Божидар Димитров посочил заместника си

Най-вероятно шефът на Държавната агенция за българите в чужбина Росен Иванов ще е новият министър на българите в чужбина.

Обратно в новината

Коментари - Божидар Димитров посочил заместника си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ех, Бойко, Бойко! Когато човек постъпва като кон с капаци, какво да ти кажа, брате... Ако беше гледал не политическите позиции, а полезността на човека, нямаше да пратиш Божидар Димитров в пета глуха, понеже бил ченге. Братче, ако ще и каруцар да е бил... Обаче аз не виждам по-подходящ човек за посланик в Македония. На макетата ще им излязат искри от очите. Те като чуят Божидар Димитров, чувстват същото както западняците при името на Владимир Жириновски. Дрискат зелено. Такъв човек трябва на България - да кара другите държави да ни уважават.

ИНТЕРЕСНО КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ,АКО НЕ СЕ ИЗПЬЛНИ ЕДНОТО УСЛОВИЕ нА БОИКО? ПРЕДПОЛАГАМ ,ЧЕ ЩЕ СЕ ПРЕСТЬПИ КЬМ ПРОМЯНА НА НЯКОИ ЗАКОн В ПАРЛАМЕНТА ЗА НАНАСЯНЕ НА ДРУГ УДАР НА ТРОИНАТА КОАЛИЦИЯ-БСП ОСНОВНО.ТОИ ТРЯБВА ДА ОТМЬСТИ ЗА ПРИЯТЕЛИТЕ.

Целия панаир и цирк се разигра, заради Георги Първанов, да не може да стане дипломат! Този номер му скалапиха ББорисов и Цветето, но те скоро ще си одят!!

Всяка ДС - кука , веднага на боклука .:))

В момента това е основна тема и в "македонския" печат, там сърбоманските българомразчета хвърлят капи във въздуха и викат ура, че техния най-голям душманин е отстранен от министерския пост. Интерестното е, че хулите които се сипят в този форум срещу Б.Д. са подобни като тези на скопските коминтерновци. Това значи или, че те пишат в този форум или някои форумци заемат "достойното" си място в сърбокомунистическата глутница лаеща срещу България. Дори само заради това, че успешно натрива зурлите на скопските мекерета трябва да уважаваме стн.с. Божидар Димитров. Между другото в скопско са го произвели в "академик", но явно шубето е голям страх.

Като не ти изнася форума, се изнеси ти :))))

Забравяш ли, че симпатягата Николай Младенов мина и през СДС? Не се нерви - ТЕ и потомците им са вечни и все ще плуват като гьобре...Дано останат поданици за управление, че както е тръгнало...сме на измиране тези, които останахме тук.

Ами така, де - работа има - дали ще е министър, дали директор на престижна национална институция, за ченгето е все едно. Да му мислят безработните, дето не са "работили в ДС на ползу роду"

българският народ очаква ОСТАВКАТА на потомственият БКП/ДС отрок трето поколение,израснал в Червената ясла с най-високите привилегии -мазният комсомолски секретар и пръв днес Демократ/Гербер-другарят Николай Младенов-племенника на БКП Президента-Танкист-Петър Младенов!Позор за вас уроди червени и мазни....

Вълко,ти си загубил представа за времето,трябва да е от годините.Но да ти напомним-сега не е 1950год.,трябва да си поддържаш паметта.

