Без ток за повече от час остана районът около Спортната палата, Централна поща, улиците „Гурко", „Иван Вазов", „Стефан Караджа". Причината - аварирал изолатор на подстанция на ул. "Ангел Кънчев", която захранва 12 трафопоста. В 12.25 ч. повредата е напълно отстранена и електроснабдяването на ул. Ангел Кънчев също е възстановено.
Това е третата сериозна повреда в района за последните няколко седмици. На 1 август гръмотевица остави голяма част от София без електричество.
Заради обилния дъжд през последното денонощие в столицата има и прекъснати кабели. Светофарите на кръстовището на бул. “Черни връх” и ул. “Сребърна” и на кръстовището на улиците “Мушанов” и “Житница” в "Овча Купел" не работят.
Столичният кмет Бойко Борисов съобщи, че нивото на реките Слатинска и Владайска се наблюдава внимателно и засега няма опасност от преливането им. Миналата седмица са проверени дъждосъбирателните шахти, каза за БТА зам.-кметът по строителството Ирина Савина. Голяма част от тях се запушват от строителни материали. Според Савина това става главно около новостроящи се обекти, където при задължителното миене на гумите на камионите отмитите материали се стичат към уличните шахти и канализацията. За най-критичната точка при всеки дъжд в София - подлеза при гара Искър, са отделени 1.5 млн. лв. Очаква се активизиране на свлачища и падане на камъни, дървета и земни маси от склоновете по пътя София - Самоков и София - Перник, предупредиха от общината.
През следващите два дни се очаква значително повишаване на речните нива почти в цялата страна, сочат последните данни на НИМХ към БАН. Валежите през последните 24 часа са повишили значително нивата на реките в Рило-Родопския масив. Повишено са нивата и на реките в централната част на Дунавския водосбор - Вит, Осъм и Янтра.