Разкриха проблема на ”Галакси ноут 7”

Смартфоните "Галакси ноут 7" са се самозапалвали заради проблеми в проектирането и производството на батериите.

Обратно в новината

Коментари - Разкриха проблема на ”Галакси ноут 7” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аз повече не бих си купил корейски, китайски или японски телефон. Само аппле.

Хахахахаха!

Тоест, само китайски :)

галакси "ноооооуууу7" има разкритие ... ще ражда....

- Аз мислех, че съм си купил телефон, а то се оказва запалка, мммм скъпа запалка! - пали си цигарата един пич и мята телефона небрежно към дивана. Гърми. Ауууу, то било бомба! - друг глас. По-скоро Терористичен акт - трети глас.

По-интересно е какво ще стане когато на Тесла или друг електромобил започнат такива инциденти с батериите. Защото е въпрос на време.

Там имаха подобен проблем поради други причини. Батериите бяха близо до предната решетка и нямаха защита. Твърд остър предмет, излетял от пътя ги пробива, лития е запалим при реакция с въздух и ставаше огиииин. Сега вече ги защитиха и няма проблем.

loyola

Добро утро! Това се знаеше от самото начало. Ама що си мислите, че само на Самсунг им се палят батериите ? Навремето Нокия също имаше батерийни проблеми (запалвания), например с С5 !

личи си че си йезуит. Само дето в интернет си е пълно с клипове на телефони от други марки, най-вече от оная, свещената, за която чакат на стадо пред магазина, дето също се запалват. За разлика от тях Самсунг си изтеглиха продукта, признаха си грешката и работят тя да не се повтаря. Може да си им приятел, може да си им враг, можеш да им харесваш продуктите или да ги охрачваш, но дори и само заради това, дето направиха след фиаското на note7 Samsung си заслужиха уважение.

разбирам, че ви е забавно и ви прави кеф да го обръщате на майтап, да се присмивате на чуждото нещастие за мен реално беше доста тъжен момент, защото ми се наложи да върна моя Note 7 без да има каквито и да е проблеми с него. Оттогава минах на бързо през iPhone7 и Pixel на Google. И какво? И двата върнах обратно на магазина след по около месец. Сега съм на стария си Note4. Мислех предната година да го сменя, но съдбата явно е мислила друго. Мога смело да кажа, че Note 7 беше най-добрия телефон миналата година. давайте, говорете каквито си истаке глупости за Samsung, но ви пожелявам на всички някога да пробвате нещо от Note серията им. Защото съм убеден, че майтап за качеството им може да си прави само човек, който никога не е пробвал някой Note. Ако ви утърват малко по-големи телефони (фаблети както им викат) и не сте фанатизиран на тема Apple по-добър вариант няма! Не ми пука за миналогодишните проблеми и язвителните ви коментари които ще последват. Като излезе следващия Note, той ще е следващия ми телефон!

искрено скърбя за теб....

По принцип не съм фен нито на самсунг, нито на ябълката и изобщо на компании, които много си повярваха и вирнаха носа. Но като изключим отвратителния лъскав гръб и досадния допълнителен софтуер, който обаче го има и в други флагмани, наистина от действащите телефони за миналата година s7 edge е най-добрият. Ноута ако не бяха го изтеглили щеше да е пръв. Това обаче с една допълнителна уговорка - най-добра е версията със снап 820 - тия версии с exynosa не са лоши, но не мога да ги нарека флагмани и определено трябва да има осезаема разлика в цената. Който е работил с двете версии на едно и също устройство ще знае защо. За останалите има гугъл :)

абе, голтаци, кво сте се разкоментирали? колко от вас могат да си позволят дори да докоснат този модел?

Над 90% - но на изплащане. Както се взимат по принцип около 70-80% от телефоните у нас.

хаха.... китаиският комунистически пролетарият го тури на кореиският капитализъм!!! така китаиският пролетарият го тури и на монхолците преди 800 като на два пъти и произветхда изключително некачествени кораби, с които монхолците два пъти се издавят в японско море при опита си да нахлуят в япония!!!