Да се разберем! Коментарът ми НЕ съдържа нападки, цинизми и т.н.!!! Ето пак, какво е казал другаря Димитров - нали тук всички се радват на негоатв ерудиция и родолюбие: "Правех го по 6 пъти на вечер, всеки път по 3 минути. До 25-ата си година, преди да дойда да следвам в София, с българка не бях лягал. Харесвам и двупосочната орална любов, когато жената е добре измита." (1995) [4] Напада ме един чикджия (за Виктор Канзуров, македонски журналист с българско самосъзнание)[17] Траките били мутри [18]. Овчарчета (5 август 2010) ("Не знам кои са тези анонимни археолози, но като ги науча, на овчарчета ще ми станат" [19]) - за анонимните му критици историци и археолози (поводът е предполагаемите мощи на Св. Йоан Кръстител) Крви (6 август 2010) - за българските и руските туристки (подразбиращо се от "И най-долната к*рва да е." [20]), разглеждащи мощите на Св. Йоан Кръстител Един човек за да успее, други трима-четирима трябва да бъдат смачкани. (9 август 2010) - интервю за Тази сутрин, БТВ [21] "Политически лилипут" (18 август 2010) - към Мартин Димитров, след като лидерът на СДС иска оставката на министъра без портфейл. [22] По-късно Божидар Димитров обяснява, че "шибан", означавало "шибан с пръчка, брулен", и това се отнасяло до колегите му, което предизвиква възмутените реакции на неговите колеги..." ТАКА - КЪДЕ ВИЖДАТЕ СЕГА ЦИНИЗМИ И ЛИЧНОСТНИ НАПАДКИ? Просто ми е писнало от кирливи фалшиви защитници на изпаднали гербаджии! Седят тука и пишат какъв титан на мисълта, какво бижу, родолюбец бил тоя простак и некомпетентен тип!!! А защо НИКОЙ НЕ ПИШЕ, ЧЕ СЕ ОКАЗА, ЧЕ МОЩИТЕ НА ЙОАН КРЪСТИТЕЛ НА СА НА ЙОАН КРЪСТИТЕЛ??? Това - знаете ли го? Разбра се, но го премълчаха и направиха 1 тур из България с някакви кокали да ги показват на балъците! А знаете ли, че тоя виден историк беше открил и кораба на Ной, пак до Созопол? Помните ли бе, кофпомпи герберливи?

Абсолютно те подкрепям. Това е истинското лице на БД.

Значи до 25 година само с ромки ли е спал?И в трите минути и пазарлъка ли влиза?

бе кой се пазари с ръката си бре:)))))))

Преди години Б.Д. каза като цитира Лазар Причкапов-една партия за един живот стига......А какво се оказа??????Не стига.....А като махат агентите ,нека махнат и децата и внуците на шофьорите и охранителите на бившите величия!Така както са били обучавани и възпитавани и надъхвани агнтите ,така са били нахъсвани и милиционерите,и те така са възпитавани,и тяхното отношение към Запада беше като на агентите...Следяха дали някой не се среща с чужденци,кой ходи на църква,кой какъв виц ще каже,дали има някой долари и от къде са му.А ако имаш избягал роднина в чужбина,да му мислиш какво те чака от страна на милицията.Това беше работата на милиционерите....Но милиционерите могат да управляват сега,те са чисти като сълза...Не може един милиционер или син на такъв да ми казва ,че е по-различен от един агент и да е моралния съдник-кой добър,кой лош.....Ужас.....Край няма!!

E браво, пак сме първи и уникaлни! Aма за к о л к о време ги "роди" министъра тия 20 000!? Eй това е българина...

КОГА ЩЕ СПРЕМ С ТЪПОТИИТЕ? МИНИСТЪР НА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА Е МИНИСТЪРЪТ НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ И В ЦЕЛИЯ СВЯТ Е ТАКА САМО ТУК СИ ИЗМИСЛЯМЕ ПОСТОВЕ И СТРУКТУРИ ЗАРАДИ 1 ЧОВЕК. МОЛЯ ВИ СЕ КАЖЕТЕ МИ ДРУГА СТРАНА В СВЕТА КОЯТО ДА ИМА ТАКАВА ДЛЪЖНОСТ ..................

ХА ХА А МОЖЕ ПЪК ДА ПРЕПОРЪЧАМЕ НА СЕВЕРНА И ЮЖДА КОРЕЯ ДА СИ НАЗНАЧАТ ПО 1 МИНИСТЪР НА КОРЕЙЦИТЕ В ЧУЖБИНА

Вземат си македонците българските паспорти и се прибират в измислената си държава. Българите, от своя страна си взимат паспортите и се изнасят от България. Какво по-точно върши измисленото министерство?

