Кметът на община Бургас Димитър Николов и новоизбраните общински съветници положиха клетва на тържествена церемония в залата на Културен дом на НХК. Тя се проведе в присъствието на областния управител Пламен Янев и председателя на Общинската избирателна комисия - Бургас Фани Семерджиева.

Кметът Димитър Николов бе избран с малко над 60% на първи тур и днес официално встъпи в пети мандат.

"Ще продължа да работя за развитието на Бургас и през следващите четири години. Всяка една инвестиция, която ще има добавена стойността за града и нашия регион, ще бъде подкрепена от мен", каза Димитър Николов.

Той отново благодари на бургазлии за подкрепата към него и заяви, че ще търси път за ползотворна работа с всеки съветник и гражданин.

"Ще стимулирам младите и работещи семейства, като им създаваме по-добри условия за живот. Моята цел е те да изберат Бургас пред всеки един друг град в страната. Няма да забравя и възрастните, защото искам нашият град да е предпочитано място за живеене", допълни Николов.

Юристът Михаил Хаджиянев от ГЕРБ е новият председател на местния парламент. Той е от гражданската квота в листата и неведнъж е бил начело на ОИК и РИК в Бургас. Хаджиянев бе избран с 41 гласа "за".

"Осъзнавам, че съм пръв между равни. Ще се стремя към такава атмосфера, че всички добри решения да бъдат приети, в името на Бургас", заяви Хаджиянев.

Общо 13 са партиите и коалициите, които имат свои представители в новия общински съвет на Бургас.