Синът на Боевски се е самопрострелял със собствения си газов пистолет в двора на училището, съобщиха от МВР. Инцидентът е станал в двора на 18 СОУ "Уилям Гладстон" на ул. "Пиротска".
Самият Пол Боевски обаче твърдял, че е прострелян от негови съученици - двама братя близнаци.
От Института за спешна медицинска помощ съобщиха още, че Боевски младши има леко нараняване (обгаряне) на главата, около дясното слепоочие.
Самият Гълъбин Боевски заяви, че прострелването е инцидент по невнимание, а не нападение, предаде Фокус. В държавното училище, което посещава сина, две момчета са се спречкали, имали са пистолет, гръмнали са уж на шега и прострелването е станало по невнимание, е обяснил 15-годишният младеж на баща си. Гълъбин Боевски е в “Пирогов” при сина си. Състоянието на тийнейджъра не е сериозно, по-скоро е уплашен.
“Проблемът е в това, че допускат деца да влизат с пистолети в училище”, коментира Боевски. Той смята в качеството си на общински съветник да предприеме мерки за увеличаване на контрола. “Не защото се е случило на моето дете, а защото това безумие трябва да спре. И сега със сигурност има наредба, която забранява внасянето на оръжие и алкохол, но проблемът е, че контролът е много слаб. В това отношение трябва да се направят стъпки”, аргументира се Гълъбин Боевски.
Прострелването на Пол Боевски е станало в класната стая преди началото на учебните занятия – около 7.15-7.20 часа. Това съобщи пък временно изпълняващият длъжността директор на 18 СОУ Андреяна Шондева, цитирана от Фокус. По това време в стаята не е имало учител. Часовете започват в 7.30 часа. Тогава е влязла преподавателката по френски език, която е информирала за инцидента. Съобщено е на директорката, след това на Регионалния инспекторат по образование, 3-то РПУ, извикана е Спешна помощ.
Пол Боевски е бил прегледан от Спешна помощ, а след това откаран до “Пирогов”, за да му се направят всички прегледи. В 12 часа по настояване на бащата синът е изписан. Раната на дясното му слепоочие му е била обработена от лекарите в кабинета по неврохирургия.
“Потърпевшото момче не е от най-кротките”, коментира Шондева. Тя обаче не пожела да говори повече, защото в момента случаят се изяснява. Не е ясно още кой е внесъл пистолета в училище. До този момент в училището не е имало подобни инциденти.
Междувременно министърът на образованието и науката Даниел Вълчев разпореди проверка в училището, съобщиха от пресцентъра на министерството, предаде БТА. Не можем да сложим скенери във всички училища, това по-скоро е въпрос на общия ред в учебното заведение, коментира Вълчев. Министърът уточни, че Пол Боевски не е прострелян, а е внесъл пистолета в училище, което само по себе си е инцидент.
Пол Боевски и неговият баща Гълъбин Боевски в момента се намират в Трето РПУ, където синът дава показания пред полицаите, съобщи Фокус.
Гълъбин Боевски е олимпийски шампион от Олимпийските игри в Сидни през 2000 г.