слаби дискредитирани граждани от махалата. всяка такава сделка в която участва българин е корупция, и всеки политик който се опитва да ви убеди в противното е корумпиран.

И ЗАЩО ЦЕНАТА Й Е С 50% ПО ВИСОКА ОТ ТАЗИ КОЯТО ХОРАТА ОТ ДАНС СОЧАТ КАТО РЕАЛНА? Случващото напомня закупуването на ФАЛИРАЛИ ФИРМИ от мургавелковци , но с тази разлика, че ЗАДЪЛЖЕНИТЕ ПО ПЛАЩАНЕТО ЛИЦА ще са два милиона българи!

Защо кака Гина е записала фирмата си в София на ул."Околовръсен път" 3,ет.7,ап.72А??Върви да видиш на този адрес,че няма сграда,камо ли седеметажна сграда с не по-малко от 72 апартамента.При това обстоятелство Гинка,доста хора е хвърлила на върбата.По добре с Гинка,отколкото с ЧЕЗ?!Само да не стане утре така,че кака Гинка е продала фирмата си на някоя офшорка.

Да провери адреса.Оп издънихте се.Гласувал съм за герб,но по добре за Курни отколкото за тъкива гъзолизци като ваз и герб.Не съм фен на комунистите,ама и вие също само ни ограбвате

Гугъла те праща в Люлин, ама това не е район Витоша в който е седалището на фирмата-а трябва да гледаш Павлово и Бъкстон.

Вече всичко е ясно и на светло. Чехите не искат да продават на фирми и лица с престъпна репутация. Нинова още живее по времето на Далавераелектроимпекс. Не се награби Лъжата.

Гинчето викаш има чудесна репутация и е светъл субект? Не ме е яд, че ме лъжат, а че си мислят, че им вярвам!

герберастите вече дори не ги чета,особено след като им се надупиха "патриотите", то гнус отвсякъде, цялата статия да ми каже валери че единствения недоволен е Корнелия. Аз пък след 30г да ви давам гласа си за сдс, герб, за вас, сега точно заради вас съм твърдо с Корнелия, ако щете в един глас да плюете не можете ме смени. За вас драги само бесене това е което е единственото справедливо.

Лумпен !

ПРЕВРЪЩАТЕ СЕ В СЪУЧАСТНИЦИ НА ЕДНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. Редно е не ДАНС, а премиера да обясни откъде е тази огромна разлика между РЕАЛНАТА ПАЗАРНА СТОЙНОСТ и ДОГОВОРЕНА ЦЕНА ПО СДЕЛКАТА!! Това са 100 милиона евраили с 50 % по висока стойност. Проблема нямаше да е проблем ако тези пари ги плащаше Гинка, но когато ЛИХВИТЕ и ТЕЗИ 100 МИЛИОНА ГОРНИЦА ги плащаме ние ТРИТЕ МИЛИОНА БЪЛГАРИ , тогава скача не само цената на тока , но и всичко свързано с него. Сащате ли се в какво се превръща СЕВЕРОЗАПАДНАЛА БЪЛГАРИЯ?! КАК НЕ ТЕ Е СРАМ БЕ СИМЕОНОВ. ВИЕПАТРИОТИТЕ СТЕ ИСТИНСКИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ!!

Абсолютно сте прав г-н Симеонов.Като се плаща нещо с банков заем то има и лихви върху него.Изкукуригалия председател на КЕВР с радост ще ги включи с другите разбойници в цената на тока.Фирмата на Гинка ще има разходи/за лихвите/ и ще ги платим всички ние.Оттам спиралата на инфлацията ще се завърти и отново ще духаме супата /ако има пари за рядка чорбица/

Въпросът е не кой ще ги даде парите, а кой ще ги върне парите!

Е как кой -народа!Пука му на тъпия старшина за хората,той нали се облажи

За разлика от казуса с Пирин и ЮЛЕН. там е нагласено и незаконно.

Скрий се някъде,че като те гледам и слушам ме хваща срам колко прост народ ни управлява.И не обяснявай на хората колко е свясна Гинка защото най-големите мошеници напраивла парковите за зелена енергия.Това са все хора приближени на влстта и забогатели на гърба на бедния народ които иска не иска плаща за зелена енергия.Скрий се и не се изказвай,че си много прост.

Новите опорни са раздадени - всички са доволни. Сметките ще ги плащаме ние. 100 000 000 над пазарната оценка на дружеството кой ще ги даде? абонатите на ЧЕЗ. Е как няма да са доволни?

между един металургичен магнат Зденек Земак и скромната Гинка Върбакова от Пазарджик? Теорията ти куца още от тая връзка. Върбакова каза че се запознали случайно????!!!!! Брех да се не види...смешно е даже!

Лъже, Едва ли има доволен клиент на Чез, че една калинка със средно образование и поставено лице, може да стане собственик на енергийна инфраструктура.

Да няма доволен клиент, САМО ТИЯ СВЪРЗАНИ СЪС СДЕЛКАТА СА ДОВОЛНИ,ОСОБЕНО ТЕЗИ СТО МИЛИОНС УВЕЛИЧЕНИЕ,,на фалирала фирма,,а защо е увеличена сделката,защото Гинка може да си позволи това увеличемие????????????????

Изведнъж всички от управляващата коалиция запяха в един глас колко добра сделка е сключена, нали Гинка не знаела какво е трафопост бе, Симеонов, как така изведнъж всички станали доволни???? ОСТАВКА!!!!

"Собственик на няколко фотоволтаични парка от България, но със сериозни препоръки!" Ето това е драги заради което е желателно да дойде Народния съд да ви поразчисти, тези "сериозни препоръки" значи че министъра който пък като назначен от МП го е съгласувал с него, т.е. правителството стои зад тебе, при соца назначавахме наши хора а при "демокрацията" го даваме на наши хора, и всички те после ви се отчитат за жеста, а за нас един по-голям. А как е станала собственик, там кой и кога е зад гърба и отделна работа. "Разстрел и след разстрела червей!" е казал поета, дано да е скоро за вас продажници.