15 труса разлюляха част от Южна България

От снощи в Южна България сеизмолозите са регистрирали 15 земни труса в районите на Ямбол, Хасково и Стара Загора, съобщи БНТ. Най-силният от магнитуд 3,6 по скалата на Рихтер беше усетен в 10,28 ч.

Обратно в новината

Коментари - 15 труса разлюляха част от Южна България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вълна от цели 800мм заля плажовете по Черноморието. Ще лекуват от психологически шок всички жители в крайбрежните зони!!! Щети за щастие няма, освен около 27 умрели медузи изхвърлени на брега!

Напълно си прав.Преди силният трус в Япония ,в продължение на 1-2 дена преди това,имаше 34 труса с различен магнитут.Сас сигурност това е направило впечатление на сеизмолозите ,но те избягват да създават паника.Така са инструктирани от властимащите.

нужен е един трус в парламента 8,9 по рихтер вие ме разбирате благодаря

Тош' тъй пич...!

НИКОЙ ЛИ НЕ Е ИНСТРУКТИРАЛ ЛЕЛКИТЕ ОТ ДЕТСКАТА? КАК И КЪДЕ ЩЕ ИЗВЕЖДАТ ДЕЦАТА? ДАНО ДЕТСКАТА НЕ Е НА ДВА ЕТАЖА И НАОКОЛО НЯМА БЛОКОВЕ! ИДИОТКИ!!

изследване чрез 3 d seismic method -между 50000-100000 канадски долара на квадратен километьр -порьчваш трус на няколко десетки квадратни километра получаваш достоверна картина на това което има под земята изрьсвайки се сняколко десетки милиона за 1ден -все едно порьчваш на иманяр сьс скьп металодетектор да ти каже кво има в нивата на прадядоти само дето тука тресе здраво-плашиш простите и неуките които сигурно като средновековните хора си мислят чекато има светкавици си мислят как се бият 2великана в облаците;за справка при провеждане на такива опити в океана китовите и делфините избягали на 30км панически а цялата фауна крабове раци ислабоподвижни риби сдали багажа

Пий си редовно 'апченцата бре......

Както казаха Иванчо и Андрей - Който иска зетресение да изпрати SMS на тел. ....., Който не иска - на тел. ..... 40% за операторите, 50% за оргатнизаторите, 10% данък. Чакаме резултати ....! ... Отвън пред входа ... Стара Загора вече не спи, а пуска SMS-си... А ВИЕ ?????

Благодарете на "Адронния колайдер" ! Всъщност това е оръжието HAARP, което причинява земетресения и промени в климата. Който не вярва, нека да се информира по-добре. Информация газите, неуки оставате ...

Не бъркай едното с другото! Андронния колайдер е нещо гениално ако днешните учени могат да систематизират резултатите. В него се съчетава времето и пространството. А HAARP е израза на най-низшите мечти на една група (не бих ги нарекъл хора) да господстват над останалите!

адронен, не андронен исках да напиша, съжалявам, изморен съм!

Но не може да се отрече човешкия фактор за земетресенията, нали?

Последно голямо земетресение в района - Чирпан 1928 г. Земята "спи" средно 80 г. В учебника на проф. Мардиросян пише, че в България се очаква земетресение от 7 степен по Рихтер. Тези леки земетресения ми приличат на предшестващи голямо.

О, боже ! ПО-голяма глупост не бях чел, Земята никога не спи ! Постоянно се извършват тектонски процеси и няма никаква установена цикличност от 80 години или колкото и да е било ! Както и няма земетресения "предшественици", това са напълно нормални земетресения в Южна България, благодарение на които се намалява възможността от по-силно такова. Престанете да пишете глупости за ускорители на частици и някакви измислени проекти. Вярно живота в България е труден, но бъркате като се "успокоявате", че така или иначе идва края на света - това са врели некипели, измислени за точно такива хора като вас, които само това и чакат.

Ами така се успокояват хората! Правят си автопсихотерапия, защото много по-лесно е да си нещастен и да търсиш причината за това отвън (българите са царе на това), отколкото да се бориш за щастие и да се раздваш на живота! :)

ЗАПОЧНА СЕ .....................

