Симеонов: Машинното гласуване е отмъстителен удар на ГЕРБ

Решението на Върховния административен съд (ВАС) за въвеждане на машинно гласуване е антидържавно, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов и обвини ГЕРБ.

Обратно в новината

Коментари - Симеонов: Машинното гласуване е отмъстителен удар на ГЕРБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Доставката на машините е задължение на ЦИК, а не на правителството. Защо ЦИК чака да се насрочат избори за да заработи, след като е постоянно действащ орган?

Гласуваш за Валери Симеонов -получаваш....Путин. Проруски проект отдавна.

в затвора, защото лиши 2,7 милиона български граждани в чужбина от правото им на глас.

Изтрехте ме заради думата ПИГМЕЙ. Дами и господа от така наречения дир. Пигмей не е нищо обидно, пигмеите ги има и живеят в Австралия. Така че да наречеш някого ПИГМЕЙ, това не означава че го обиждаш.

Валерко си е потомък на пигмеите. По нищо не се различава от тях, освен по цвета на кожата.

Курнелия -крадец и лъжец.Б.Б.-крадец и супер лъжец.Обе.патриоти-също.Боже за кой да гласуваме,дай ни разум,ама нямаме избор.

На тоя господин не съм му фен заради отношението му към АЕЦ"Белене" ,"Южен поток" и Русия. Все неща важни за България. В случая обаче е прав. От време,на време и на него му светва под канчето. Прав е и за скъпите избори и за подлия ход спрямо служебния кабинет. Трябваше обаче да подчертае особената заслуга на Мартин Димитров, Радан Кънев и разбира се на безхаберните съдии от ВАС. Те горките са толкова откъснати от действителността,че и след 100години няма да се сетят какво са направили. Какво ли? Ами взели са едни повече от 30 милиона от болниците; от училищата или от пенсионерите. Както си изберете!

На Симеонов всико и всички му пречат.

ТОВА ГОВЕДО ГО НЕНАВИЖДАМ, НО Е ПРАВ! ГЕРБ ПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА ФАЛШИФИЦИРА КАТО ЗА ПСЛЕДНО ИЗБОРИТЕ!

тоз симеонов е голяма палачинка -довчера с Герб си близаха ръцете сега пък Герб бил или какъв си и марешки и той

Те (Герб)винаги са играели срещу народа в тяхна полза. Такава шушумига си щом чак днеска си го разбрал.Цървул продажен си ти Симеонов.

Другарят Валери да не се е объркал нещо или има някаква ГЕРБ-фобия?! Че нали Мартин Димитров и сие се пенявеха по телевизиите, че ако няма машини за гласуване във всички секции всеки български гражданин може да оспори изборите? Много добре им го каза Москов в Народното събрание - надо пить меньше...

Що бе Валери нали си инженер, не можеш ли да се оправиш с машинката или електората ти от телевизия СКАТ съвсем неможе да се ориентира.

никога по вече за герб.крадливи хора ,идеята им е да окрадат колкото повече пари

ЩЕ ВИДИШ ТИ ПАК ПАРЛАМЕНТ, АМА ПРЕЗ ЕДИН ГОЛЯМ КРИВ КУР!!! ...СВИНЯ БОЛШЕВИШКА!

Симеон-офф пак ни залъгваш с дреболии. Кажи че при т.н. машинно гласуване ще се елиминират и оберсърчат от лошият материал" да гласуват особено тези с високите пенсии по 200лв.Както и че не е гарантирана тайната на вота при софуеъра, техн. е възможно да гласуваш 2 пъти - един на машина и след малко и с бюлетина при "разсеяност" на член на секцията. Както и невъзможноста да се контролира "честните и свободни избори" от секц.комисии и наблюдатели, а директно само от обл. и цик.

За съжаление е прав Машинно гласуване в последния час е саботаж на изборите и дори престъпление но не е първото на БГ съд

Мъъъст! Мъъъст! :)

Не се къхари Валерка , аз и много като мен няма да гласуват за теб ! Ти беше поредния голям Патриотар лъжец ! Радвам се че теб и другите лъжци Байрактаров и Касабов няма да ви видя в Парламента ! Велизар Енчев е свестен човек и ще гласувам за него , от този човек имам повече полза аз и България !

Eдинственният свестен депутат в парламента от измежду 240 беше Велизар Енчев.

Патриотарски въртиопашки:)

Няма друга държава с толкова слабоумнен народ щом го търпи тоя и подобните му в политиката. ГЕРБ били виновни, че правителството нямало време. Бе да ви е... мамата, закона е приет 2014-та година. Сега сме 2017-та - къде спахте бе идиоти? Къде бля клепоухия президент да побърза да разпусне парламента след като нямало време да се доставят машините? И сега всички дружно сме изненадани, че законите трябвало да се спазват и ЦИК не може да ги променя с укази...

