Двамата били и колеги – работили като охранители в завод ”Брикел”-Гълъбово, съобщи БГНЕС. Убиецът направил самопризнания. От петък той е задържан в шуменския следствен арест с прокурорска заповед за 72 часа. Това обявиха на пресконференция директорът на Областна дирекция „Полиция”-Шумен Валентин Александров, зам.-дриректорът на ОДП-Стара Загора Светослав Марков и прокурор Маргарита Георгиева от Шуменската окръжна прокуратура.
Бинев сам се обадил в старозагорската полиция за изчезването на приятеля си. На 28 юли следобед казал на ченгетата, че е притеснен, защото открил петна от кръв по седалките на колата, която ползвал заедно със С.К., а от него нямало и следа. Дарик съобщи, че колата била на изчезналия. След разпит Бинев бил освободен, а приятелят му бил обявен за общодържавно издирване.
В сряда велосипедист открил полуразложен труп на мъж край шуменското с. Мадара. Описанието му съвпадало с данните за С.К. По случая започнали работа криминалисти от полицейските управление в Стара Загора и Шумен. Те се усъмнили във версията на Бинев и го довели в Шумен. Там той направил пълни самопризнания. Все още обаче твърди, че револверът гръмнал случайно и че не е искал да убива приятеля си. Според неговите думи и събраните от полицията улики, убийството е станало в автомобила, собственост на жертвата, през нощта срещу 28 юли. Двамата приятели пътували по магистрала „Хемус” към Варна. В отбивка на пътя до Мадара мъжете се скарали, Бинев успял да вземе законнопритежаваното оръжие на колегата си и го застрелял в главата. След това убиецът вкарал колата в черен път и изхвърлил тялото в храстите. Обърнал към Стара Загора, като по пътя изхвърлил уликите на различни места. Револверът 38-калибър „Арминиус” е намерен до търговищкото с. Моравица, а част от дрехите на жертвата и окървавена тениска на убиеца - в прохода Шипка до Габрово.
На пресконференцията бяха обявени само инициалите на жертвата, тъй като самоличността й все още не е доказана по безспорен начин. Обвиняемият Иван Бинев ще бъде съден за предумишлено убийство. Мярката му за неотклонение ще се гледа от съда в понеделник. Бинев е напуснал преди два месеца работа, съобщи Дарик.
ИЗБРАНО