много досадна новина - хората в Япония 9 по Рихтер преживяха тука 3- чудо голямо - то поне 5 да беше та да стане новина - айде стига бе

Ти в час ли си?

... на местно ниво тия от ДПС-електората, понеже почитат рожденика Доган повече от Бога си.

+++++++++++++++++++++++++++

бог се гневи на бг андрешковците, които го удариха савсем "през просото". *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

мале мале уяс *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ще има още няколко земетресения в България до 4-5 степен....

Тия трусове ще ни съсипят хубавите магистрали

Ей, оправи ми деня! :D

Те и японците посегнаха на България, но високомерието им беше голямо, мислейки че имат безгранична сила !Какво се получи накрая !

малоумник

Съгласен съм тоя Алф тука не е единствен пълен малоумник

На японците нашите леки земетресения сигурно им изглеждат смешни?

Ще се връща двойно и тройно! Хубав метод за диверсия !

аааа не, това земетресение е само по повод дебата за или против АЕЦ Белене И природата си изказа становището и взе страна. :)

ами честито ако не знаете точно в този раойн има находища на газ -най новите сьвремени методи за добив на газ и шистов газ се наричат 3 D seismic method -земните слоеве се обльчват с високочестотни вьлни от самолет или сателит предизвиквайки резонанс с магнитното земно поле предизвиквайки слаби трусове на малка дьлбочина вследствие разпрьснатия газ се издига по близко до повьрхноста итака се улеснява иззкарването му ;за справка от декември до 2010 до сега се издадени 4 разрешения за добив на газ с указ на МИНИСТЕРСКИ СЬВЕТ на територията на черноморския шелф блок 1-14 силистар ;блок цар калоян раойна м-у силистра игорна оряпховица итози в село девенци област червен бряг

А ти май имаш газове в главата. Вземи да я разтръскаш малко, белким излезнат. Стига с тая антиправителствена пропаганда. Министерски съвет бил виновен. Доста неприбрани има....

Глупаво е да се коментира личността на непознати хора във форума! Ако имаш мнение по съдържанието, казвай! Ако нямаш - отминавай! seismic method за откриване на полезни изкопаеми е стар и се прилага от години в някои държави. А вече - и у нас.

за с. Девинци е вярно със сигурност. Румен Петков държи находището!!!

ами честито ако не знаете точно в този раойн има находища на газ -най новите сьвремени методи за добив на газ и шистов газ се наричат 3 D seismic method -земните слоеве се обльчват с високочестотни вьлни от самолет или сателит предизвиквайки резонанс с магнитното земно поле предизвиквайки слаби трусове на малка дьлбочина вследствие разпрьснатия газ се издига по близко до повьрхноста итака се улеснява иззкарването му ;за справка от декември до 2010 до сега се издадени 4 разрешения за добив на газ с указ на МИНИСТЕРСКИ СЬВЕТ на територията на черноморския шелф блок 1-14 силистар ;блок цар калоян раойна м-у силистра игорна оряпховица итози в село девенци област червен бряг

До колкото се знае и е изучавано такива леки заметресения са по-скоро успокояваш факт, от колкото за притеснение. По този начин се отделя натрупалото се напрежение в замните пластове с малки/безопасни стойности и мезетресения а не с такви от сорта на 6,7, 8 или не дай си Боже 9-та степен по скалата на Рихтер.

да ама не се знае нали не са началото на нещо по-тежко, не дай си боже !

Ох, много ме е страх! Какво да правя?

Изпий си хапчетата...

изкефи ме пич.. хахаха

Айде,2012-та.......

Айде-е-е-е, ПОЧНА СЕ ... Ако погледнем нещата от добрата страна - от кризата няма да остане и следа след година и половина.

Всички почти да едно и също място и на еднаква дълбочина... Дано да се е наместила ситуацията...

Ако не се е наместила ша я наместим не бой ся ЧАДО!

дано да се размине на милата ни татковина само с това,бог да пази буалгария *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.