Смъртта на ученика е поредният такъв случай в района, заради което днес жители на Атия, Черноморец, Созопол и Бургас излязоха на протест и блокираха пътя.

Надлезът ще е с асансьор и всичко необходимо за безопасното преминаване на гражданите, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Проектирането и изграждането му ще стане в максимално кратък срок. Успоредно с това ще бъде направен пътен одит и ще се прецени необходимостта от изграждането на кръгово кръстовище.

В близките дни започва и полагането на шумяща маркировка преди кръстовището за Атия. Целта е шофьорите допълнително да бъдат предупредени да намалят скоростта на движение и да карат по-внимателно.

След последната кървава катастрафа, 59-годишният шофьор, който блъсна и уби на място 16-годишния Костадин Джардов, е дал противоречиви показания. Първо Кирил Георгиев казал, че бил заслепен от фаровете на друга кола и затова не е видял момчето. След това казал, че джипът му "Шевролет Каптива" поднесъл на мокрия път. Полицаите са установили, че няма спирачен път, а ученикът e влачен близо 30 метра.

Шофьорът беше задържан за 24 часа, алкохолната му проба е отрицателна.

Инцидентът стана малко преди 7 часа сутринта, когато момчето, което живеело с баба си, отивало на училище. Майката, която работи в чужбина, се връща за погребението.