Мартин Симеонов и Илчо Адамов бяха арестувани във Варненския квартал "Аспарухово" при зрелищна акция на полицаи от специализираното звено за борба с организираната престъпност. Двамата са обвинени за отвличането и убийството на Венцислав Евтимов и Димитринка Пекова. Телата на двамата бяха открити в река Камчия през май 2007 г. Те са умъртвени по особено жесток начин.
Обвиненията срещу двамата задържани са за отвличането на Венцислав Евтимов и Димитринка Пекова, изчезнали безследно на 16 април м.г. На 14 май с.г. от река Камчия в землището на варненското с. Круша изплува тялото на мъжа, привързано към метални винкели с т.нар. сицилианска примка, която умъртвява бавно и мъчително жертвата, съобщи МВР. Четири дни по-късно във връзка със започналото разследване водолази претърсиха района и откриха в реката тялото и на убитата жена.
По-късно във връзка с убийството бяха задържани Г.Н., който и към момента е с постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража” във варненския затвор и Николай Николов, обвинен в подбудителство. Преди около месец Николов представи медицинско за заболяване, което не позволява лечение в затвора и мярката му за неотклонение бе променена в “домашен арест”.
В продължение на една година уличените в убийствата са се укривали в Разградско, в Бяла и на адреса в квартал "Аспарухово", на който са задържани в понеделник, обясни Димитров. Заедно с тях са арестувани още четирима души, които са били ятаци на издирваните. Срещу тях ще бъдат повдигнати обвинения за лично укривателство.
Вижте снимки от ареста