Продължава разчистването днес на паднали дървета, клони, ламарини и керемиди на покриви след мощната буря в Бургас, съобщи БНР.

Входът на подземния паркинг "Св.св.Кирил и Методий" е блокиран от вчера заради паднало дърво до едноименното училище. Има щети и по оградата на паркинга.

Части от к-с "Меден рудник" и кв."Сарафово" са без ток, като се очаква до няколко часа да се възстанови електрозахранването, каза по "Хоризонт" кметът на Бургас Димитър Николов. Фирмите обещаха с временно захранване да осигурят електричество, допълни той.

"Имаме регистрирани над 300 дървета прекършени или изцяло изкоренени. Повече от 120 станаха автомобилите, на които са нанесени материални щети от падналите дървета и клони. Има и паднали комини от покриви върху дървета и билборд. Възстановено е движението на влакове от и за Бургас. На остров "Света Анастасия" има потопени две лодки. Нанесени са и много щети по сградите."

Сигналите на дежурните телефони на Областна администрация и Община Бургас бяха над 250.

Община Поморие обяви частично бедствено положение и събра кризисен щаб за справяне с последиците от бурното време, съобщи Нова телевизия.

По думите на областния управител на Бургас проф. Мария Нейкова ситуацията в Поморие се е нормализирала. "Щетите са огромни, тепърва предстои да бъдат остойностени. Има няколко пострадали, но без опасност за живота", разкри тя.

Собственик на лодка разказа, че плавателният му съд е сред пострадалите. Изхвърчал е покривът на заведение в близост, който е счупил неговата и съседната лодки.

Освен Поморие, бурята удари Бургас, Несебър, "Слънчев бряг" и Созопол.