Захранването им бе възстановено за 20 минути, съобщи ЧЕЗ България. Прекъсването е следствие на поразяване от мълния на електропровод високо напрежение, собственост на Електроразпределение Столично и изключване на електропроводи в подстанция „Модерно предградие”, която е собственост на НЕК. В 8.00 часа сутринта поради проливния дъжд е имало аварийно изключване на електропроводи, които захранват Ботунец, Кремиковци, Сесловци, Челопечене, Чепинци и Негован. Селищата са захранени поетапно до 13.30 ч.
Силен дъжд, придружен с гръмотевици валя цяла сутрин над столицата. От НИМХ изчислиха 42 литра/кв.м. Движението по столичните булеварди беше затруднено. Много от софийските улици бяха залети с вода.
Паднало дърво върху трамвайна линия предизвика проблеми в градския транспорт в столицата. Това предаде БТА, като се позова на Столичната компания за градски транспорт. Препречилото линията дърво стана причина за затрудненото движение в участъка от Триъгълника в кв. "Надежда" до "Илиянци". В района на площад "Македония" е затруднено движението на всички трамваи до бул. "Хр. Ботев". Между 8 и 15 минути закъсняваха автобусите в центъра на столицата, заради дъжда и започналите днес ремонтни дейности.
Валежи през деня имаше най-вече в северозападната част от страната, в северна България на изток до Русе. На много места валежите са съпроводени с гръмотевици. Най-интензивно дъждове имаше в Софийски регион, в Плевен и Кюстендил. Силният вятър пък затвори пристанището във Варна. Максималните температури днес в сравнение с понеделник са по-ниски с 10-12 градуса. По високите планински върхове пък има гъста мъгла.