Най-значително от наблюдаваните хранителни стоки през тази седмица са поевтинели ябълките - с 8.16 на сто, до 0.90 лева за килограм. Захарта през тази седмица се е продавала на едро най-евтино в Кърджали и в Пазарджик - по 1.44 лева за килограм, а най-скъпо - в Пловдив и във Велико Търново - по 1.55 лева за килограм. С 15.87 на сто, до 2.41 лева за килограм са поскъпнали оранжерийните краставици през тази седмица. Това сочат данните за цените на едро на основните хранителни стоки на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Зелето е поскъпнало за седмица с 15.38 на сто до 0.30 лева за килограм, а картофите - с 6.25 на сто, до 0.68 лева за килограм. Брашното се е продавало най-евтино в Плевен - 0.58 лева за килограм, а най-скъпо - в Благоевград - 0.79 лева за килограм, сочат данните на комисията. Оризът е бил с най-ниска цена в Монтана - 1.09 лева за килограм, а с най-висока - във Варна и във Велико Търново - 1.44 лева за килограм. Продажната цена на фасула е била най-ниска в Пловдив - 1.40 лева за килограм, а най-висока - във Варна - 2.13 лева за килограм, пише БГА.Олиото се е продавало най-евтино в Монтана и в Пловдив - 1.46 лева за литър, а най-скъпо - в Добрич - 1.69 лева за литър. Сиренето се е търгувало най-евтино във Велико Търново - 3.03 лева за килограм, а най-скъпо - в София - 3.75 лева за килограм. Най-евтино се е продавал кашкавалът в Монтана - за 5.55 лева за килограм, а най-скъпо - във Велико Търново - за 7.45 лева за килограм.