Валери, този проблем вече не е твой... :)

Симеонов попрогледна, след като гербаджиите, деформаторите и Магарешки настъпиха интересите му.

Защо ви е толкова страх управляващата върхушка от машинно гласуване и забранихте по електронен път точката от референдума. Искате да гласуват само кухи лейки.

Решението на съда е едно безумие! Една грешка, която иска да поправи друга грешка! Първата основна грешка е, че бившият Вице Премиер Томислав Дончев - отговарящ за изборите е некомпетентен и е допуснал ГЕРБ да внесе изменение в ИК за машинно гласуване във всички избирателни секции, без да има сериозна босновка и икономическа сметка! Как този некадърник, не си представя, че има няколко хиляди секции у нас и в чужбина където броят на избирателите, ако е под 200, не си струва да има машина! Да не говорим за обезлюдените селе у нас, където живеят само хора в старческа възраст, които едва ли можеш да им обясниш как да гласуват, освен, ако не гласуваш ти вместо тях с машината! А, може би това е една от целите! А, в ЦИК не знаят ли, че не се изпълнява нещо, което видимо е неизпълнимо и не са поискали до сега мотивирано промяна на нормативната уредба за изготвяна на разумна програма, къде и как да се гласува с машини в България и в чужбина! Хайда г-н Цацаров, на ход си! Томислав Дончев и Шефа на ЦИК на разследване за престъпно бездействие!

Когато от изборите зависи дали ще бъде избран Станишев, Орешарски и Пеевски, каквато и да е цената е по-малка от 4 000 000 лв (Справка - КТБ). Не, машинното гласуване ще реши всички проблеми, но е една мааалка стъпка към това.

Абе слабоумник, машинното гласуване у нас е въведено 2009-та. До 2014-та беше в експериментална фаза, дефинираха се изключение и вече си е напълно валиден метод а гласуване. Какво са ти виновни ГЕРБ и в частнос министърът за това, че няма кой в ЦИК две години да се сети, че трябва все някога да се поръчат машини. Виждаме поредното насиране на БДП, ДПС и АТАКА (нали те превзеха ЦИК при сламения премиер). Аиде радвайте им се сега.

Не само ВАС е под командата на Борисов , господине!Например Главния прокурор също , вашата партийка и Вие също , какво се правите на бунтовник?

НЕЗНАЯ В КОГО СЕ ЦЕЛИ ТОЗИ БЕЗДАРНИК !! АКО ГО ПРОСЛЕДИ ЧОВЕК В ГОДИНИТЕ, ЩЕ ВИДИ КАКВО БУНИЩЕ Е, КАК СА СЕ МЪРСЕЛИ С ТЕЗИ КЪДЕТО СЕГА СА КОМБИНА, ПРОСТО Е ГАДНО !!!! А МЪЛЧИ ТЪПАКА ЗА РЕФЕРЕНДУМА ???? ЗАЩО ПАК НЕ ОБВИНИ ГЕРБ !!!!

поставиш временно правителство пред невъзможност за доставка на такива машини От като е вполитиката,това е единственното с което съм съгласен.

Няма да гласувам машинно! Нищо, че работя в IT сектора или пък точно затова. Всяка компютърна програма прави това, което е заложено в алгоритъма и. Т.е. ако е заложено ГЕРБ (или БСП) да спечели с 92.8%, това ще е резултата. Може да е старомодно, но листа с бюлетината остава и може всеки да го преброи. Добре е също да се публикува името на съдията, похарчил ей така едни народни пари за глупости.

Както е казал Бай Ганьо7 "Не е важно, кой прави изборите, а кой ги брои". Ти си гласувай с книжната бюлетина, а като идат протоколите от СИК в РИК и там ги подменят иди да ги хванеш тогава.

То 80% от протоколите в последните парламентарни избори бяха коригирани и поправяни до неузнаваемост, а ти философстваш какво можела една програма. В момента е факт, че изборите са това, което са написали в последната версия на протокола. Системата гарантира, че най-много един може да пусне update+commit.

Така е и не е така. Твърде много хора трябва да се вкарат в схемата. В една секция ще подменят вота за БСП, в друга ще компенсират с ГЕРБ. А и страх лозе пази - много обикновени хора - членове на секционни комисии ги е страх да подменят резултата. Вече в голямата ЦИК какво става можем само да гадаем, ама там нали са честни и неподкупни, та така се надяваме.

Един дол дренки сте! Хвани БСП, удари ГЕРБ, па дано пукнат ДПС и Патреотите!

Абе и аз съм против, ама тоя явно не струва, щото рада и бесепарите настояват за тая машинна измама. Че мен, жена като ме излъже само ми утроява мерака, ама мъж, който лъже, за мен е п...ка непоръбена и най-долен нещастник!

