Отец Саръев уточни, че основната му цел ще е да бъде разбит монопола на ДПС, който 17 години обезкървява Кърджали, предаде БГНЕС. Той уточни още, че ако получи подкрепата на БСП за него ще е по-лесно и ще е по-трудно, ако не я получи. Волен Сидеров бе категоричен, че партията "Атака" ще подкрепи кандидатурата на отец Саръев за Кърджали. Формулата ще е независима кандидатура, издигната от инициативен комитет, и всяка партия ще е е свободна да я подкрепи.
Волен Сидеров каза, че се надява българите да се „усетят” и да започнат да блокират граничните контролни пунктове, за да не могат рейсовете с граждани, които не живеят в България да влязат в страната и да гласуват по време на изборите, предаде Bulphoto.
Ако БСП не се наведат до край, ДПС няма шанс в Кърджали. Това каза кметът на София и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата си с отец Саръев, провела се след тази на свещеника със Сидеров. Така Борисов отговори на въпроса дали с кандидатурата на отец Саръев може да бъде разбита крепостта на ДПС в Кърджали.
Борисов даде категоричната си подкрепа - лична и на партия ГЕРБ, за издигането на Боян Саръев като независим кандидат за кмет на предстоящите избори в Кърджали. Борисов заяви, че Боян Саръев е божи служител и за него е все едно дали ще бъде издигнат чрез формулата независим кандидат, подкрепен от инициативен комитет. Както е известно неотдавна Борисов се обяви против тази формула. Неформалният лидер на ГЕРБ изтъкна, че отец Саръев е консенсусната фигура, която ще води разговорите с партиите. Според Борисов отец Саръев трябва да обедини всички. Свещеникът отново посочи, че все още не е обявил окончателното си решение дали ще се кандидатира за кмет.
"Дневник" писа, че до 12 август създадената неотдавна анти-ДПС коалицията ще отсява имената на кандидатите за кмет, а в началото на септември се очаква и предварително гласуване, с което да бъде определен общият представител на местните избори. Идеята е общият кандидат да бъде издигнат от инициативен комитет, тъй като коалицията включва разнородни партии, чиито централи иначе не искат и да чуят за някакво сътрудничество помежду си. Местният лидер на БСП Милко Багдасаров заяви, че практическото отхвърляне на принципа на уседналост за местния вот от БСП и ДПС е всяло смут в Кърджали.
Преди дни отец Саръев каза, че действията на социалистите застрашават общия фронт. "С това тежко предателство, което извърши БСП, този инициативен комитет няма да може да свърши никаква работа, защото той изключително много червенее", заяви свещеникът пред БНР, цитиран от "Дневник". "Уж инициативният комитет е независим, а всички са бивши комунистически номенклатури, а говорител им е сегашният областен председател на БСП Милко Багдасаров", каза още отец Саръев.
ИЗБРАНО