Гонка по улиците на Бургас между криминално проявени мъже и полицаи завърши с арести в двора на затвора, след като престъпниците разбиха с джип портала на бургаския затвор и се озоваха във вътрешния му двор, съобщиха от Областната дирекция на МВР в морския град.

До гонката се стигнало, след като двамата криминално проявени мъже от Ямбол, на 27 и 31 г., предизвикали пътен инцидент с материални щети с три леки автомобила по ул. "Индустриална, а след кратко лутане в пресечките на кв. "Победа" навлезли челно в пресечката за следствения арест и минавайки през двете метални врати, спрели във вътрешния двор.

Полицейските действия стартирали около 16.06 ч. След получен сигнал за инцидент в района на пункта за технически прегледи на "Шел", разположен на ул. "Индустриална", при който агресивен мъж опитвал да се саморазправи със служител от пункта. Отзовалият се на сигнала патрул е забелязан от нападателя, който бил в неадекватно състояние и заедно с втори мъж се качил в джип "Мерцедес" със софийска регистрация и с висока скорост се опитал да избяга, блъскайки три леки автомобила по ул. "Индустриална", нанасяйки им материални щети.

"Мерцедесът" навлязал в кв. "Победа" и след кратко лутане водачът му - 31 годишен неправоспособен водач се насочил към ул. "Вая" с цел излизане на околовръстното шосе, но объркал пресечките и челно преминал през двете метални врати на следствения арест към бургаска затвор, спирайки във вътрешния двор.

Един от мъжете изхвърлил на земята пакет със суха тревна Васа (вероятно "друсан чай"), след което са задържани от служителите на първо Ру Бургас. След инцидента вратите своевременно са затворени, като не е допуснато излизане на задържани лица.

Към момента продължават огледи на местопроизшествието, както и допълнителни процесуално-следствени действия. Двамата мъже са тествани за употреба на наркотици, но пробите им са били отрицателни въпреки неадекватното им поведение. Работата по случая продължава.