БГНЕС
Поят крави с ...Каберне и Шираз
От неотдавна кравите от японската порода Wagyu пият изискани вина, предаде ИТАР-ТАСС. Дневното им меню от стабилни порции висококачествена пшеница, ечемик, овес и сено включва някой и друг литър "Каберне Совиньон" или "Шираз".
Автор на тази странна "диета" за крави е знаменитият готвач Акио Ямамото, дошъл на Зеления континент от Страната на
изгряващото слънце. Идеята хрумнала на майстора на източната кухня заради
силната конкуренция в ресторантьорския бранш. Той почерпил опит от родината си, където кравите от породата Wugyu се глезят с бира, музика и дори масажи. Благодарение на това пържолите им са няколко пъти по-скъпи от обикновените и се предлагат в
най-престижните ресторанти. На въпрос дали има възрастово ограничение за употреба на
спиртни напитки при телетата, именитият готвач отговори с усмивка, че не се е замислял по този проблем.