казаха македонските управници: - Махнате този, който казваше истината. Божидар Д имитров е патриот. И к"во да се махнат ДС-та да сложим синчетата, които са по-гадни доносници. Още един въпрос - В случая имали зачение тези които се назначават дали не също някакъв вид доносници и с действията си да затриват чавешки съдби или това е просто една морална оценка , касаеща общо човешките цености, за която управляващите не искат да мислят и слушат. Тъй като нормално е държане служител, независимо от поста, който заема да не е такъв, който мрази сънародниците си и мисли само за собствената си кариера. Нали.

всички помним, какво каза любимият нам вожд - че трябва да му даде кресло в правителството. знаем, че без портфейлният му пост, който е свързан с редица участия в платени комисии и съвети е напълно безсмислен. така че от въпросната агенция просто да си стегнат задните части и да работят както трябва, и няма да има никаква нужда от министър на българите в чужбина.

Какво означава Държавна сигурност? Ако някой задълбочено си отговори на този въпрос , ще стигне до извода , че това не означава непременно и само доносници против "политическия враг".Това е система за функциониране на всяка една държава , във всяка една точка на света , неизменна и независима от политическия строй - в смисъл , че винаги трябва да я има. Постигането на "Дуржавната сигурност" никога не е ставала и никога няма да стане по демократичен начин. Причината е проста - единствения субект със законен репресивен апарат е ДЪРЖАВАТА и пазейки себе си и своята сигурност - тя РЕПРЕСИРА. Всяка една такава служба е правила , прави сега и винаги ще прави точно това , което са правили и кадрите на Държавна сигурност от предишния режим - нито повече , нито по-малко. Иначе няма държава. Разликата е , че преди бяхме подчинили до известна степен държавния си суверенитет на СИВ и Варшавския договор и съответно сигурността ни беше зависима от тези организаций , а сега сме се лишили от определена доза суверенитет , членувайки в НАТО и Европейския съюз и съответно насоките за сигурност идват оттам. Само това е разликата. Мисля - няма идиоти в този форум , които да си мислят , че изобщо има по света дипломати от която и да е държава , които да не са подчинени на съответната Държавна сигурност :)))))). Нито границите ни са променени , нито народа ни е сменен - България си е България , и сигурността и е еднакво важна както преди - така и сега . Няма как да се оправдаем за 45 години социализъм и диктатура с 200-300 , дори 2000 човека и един Тодор Живков. 8 милиона сме отговорни за съдбата си както тогава - така и сега . И не мислете , че е невъзможно някой ден , някой "демократичен" лидер отново да търси вина в други 2-3 хиляди души и няколко премиера за членството ни в НАТО и Европейския съюз:))) Простичко казано - това е моментен пушек с ясна цел - разсъсредоточаване на власт от ръцете на Първанов в полза на Борисов . Просто и ясно - предизборна борба със всички средства :)))) - не , че и Първанов не играе по подобен начин - напротив :)))) Така , че всъщност тук и сега ние просто коментираме предизборна борба . Стига с тези шпионски фантасмагорий ;)))

Няма да спра да питам:На какви условия трябва да отговаряш за да те допуснат да станеш бодигард на самия Тодор Живков?

Няма да получиш отговор брат, и аз питам този "велик държавник" Божидар Димитров на каква заплата е бил, ама няма кой да отговори:))))

Димитров се прави на Херодот - открил е историята. Този човек е подъл кариерист, но не и родолюбец.Завършил е история на 30 г., и веднага е изпратен във Ватикана и Париж да специализира през 1975 г. Как ставаше тогава изпращането в чужбина? Като служиш на БКП и ДС, разбира се.

Дияна, ти историк ли си?

Не е необходимо човек да е историк, за да задава въпроси и да очаква да получи убедителни и логични отговори!

