Това съобщи “Телеграф“, цитиран от от БЛИЦ. Малко след 17,00 часа същия ден нападателите слезли от черен джип “Мерцедес ML“. Двама от тях пребили управителя и с пистолет до главата го принудили да извади парите. Часове по-късно след обира колата им е опожарена. Предполага се, че джипът преди това е бил откраднат.
В момента полицията работи по няколко версии. Една от тях е, че обирът е инсцениран. Раните на управителя обаче са сериозни, което означава, че нападателите не са искали само да го “обезвредят“. Друго предположение на криминалисти е, че обирджиите са били предупредени от човек на тържището кога точно в трезора е събрана голяма сума.
На “Булгарплод“ след 14,30 часа 80% от търговците вече са приключили, разказаха разследващи пред столичното издание. Към 17,10 ч., когато е подаден сигналът там вече е било пусто. Не се изключва и нападението да е предупреждение към бизнесмените, стопанисващи тържището. Разследващи обаче са на мнение, че това е малко вероятно и едва ли биха ги притеснили със 130 000 лв.
“Това бюро не е тяхно, те стопанисват друго на “Витошка“, където курсовете са най-високи, но ние проверяваме всичко“, коментира запознат с разследването. Справка в търговския регистър показва, че зеленчуковата борса се стопанисва от Столична община и консорциум “Слатина Булгарплод“. Сред управителите на тържището е съпругата на единия от бизнесмените.