Всяка компания, която стигне до върха и си повярва изгаря рано или късно. Случи се със сони,нокия ще стане и със самсунг.

До тук разбрах, че проблема на телефона е че има батерия. И к`во? И моя Водафон има.

Само че на твоя водафон най-много да се надуе и да се смени или да се хвърли тела, защото струва колкото батерията. А тук става въпрос за телефон, който струва над 600 евра и батерията се запалва. Има разлика, нали?

Има само няколко случая на самозапалване на Note7 и кой знае как точно е станало и до колко е вярно. Всеки може да запали един телефон и да каже че батерията се е запалила. Цялата работа беше една истерия, зад която най-вероятно стой Apple, които много ги е страх от подобни телефони на Samsung, които размазват iPhone-ите по всички параграфи! Apple като не може да издържи на конкуренцията и си служи с най-долни методи за пропаганда и истерия и западните медии, които са на страната на Apple, помагат много в това.

Напротив, много точно се знае как е станало. Неизправен чип, който е в батерията и регулира зареждането й. Батерията презарежда, вдига температурата на лития и познай какво става - огънчееее. Знаеше се още от ден първи, просто официално никой нищо не казваше. Както ние си знаем нашите политици каква стока са и на какво дередже е Бг - винаги последна в хубавите неща и първа в лошите. За самсунг няма проблем, защото сега ще разпарчетосат събраните телефони и ще сглобят от тях по-евтини модели, даже може и на печалба да излезнат така, в най-лошия случай ще си покрият загубите.

От дефектните проблем са им единствено телефоните със снап 820, защото там има излив на пари и към други компании. Но те са много малък процент от общата бройка - всичко останало с exynos процесорите ще се рециклира без проблем.

такъв телефон ползвам го вместо запалка

батерииите ги е проектирал български инженер

Български инженер може да се докосне до такава технология само ако работи от дълги години в чужбина. В държавата на ментетата, мутрите, чалгата и корупцията няма как да се произвеждат и проектират такива неща.

...най-харесвам новините, в които нищо конкретно не се казва - с оглед на заглавието! Изписахте лист А4 и абсолютно нишо съществено, от какво точно "В БАТЕРИЯТА" или "В ТЕЛЕФОНА" са разбрали че е проблема!?... егати това младите "журналисти" с лопата да ги ринеш и всичко това на боклука!... Как поне един път не постнахте сутрин някоя нормална новина?

От зор и бързане да направят супер тънка простотията, че в други посоки няма какво да предложат. Опитаха се да направят много тънка батерия, което е физически невъзможно, поради спецификата на литиево-йонните батерии. На тез прословути йони не са отделени достатъчно слоевете и почват да прескачат между изолаците и да окъсяват.

След дълго тъсене намерихме проблема - той е в запалкатан на гнусмас - сега всичко работи - телефоните се палят се идеално! Добра новина за студеното време. Тръгнете ли в планината - вместо примус - самсунг :)

И без това запаса от ОгризФони ми свърши, ще взема да те послушам и да мина на note7 на следващата екскурзия. Я, чакай - няма note7, защо ли? А, сетих се - защото лошия самсунг си призна и си изтегли телефоните както се полага на почтен производител. За разлика от някои други с патентована огризка за лого да речем, дето и да им се палят и да гърмят няма значение - стадото купува.

При положение, че това бе голям удар за тях, както и още нещо с което са се провалили от бялата техника, пак били на плюс на приходи.

Е как няма да са на плюс, като последните модели на Apple и Samsung се оценяват като себестойност на около 230-240 $, а се продават на малоумното стадо на цени над 1000 EUR? А братята китайци, които ги копират почти едно към едно, ги продават с доста по-скромна надценка, но под друга марка. Но друго си е да си роден сноб.

кватимата на кота нула

Докато маркетингът е по-важен от качеството, подобни изцепки ще продължават.....

При самсунг някога да е било иначе? Разликата е само, че този път наистина се Уляха!