Б. Димитров е голям патриот и защитник на България. Може да не е велик историк, но е държавник с отговорно поведение. На фронта срещу македонизма , кражбата на история и хуленето на Българската цивилизация от всички и от всеки той е по-полезен. Не знам Росен Иванов дали е подготвен за новия пост - надявам се. За мен поста е за специалист по международни право, защото казусите с Българите в чужбина би трябвало да са главно правни. Българите в България колко са знаем, но колко са тези в чужбина май не знаем. Много от тях вече са с право да станат граждани на други страни - кой ще ги откаже за да останат Българи? Достатъчно ли е да си Българин по душа и не е ли по-добре да си и юридически българин!? Загива ли българската нация изнасяйки цвета си в чужбина и заменяйки го с цигани, араби, негри, турци и т.н. или това е нещо което и друг път сме преживявали? Води ли това министерство последната битка за Българска нация. А може би още има шанс България да не бъде само територия, а и нация и последната битка не е настанала? Въобще лустрацията късно направена има ли смисъл. Тя не ни ли връща назад днес, докато преди 20 години можеше да ни изстреля напред?

Забележете, министър посочва заместника си, а не Народното събрание по предложение на министър- председателя.Народното събрание: избира и освобождава министър-председателя и по негово предложение - Министерския съвет; извършва промени в правителството по предложение на министър-председателя;

Министъра има право да посочи свой заместник професионално, морално, политически. Това е истинска приемственост, дори бих казал нормална демократична практика. Тя в ресора за българите в чужбина приемствеността е задължителна. Юридическата смяна и реалния избор е друго нещо и никой не би го оспорил.

Това става само при династията-право на наследяване.

И после : Олеле Калинке:)))))

Добре си го казал. Така е!! Само за изненадания външен си пропуснал. Няма картонче защото баща му е бил служител, от най-секретните /нищо лошо/, а такива не ги вербуваха.

Неудобен стана Божидар, защото възстановяваше българщината там, където такива като юдейчето Ники Младенов я унищожаваха. А и Б.Д. никога не е бел доносник, а като историк при командировки в чужбина е събирал информация по конкретно зададени задачи. Жалко... Отиват си не тези, които трябва. Остават мръсниците, които са нужни на всяка власт...

Защо мислиш, че един министър от кабинета е "добър", а другия министър на същия кабинет е "лош":)))

Добре си го казал. Така е!! Само за изненадания външен си пропуснал. Няма картонче защото баща му е бил служител, от най-секретните /нищо лошо/, а такива не ги вербуваха.

Добре си го казал. Така е!! Само за изненадания външен си пропуснал. Няма картонче защото баща му е бил служител, от най-секретните /нищо лошо/, а такива не ги вербуваха.

Добре си го казал. Така е!! Само за изненадания външен си пропуснал. Няма картонче защото баща му е бил служител, от най-секретните /нищо лошо/, а такива не ги вербуваха.

Със завист и злоба не става,разберете бе ,тикви!

Ето ви няколко типично български форумни начина на мислене: Случай 1: човек пил кафе с друг без да знае че оня е доносник и казал нещо срещу властта. Завели го на отчет с картонче и дело с доноса срещу него (той - естествено не знаел). След години унищожили делото с доноса, но картончето останало. Сега: има картонче - значи е агент, агент е - значи е доносник, щом е доносник - значи е репресирал, щом е репресирал - значи вън от обществото... Случай 2: Млад висшист филолог го прибират в казармата и го правят старшина школник в гранични войски. Понеже знае чужди езици, го пращат да служи 6 месеца срочна служба в разузнаването на Гранични войски и там го водят на отчет с картонче (той дори и не знае). Сега: има картонче - значи е агент, агент е - значи е доносник, доносник е - значи е репресирал, по-нататък виж Случай 1. Случай 3: Надзирател в затвор, тормозил политически затворници. Няма картонче. Сега: няма картонче - значи не е агент, не е доносник, значи не е репресирал, значи - чест, слава и почитания на заслужилия член на демократичното общество, който не се е пречупил и не е станал агент и доносник! ОБЩ случай на форум в България: Всички са виновни, само аз съм светъл и чист - без петънце, сияен образ. Раздавам компетентни определения кой е бил доносник. Обвинявам доносниците за всичко лошо при социализЪма и сега. Нищо, че като погледна в документите на Комисията по досиетата виждам, че ДС е била 15 000 щатни и 100 000 агенти. Нищо, че по това време БКП са били 1 млн членове (за ОФ и БЗНС да не говорим) нищо, че сега ни управляват онези, които дори ДС не е искала - поради некадърност, доносниците са важните! И поне мога да се фукам, че имам убит от камунистите роднина. Кой ще ти помни (а и смее ли) да каже, че е бил криминален и са го убили аверите му... АЗ СЪМ СЪВЕСТТА на НАЦИЯТА и олицетворявам нейния МОРАЛ. Нищо, че може и да има и невинни като другите случаи - на мене не ми пука. Всички в един кюп - така по-лесно ще се изкарам жертва и пак други ще са ми виновни за сегашното положение... ДОНОСНИЦИТЕ - всички те са виновни за всичко! Евала на външния ни министър - той като е ползвал привилегиите на син и внук на активни борци и племенник на член на ЦК и Политбюро на БКП си е мислел, че целия народ живее така и нищо не е знаел. Но най-вече - няма картонче! И е много гневен на комунистите, доносниците и на ДС - УБО, които са го пазели и са му осигурявали благинките. Така са го репресирали - с благинки. И аз съм им гневен! Нищо че ние като народ си затваряхме очите 45 + 20 години... Тези 150 дипломата - доносници са ми виновни за всичко!

