Олимпийският шампион от Сидни 2000 и световен и европейски шампион по вдигане на тежести е председател на Комисията по младежта и спорта в Столичния общински съвет, съобщи БТА.
Боевски депозира оставката си в деловодството на общината в понеделник сутринта. В събота той заяви, че още същия ден ще я връчи на лидера на ГЕРБ Цветан Цветанов (виж линка).
Следващият от листата на ГЕРБ за общински съветници, който ще влезе на мястото на Боевски според реда е Иван Лулов.
До оставката на Боевски се стигна, след като в петък сутринта 15-годишният му син Пол Боевски пострада при инцидент след игра с газов пистолет, който лично внесъл в 18 СОУ "Уилям Гладстон", където учи. Боевски беше обвинен от учителите и от охраната на училището в арогантно поведение.
Борисов заяви, че Гълъбин Боевски остава член на партия ГЕРБ.
Междувременно педагогическият съвет на гимназията взе решение да накаже Пол Боевски, предаде Фокус. Наказанието за Боевски-син предвижда той да бъде преместен в друго училище до края на учебната година. Все още обаче не е ясно в кое училище ще се озове провинилият се тийнейджър. От училищния съвет уточниха, че този въпрос ще бъде решен от Ваня Кастрева – директор на Регионалния инспекторат по образованието София-град.