Според Борисов това показва, че кръгове около Христо Бисеров се включват за привличане на СДС в смесените райони, предаде БГНЕС.
Пламен Юруков е близък приятел с бившия главен секретар на СДС и сегашен депутат от ДПС Христо Бисеров. Смята се, че избирането му за председател на синята партия е станало и благодарение на тази дружба, отбелязва в."Сега". Вчера той сензационно обяви, че сините вероятно ще подкрепят кандидата на ДПС в Кърджали Хасан Азис. Така СДС стана първата партия, която даде рамо на Доган в града. Всички останали се опитват да се обединят в анти-ДПС коалиция, за да разбият политическия монопол на движението в града. Според Юруков съюз с ДПС в Кърджали няма да е знаков, а съвсем нормален, тъй като на много места сините общинари работели добре с колегите си от движението. "СДС е срещу обръчите от фирми и съществуването на тези практики, но никой не е извадил доказателства за съществуването им при Доган. А присъствието на СДС в коалицията с ДПС ще е гаранция, че те няма да се състоят", смята Юруков.
Борисов сподели, че не е приснен за битката за София. "За София ние сме се разбрали с Владимир Кисьов, председател на Столичния общински съвет и цялата група на СДС. Аз работя много добре и с районните кметове на СДС, макар че никога не съм се интересувал конкретно кой от коя партия е", коментира Борисов.
Междувременно ДСБ обяви, че прекратява разговорите със СДС за София и ще се явява самостоятелно на изборите в столицата. От партийната централа на тъмносините изтъкват, че председателят на СДС- София Борислав Бориславов не е уважил покана им за преговори. Вчера от ДСБ заявиха, че СДС трябва да избира те или Борисов. От ДСБ в Пловдив пък обявиха, че ще подкрепят кандидат-кмета на ВМРО - Славчо Атанасов, който вече има и подкрепата на ГЕРБ.
Вчера стана ясно за още една вероятна коалиция относно битката за София. Заявката за нея направи Овчаров, който заяви, че БСП е склонна да се яви на вота в столица заедно с ДПС и води разговори за това.