Добре си го казал. Така е!! Само за изненадания външен си пропуснал. Няма картонче защото баща му е бил служител, от най-секретните /нищо лошо/, а такива не ги вербуваха.

Виж, няма заведен агент, който да не е знаел, че е агент.....независимо, че някои се опитват да се правят на луди, че не са знаели. Дори хора, които са били на високо ниво в службите казват, че няма начин да не са знаели. Друг е въпросът какво си правил като агент и нека всеки да отговаря за делата си. Нека обществото знае какви хора са на ръководни позиции. Ако не са вършили гадости, няма от какво да се притесняват. Ако се горедят с извършеното от тях, нека гордо и открито да го заявят.

Нека ти "изваят" името че си крадец или убиец или пък най общо казано престъпник, а ти не се притеснявай, бъди дебил като тези които те оплюват и нищо няма да се промени защото те винаги ще бъдат прави а ти ще си окаляния.

Глупости говориш! За повечето от агентите на ДС има дори разписки за получени суми, не става дума само за едно картонче. Нали за това е тази комисия по досиетата. Ако беше просто да се види за кого има картонче , щеше да е лесно и бързо. Не обезценявайте този въпрос! Светът не се свършва с това, че няколко комуниста като Гоце ще си търсят друга работа! Не може на върха на държавата да има човек за когото има ОСНОВАТЕЛНИ подозрения, че е бил част от репресивния комунистически апарат. Или поне, че е бил предан на тогавашната власт. Неуместно е такива хора да са в управлението на държава членка на ЕС и НАТО!!!

защо ли,макар да нямам мнение и необходимите познания по тази тема,съм сто пъти по-склонна да се вслушам в коментара на "форумни откровения" отколкото твоите и на удивителната?!? неговите звучат логично и са пълни с примери които могат да докажaт тезата му,а вашото опониране е неиздържно и пълно с празни и общи приказки.

Ми баща му на външния министър е колега на моя. Сиреч служител на ДС - Контраразузнаване, ДАНС... Както ви е удобно-то е едно и също!

Браво!!! Някой да напише нещо умно.

пълни глупости авторът вероятно е некакво много начетено ченге с литературни наклонности

След Б.Д. оставка щял да подаде и зам.министър Павлин Димитров. Защо се ослушва агент Сотиров - шефа на ГДГП. Нали и той контактува с представителите на ЕС за членството в Шенген.

Тоя дядо да си подаде документите в НОИ за пенсия и повече дане ни се вясва.

Този ,,дядо,, е по достоен мъж от мно-о-го Мартинчовци.

аре пенсия

Много са ми интересни тези тука, които врякат, че били данъкоплатци дали знаят каква част част от данъците отиват за мангалите и за покриване на поразиите, които правят и че фирмите, които продават ток и вода надуват сметките ни, за да си покрият загубите от циганите. Защо не врякате за това. Божидар Димитров ви е проблема, жалки българомразчета. Нека някой от вас да предложи нов директор на Музея.

