Обвинени са Йосиф Йосифов-Йоско, Мариян Атанасов и Пламен Симеонов. Иван Може изчезна след побой в нощта на 24 февруари в заведение в Сливница. Полицията все още продължава издирването. През март край Годеч бе намерена глава, за която се предположи, че е на Може. ДНК експертиза доказа обаче, че не е неговата. За квартира Иван Може е давал по около 300 евро на месец. За да издържа сина си, Владимир Може продал имоти в Хърватска, съобщи БТА. Последно го видял преди миналата Коледа. Тогава Иван казал, че има намерение да се върне в родината си.
Владимир Може заяви, че ще търси компенсации за загубите, които е понесъл, докато синът му е бил в ареста в България. Името на Иван Може нашумя, след като бе сочен като част от хърватска група за "мокри поръчки". Може бе пуснат от ареста от Софийския градски съд поради липса на доказателства по дело за убийството на Асен Петров-Шаки и полицая Кирил Живков в пункт на "Еврофутбол" в София.
Владимир Може си спомни, синът му е дошъл в България през август 2004 г. при неговия познат Роберт Матанич. При завръщането му през 2004 г. в Хърватия от България Иван Може бе арестуван и закаран в българския арест, каза Владимир Може. За изчезването на сина си разбрал от медиите. Преди да дойде в България през 2004 г. Иван работел като куриер в пощата. Рисувал комикси. В родината си Може имал висящо дело за фалшиви дискове.
Както на вчерашното заседание, така и днес се налoжи председателят на състава да въведе ред, след като прокуратурата и защитата си разменяха реплики. Стигна се дори до предупреждение към един от адвокатите - Илиян Василев, че ако не запази реда в залата, ще бъде глобен с 500 лв. Сдът разпореди на съдебната охрана да не допускат излизане и влизане в залата. Адвокатът на Иван Може - Николай Беров, бе изведен от залата, защото наруши разпореждането на съдията. Пред журналисти Беров заяви, че искът за обезщетение по закона за отговорността на държавата все още не е подаден, тъй като трябва да минат 5 години от безследното изчезване на Иван Може.