Около 15 септември ще имаме готовност да говорим за кандидатите ни за кметове. Ако ме питате за Бургас специално си е Димитър Николов. Това обяви в Бургас лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Второто име за предстоящите местни избори, което той посочи, беше това на настоящия кмет на Община Поморие Иван Алексиев.

В града Борисов пристигна, за да разгледа новата Национална онкологична болница "Дева Мария", чието изграждане започна през 2021 година. Проектът се реализира от собственика на Университетската многопрофилна болница "Дева Мария" - Семир Абумелих, който разкри, че стойността му е над 73 млн. лева. Новата болница ще се разполага на 12 000 квадратни метра разгъната застроена площ и ще бъде свързана с топла връзка на пет нива с досега съществуващата болница "Дева Мария".

"Наша основна цел е да намалим потока на български пациенти към Турция, Германия и други държави. Разполагаме с най-добрите български лекари, включително и такива, които работят в чужбина", каза Абумелих, който представи на Борисов основните части на новото лечебно заведение.

Пред журналисти Бойко Борисов каза, че болницата разполага с един от общо четирите в Европа най-модерни апарати за лечение на онкологично болни пациенти. "Много важно е това, че успяваме да върнем българските специалисти от чужбина отново в България. Това е голяма работа, защото много семейства... ето сега в момента сестра ми е болна от рак, са поразени от този бич на нашето съвремие", каза Бойко Борисов.

Пред БТА от болницата посочиха, че официалното откриване е планирано за 8 септември тази година.