Тук коментираме БСП/гербаджийската отрепка Б.Димитров. ТОВА е темата, а не циганите и фирмите! И, за твое сведение - тоя дебелосер*овец Димитров всеки месец струва на държавата колкото 30-40 цигани, ясно ли ти е, вуйчо българолюбив? И, о - да! Само другаря Б.Д. става за директор на Историческия музей, той разбира и от артефакти, и от хубави булки, и от мазно целуване на ВСИЧКИ правителства досега (най-вече с участие на БКП/БСП)...

В Патагония може и да мислят като тебе,по патагонски.Имаш много хубав съответстващ ник.Но това не важи за професор Димитров,който е истински българин-родолюбец.Не е патагонец,нито от централна Африка и наистина разбира от много неща.Бъди жив и здрав дълги години,професоре.

Божидар Димитров е добронамерен човек и наистина патриот. Затова трябва да го споменаваме с добро

Кариерист, ренегат и лъжец е той, освен че се е цанил агент ...

Жалко, че големите българи и родолюбци са принуждавани да стоят далече от политиката. Божидар Димитров не само че не трябва да напуска, ами политиката ни има нужда от още стотина като него.

Защо всички вие, които плюете не отидете до Ватикана и да преснимате документи, касаещи България, а може и до архива на Турция, но не ви стиска? Когато искаме подобни архиви от Русия носите вода от десет дерета, но от другите е доносничество и т.н. Както винаги двоен аршин.

Как си го представяш това?Като по филмите за Щирлиц ли?Пускат го наш Божо във Ватиканската или Турската секретна библиотека,ама при най- най-тайните архиви и отиват да пият кафе,в това време нашият вади от таен джоб на долните си гащи фотоапарат "Смена" и преснима ли,преснима....

Г-н Божидар Димитров, снощи пак излъга, като каза, че "османските турци са унищожили българските архиви"!?. Г-н Димитров, няма защо да ходите във Ватикана за да търсите документи свързани с историята на България. В Народната библиотека се съхранява османски архив, който е трети по големина, след Истанбул и Кайро. Само трябва да си наистина историк и да работиш с османисти, за да ги разчетеш тези документи. Но като ги разчетеш пък, историята може и да не е такава каквато я пропагандира г-н Димитров:)))))

Да, но като прочетеш тези в Истанбул,ако въобще някога ги видим, да не се окаже, че нямат нищо общо с третия по големина архив. За Левски да не са ни дали всичко? Не трябва да си Щирлиц и ли някой друг за да черпиш разузнавателни данни като от филмите. Тези служби си имат анализатори, четат , слушат, наблюдават и прават заключения, които може и да не са точни, но дават мнение и насока,такъв може да е и един журналист в чужбина. Просто тези хора не са Рамбо и филмови герои.

Другарят доносник Димитров иска да се присъедини към феодалните старци от БАН???? Пак на държавната хранилка да му плащам аз заплатата? Другарю Борисов, а ако бяхте закрил БАН, музейте и т.н. - какво щеше да работи другарят Димитров? Или щеше да му се наложи да се върне в старата си деситилетна любов БКП/БСП?

Този псевдо-историк, манипулатор и кариерист, дето си изкарва езика като селска лелка, на всяка своя дума трябва да бъде пенсиониран.

КУХИ И ЗЛОБНИ-ТОВА СА ТУК ПИШЕЩИТЕ, КАТО всичо българско и родно явно.....жалко, много жалко......

Относно агентите от ДС. В един момент половината от работещите по времето на комунизма се оказаха агенти. Е това добре, но времената са били такива и тези хора просто са работили за тази държава. Друг е въпросът, че повечето от тях не са знаели за това а само от някъква приказка на кафенце и веднага хоп имат си псевдоним, водят се на отчет и т.н. Трябва да се гледа реално с какво тези хора са навредили на държавата или с какво са помогнали. Най лесно е казваш че този и този са агенти на ДС и веднага извода е, че са ченгета, че са от репресивния апарат, че за нищо не стават и т.н.