Майчето го демонстрира машинното, ключувата дума е "налегай"......

Ама защо да се гласува с бюлетина, нали изборите са предсрочни....същото важи и за машинното....то бива дебилщина, ама това избива рибата....

Симеонов като всеки ,,истински български патриот"е червено кремълско популистко мекере! На такива пишман патриоти не може да се разчита! И той иска увеличение на пенсиите за да подмами възрастните хора,но от къде ще дойдат парите... се прави,че знае!Макар,че има схема за задлъжняване на държавата от комунистите за сметка на следващите правителства!

Що го е страх толкова.

Излиза значи, че Майчето Манолова ще да е от ГЕРБ, значи: Манолова: Машинното гласуване е условие за честни избори Дир бг, 09:13 2 февруари 2017 / Редактор Таня Тодорова Абе те тия от ГЕРБ по-виновни и от Путин бе!

Абе не бяха ли БСП-арите, които настояваха за машинното, че и Майчето тия дни? Моля, отговорете!

Симеонов, ДОСТ и ДПС изглеждат по достойни. Не се врьткат като ти и твоята шайка.

Надявам се хорта да не позвплят на ГЕРБ да ни заплашват и да ни поставят на колене. И защо да са задължителни машините като изборите са предсрочни и се организират от служебно правителство. Мизерната карадлива ГЕРБ да си върви! Не я искаме вече!

По-важно е пълен бойкот - никой да не гласува машинно. Само накрая да не излезе, че 30% са гласували (уж).

Досега беше само селски тарикат , на сега се готвиш с Каракачанката с БСП да упрамлявате. Знаеш ли такива с камани се гонят от София

"ВАС е пряко зависим от управляващите от ГЕРБ", посочи Симеонов и изрази притеснения, че съдът може да постанови също, че референдумът за въвеждане на мажоритарния вот е задължителен. " Ами Симеонов, нали сме правова държава, с независима съдебна система. Ако не е такава, защо до сега, когато бяхте в управлението не я направихте такава? И Ви е страх от референдума за мажоритарен вот, защото ако се приеме, никой от сегашните депутати няма да стъпи в НС, толкова сте омразни на хората. Нъл тъй.

Ами удържете си разликата от тези, които са приели закона.

А ти долнопробен политически негодник не беше ли една от патериците на това, същото, доскоро правителство ???

"закупуването на машините ще стане на по-висока цена и това много ще оскъпи изборите. " някои герб-фирми така са го планирали.. само те са знаели че ББ ще подава оставка

Тъпчовци, кой пропищя за машинното гласуване и го направи задължително? ГЕРБ, или Раданчо Тъпото??? Бе много ви е къса паметта бе, от вчера до днес не помни :)))))

проблем. Ми нали до оня ден и той беше в това управление и в това правителство. Защо гласуваха тоя закон и тъпите 13 хиляди машини при условие, че много добре значт че за по-малко от 2 месеца не могат да ги доставят. А че е мръсна игра, тва го знаем.

Решението за машинно гласуване във всички избирателни секции е от 2014 година. ВАС излезе с решението като подчерта на ЦИК че това решение за машинно гласуване и за осигуряване на всички над 13 000 машини е от 2014 година. ЦИК от 2014 година до сега са спали и не са осигурили машините. Какво правеха 3 години ЦИК че не осигуриха машините? Спаха... А в последния момент ще ми търсят машини. Мислеха да заблудят закона и да минат с 500. Но ВАС правилно им го каза, че те нямат право да взимат решения или да дават мнения, а е трябвало да си свършат работата през тия 3 години. Закона за машинното е от 2014 им го подчерта ВАС. Браво на върховния административен съд.

дава парите, бре?

gadinka_mila@abv.bg

Да уточним ... по закона на Мая Манилива, заради която народа вися в арена Армеец.

При всичките ви удари, лошото е, че боксовата круша се нарича България.

нямало да ви искат за съвместно управлиние в годината на европейското ни председателство.. Така прочетох да казва един политолог.. Така че...

Кой няма да ги иска?! И мислиш ли че ЕК или ЕС може да се меши в политиката на всяка държава и да казва кои партии трябвало да я управляват?! :)) А тоя политолог да каже коя партия му е платила да ги говори тия глупости ;))

Симеонов, много бързо взе да сменяш посоката приятелю, до дена, в който беше на власт с ГЕРБ друга свирка свиреше, сега вече засвири нова мелодия. Защо ми се струва, че се очертава една коалиция БСП и Патриотичен фронт. Той и Каракачанов вече взе такива сигнали да подава, бави се само Воленчо и картинката ще е идеална!!! Жалки сте!

не мирише ли на власт..плюе.

Този и Циганина Байрактаров,отиват на Боклука.