Стигнало се е и до физически заплахи. Има свидетел на заплахите. До сега Александров не е пожелавал охрана, тъй като не искал да прави реалити шоу. На четири очи с Овчаров сме мили приятели, каза началникът на НСлС. Заплахите са били отправени преди 25 април, на тази дата на заседание на ВСС Александров е внесъл предложението за уволнение на неговата колежка от трети отдел.
Днес на ВСС Александров е представил копие от доклада за колежката си. Според него информация по разследването за Топлофикация-София е изтичала от двете следователки Татяна Шарланджиева и Зоя Иванова, които били жертва на други хора. Той припомни, че още когато е алармирал за напускането на килията от Вальо Топлото и нерегламентирани негови контакти с адвокатите, сега има основание да мисли, че бившият шеф на Топлофикация е имал такива контакти и с други хора. Александров каза още, че при преброяването на парите се е стигнало до отклоняване на средства, но парите не са много. Стигна се до изследване за националната сигурност. Веднага след като Александров подавал информация на главния прокурор Борис Велчев с копие до Божидар Джамбазов, тя ставала достояние до Румен Овчаров. Установено било обаче, че информацията изтича от двете следователки по делото. Колкото до Булгартабак, Александров заяви, че там подозира недоволство от Румен Овчаров, че там не могат да раздават на концесия и то на приятели. Според него името му е започнало да бъде намесвано от приближената до Овчаров, заместник-министърка Корнелия Нинова в желанието му да подкрепя фирма в хазартните игри, в друг случай около Държавния резерв.
Александров заяви, че ще спести начина, по който са осъществявани заплахите. Според Александров скандалът е грандиозен, защото след Освобождението няма такъв случай лице на такъв пост да бъде заплашвано. Последната заплаха, която е отправена на Александров е била на рождения ден на Рамадан Аталай.
На въпрос колко пари поискахте от Булгартабак, Александров отвърна: Христо Лачев е част от сценария и аз няма да го съдя за клеветите, които отправя, защото е жертва. Според него по отношение на Булгартабак се води много сериозна проверка. Самият Румен Овчаров еискал от Ангел Александров информация за Булгартабак в края на миналата година, защото дружеството не вървяло добре. Според Александров Лачев е имал образувани дела. Неприятно ме изненада, че Овчаров е дал тази информация на Христо Лачев, каза шефът на следствието. Ангел Александров заяви също, че е не е подозирал такъв безпрецедентен случай на вътрешно предателство. Александров бе категоричен, че не е искал срещи и със заместник-министър Корнелия Нинова. Ако съм я поканил на такава среща тя щеше да дотича. Попитайте я какво бе помолила Зоя Иванова да иска от мен. Той обаче не пожела да уточни за какви снимки от Боровец става дума, които са поскани от Нинова.
След избухналия скандал, Александров сподели, че са го търсили за изяви твърде много политически лица, но той не желаел да се обвързва с политика. Уверявам ви, че скандалът не е на ниво политически сили в следствието, каза Александров. Той отново повтори, че двете следователки са режисирани от другаде, но не уточни от къде. По делото с Топлофикация - София се работи и по данъчни престъпления и по престъпления за “пране на пари“. Александров се оплака и че и семейството му е превърнато в заложник, тъй като дъщеря му, която била адвокат не можела да гледа наказателни дела.
Относно Красимир Георгиев, Александров каза, че той е разследван по четири текста, като един от тях е във връзка с Топлофикация, за връзки и съдружие с Цеца Димитрова, майката на Валентин Димитров. Именно въпросното лице е искал да покрие Овчаров.