Не ни манипулирай.Няма да ни излъжеш!

Само човек без собствено мислене и разсъждение може да бъде лъган и манипулиран

Каква държавна работа моля ви се за този самозванец. да се пенсионира, има възрастта. И не е никакъв професор, старши научен сътрудник 2 степен е и това съответства на доцент.

Ако бъдем последователни за доносника и ренегата никаква държавна работа.Всичко останало е прах в очите на заблудените.

Лесно е да подадеш оставка,като те чака директорско местенце.И пак на държавната ясла.

Чест му прави на Божидар Димитров, поздравления!

Относно демографската криза на на г-н Б.Борисов не му пука,самият той остави това впечатление у мен от участието му в предаването " Нека говорят" След като каза на жена включила се с въпрос относно тежките времена за нея и дечицата й: " Правете си сметка като създавате деца"............? и т.н.!!!!! Така ,че г-н Б.Димитров нека си работи......

Лично аз съжалявам за Б. Димитров. не мога да разбера, това че си работил за държавата грях ли е? И много се дразня като казват -доносници... Уважаеми хора, доносници са от 6-то, останалите не са...ако все още и това не ви е ясно. Стига манипулации.

Вземи и му давай заплатата ти ... просто та просто

Димитров не съжалява, че е напуснал БСП и е отишъл в тиквения герб. Правилно! Герб е по-добрия вариант на БКП!

Г-н димитров, няма съмнение, че съдействието което сте указвали на ДС е било полозно за държавата, но Вие трябва да се притеснявате от "изкривената" логика на твоите вече бивши колеги/министри/, защото утре ще поискат от постовете си да напуснат и директорите на институтите, които са сътрудничели на ДС.

А за къв ичобщо е това министерство??? Създадено от другаря Борисов да назначава вътре негови приятели и приятели на приетялите???

Чух нощи от г-н Димитров, че след като напусне и НС, щял да се върн като директор на Историческия музей. Не е ли по-почтено господинът да се пенсионира и да си работи на пазара на свободния труд? Аз като данъкоплатец, не искам той да продължава да е на държавната ясла. Същото е и с пропагандата му по БНТ.

"Всяко нещо е временно", призна Божидар Димитров. "Включително и тиквения герб", измънка той.

Бойкоборисовската грандоманщината бе прихваната и от Божидар Димитров - Увеличих българската нация с 20 000. Да не ги е правил той тези хора. Отделно, че като агент на ДС трябва да си ходи и от Историческия музей. Такива хора са за тухларните, а не за шефове и държавни чиновници.

Не ги е правил, но много помогна на чакащите от 5-7+ години за паспорт. Аз лично имам 2ма такива познати, които им "губеха" молбите в продължение на 5 години за получаване на БГ паспорт, при все, че са в БГ и отговарят на всички условия. Просто Външно не смогваше да подпечатва купените маке-сърбо тескерета и за честните хора нямаше ресурси и желание.

Стига глупости, бе, аман от неграмотници, които "обясняват" на другите неща, които те самите изобщо не знаят! Външно никога не е давало българското гражданство, а специална служба в Министерството на правосъдието, заедно с МВР /което проверяваше част от документите/ и с Агенцията за българите в чужбина /респективно организациите на българите зад граница, които също издават едни документи/, а накрая указите се подписват от самия президент или от заместника му. Външно не "подпечатва" никакви документи за това гражданство, то само води преписката, ако лицето, което иска гражданство, живее постоянно в чужбина. Ръсите простотии напосоки и сами се навивате, а това не помага на никого за разбиране на процесите!

"Димитров не съжалява, че е напуснал БСП и е отишъл в ГЕРБ. Вярвал в каузата на партията на Борисов и ще продължи да работи за нея. " Как така ще продължава? Нали го махат защото тези от ДС нямат право?! И пак ще е директор. Ха да се разберем какво може и какво не най-после. Или само ще местим едни камъни оттук там и обратно.