Това каза на пресконференция директорът на ГДБОП комисар Кирил Георгиев. Той обясни, че в държави от арабския свят цената на наркотика е многократно по-висока. Именно за там е бил предназначен наркотикът, според антимафиотите.
Задържаният - 40-годишият софиянец Г.Н., е бил заловен в момент на производство. Срещу него е образувано полицейско дознание, той е задържан за 24 часа, като предстои да му бъде предявена мярка за задържане за 72 часа, каза още комисар Георгиев. Предстои изясняването на веригата, с която е бил свързан. Изяснява се дали в производството на дрога е замесен и собственикът на имота, в който се е помещавала разбитата лаборатория.
Началникът на отдел “Наркотици“ към ОДП - Кюстендил Станимир Флоров коментира, че заловеният няма необходимите познания за друга работа по производството на амфетамина. “По принцип за това се изискват сериозни познания в областта на химията“, каза той. Това е първата лаборатория за амфетамин, разкрита тази година у нас, която не е същинска лаборатория. Новото е, че процесът на производство на наркотика се разделя, като отделните му етапи се извършват на различни места.