Първите промени в екипа на бургаския кмет Димитър Николов, който започна пети мандат, вече са факт. Той смени двама от заместниците си, с които беше заедно 16 години

Досегашният заместник-председател на Общински съвет Бургас Станимир Апостолов е определен за заместник-кмет по финансовите въпроси в местната администрация, съобщиха от община Бургас. Апостолов заема мястото на Красимир Стойчев, които бе ресорен кмет през последните шестнадесет години.

"Кметът Димитър Николов изказва благодарности за дългогодишния му труд, за професионализма и добрата му работа през годините. Той е част от екипа на кмета Николов от първия му мандат", посочват от общинската администрация.

Апостолов е икономист по счетоводна, финансова и контролна дейност и магистър по киберсигурност. Бил е директор на няколко частни финансови институции. Зам.-председателското място в Общински съвет - Бургас заема от 2015 година.

Станимир Апостолов

Снимка: Община Бургас

Със заповед на кмета Димитър Николов за негов заместник е определен и Михаил Ненов, който е досегашен директор на ОУ "Александър Георгиев - Коджакафалията". Той ще отговаря за ресор "Образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики", който заемаше Йорданка Ананиева, която е заявила желание да смени професионалното поприще.

"Кметът Николов изказва благодарности за дългогодишната работа и безспорните успехи в сферата на културата, образованието, здравеопазването и социалните дейности на Йорданка Ананиева - един от най-успешните заместник-кметове в България. Тя бе част от структурата на общинската администрация от 2007 г.", посочват от общината.

Михаил Ненов е филолог и учител по български език и литература, магистър по творческо писане и докторант в катедра "Теория на литературата" в "Св. Климент Охридски". Владее английски език. Бил е хоноруван преподавател в "Св. Климент Охридски", учител по БЕЛ в София, а от 2017 г. е директор на ОУ "Александър Георгиев - Коджакафалията" - Бургас.

Михаил Ненов

Снимка: Община Бургас

Има академични публикации и участия в научни конференции и семинари. Работи по редица проекти и програми в сферата на образованието, като Европейско първенство по дебати, НП "Изграждане на училищна STEM среда", EU CodeWeek на Европейската комисия, Robotics Versus Bullying - RoBy Erasmus project, The Great Plant Hunt - Toyota Foundation for Environmental Education, Mission X - European Space Resource Office и др.