Това съобщи директорът на ВМА бригаден генерал Стоян Тонев, цитиран от БГНЕС. Не губим надежда, че може да дойде в съзнание, но едно е надеждата, друго е реалното състояние на пострадалия, уточни генералът. В състоянието на бизнесмена имало леко подобрение, но лекарите не се ангажират с прогнози, съобщи Нова телевизия.
49-годишният Велев - съпруг на председателя на ДАМС Весела Лечева, бе прострелян с един куршум в главата на 11 юли пред входа на кооперация на ул. "Мизия" 3 в София, където е офисът му. Той бе откаран в тежко състояние в "Пирогов", където куршумът бе изваден. Сложната операция бе извършена от проф. Габровски. По-късно към екипа се присъединиха двама водещи неврохирурзи от Белгия, които заявиха, че българските им колеги са действали изключително професионално. На 18 юли простреляният бе прехвърлен във Военно-медицинска академия по желание на близките му.
В края на миналия месец Лечева каза, че по съпруга й може да са стреляли заради нея. Тя категорично отрече покушението да е свързано с неговия бизнес или близките му отношения с БСП.
ИЗБРАНО