Последствие от неговата визита бяха указанията към мениджмънта да намали цените, предаде изданието "Комерсант дейли", цитирано от profit.bg.
Визитата е поредното действие от страна на ръководителя на руското правителството, целяща да покаже загрижеността на правителството за справяне с кризата, която обхваща и страната.
Путин е посетил супермаркета Perekrestok - магазин на една от най-големите търговски вериги в страната. Разхождайки се между щандовете, съпътстван от висши мениджъри на търговската верига, министър-председателят се спрял и попитал: "Защо тези колбаси струват по 240 рубли (7.5 долара). Това нормално ли е?“ От мениджмънта отговорили, че това са висококачествени продукти, като имат и обикновени за 49 рубли. Това обаче не задоволило като отговор Путин, който отговорил, че е “твърде скъпо“. Той допълнил, че надценката, сложена от магазина при ниво от 52%, е прекалено голяма.
Ситуацията се влошила още повече, когато министър-председателят влязъл в отделението за месо, където установил, че супермаркетът е повишил цената на свинското над два пъти, спрямо цената на производителя. Той коментирал, че според него това не е нормално, а мениджмънтът обещал, че още на следващия ден ще намали цените.
Когато се завърнал на заседание на правителството в офиса, Путин казал, че трябва да се намери по-добър баланс между производители, търговци и потребители в индустрията и едва тогава може да се говори за социална справедливост, предава "Интерфакс".