Във фермата са инвестирани 35 млн.лв., като за част от технологията мениджърите бяха субсидирани и по европейската програма САПАРД. Внедрена е системата за контрол на критичните точки HACCP, вече са получени и сертификати по ISO 9001 и QS, които доказват добрата организация и качество на производството, казаха още от компанията. Заводът ще произвежда близо 40 хил. т пилешко месо, колбаси и деликатеси годишно, инфомира в. Дневник. От тази година компанията активизира експорта за Германия, където се изнасят основно бройлери. Освен в страните от Европейския съюз “Градус“ изнася още за Грузия и съседните държави. Предприятието е третото, което “Градус“ изгражда от създаването на компанията през 1992 г. Тя е сред малкото в сектора със затворен цикъл на производство. Разполага с птицекланици, люпилни и фуражен завод. Месечно се угояват над 650 хил. бройлери и се люпят 1 млн. пилета. Птицекланицата е оборудвана с модерна техника на холандската фирма Stork. Продукцията се опакова чрез нова газова система, която запазва свежестта и вкусовите качества на месата, удължава и трайността им. Новата система позволява на час да се обработват 8 хил. бройлери. Автоматизираната линия разполага и с уникална система за самоконтрол на качеството. Тя автоматично разпределя птиците по различни направления и ги окачествява по критерии за кръвонасядания, пигментация на кожата или деформация на крайниците.