Днес е Часът на Земята - 109 общини гасят светлините

За 11-и път светът отбелязва Часът на Земята - природозащитната инициатива на WWF, обединяваща 180 страни срещу климатичните промени и загуба на биоразнообразие

Обратно в новината

Коментари - Днес е Часът на Земята - 109 общини гасят светлините | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Господа, непотребно, безполезно и безсмислено мероприятие е гасенето на светлините за да се регулира Земния климат. Да не бе така, да бяха казали организаторите поне какъв резултат очакват от това за охлаждането на Земята и какъв е имало досега от подобните им нелепи календарни мероприятия. Да бяха рекли и колко им плащат за за организирането на подобни нелепости... Да, за тях, разбира се, то е полезно. Плащат им! А дали и с милиадни части от градуса ще се намали температурата на Земята от гасене на лампите? Не, разбира се!

ако дойде при мен някоя мома от това WWF цяла нощ няма да светна лампите. :-)

Всичко което има начало трябва да има причина, а причината е винаги е по-голяма от последствието от което следва че: Първопричината за безкрайното пространство трябва да е безкрайна. Първопричината за безкрайното време трябва да е вечна. Първопричината за неизчерпаемата енергия трябва да е всемогъща. Първопричината за универсаланите взаимоотношения трябва да е всеприсъстваща (Чрез Светият Дух). Първопричината за веобхватната комплексност в природата трябва да е всезнаеща. Първопричината за моралните ценности и морланият човек трябва да е морална. Първопричината за духовните ценности трябва да е духовна. Първопричината за човешката отговорност ттрябва да е отговорна. Първопричината за човешката любов трябва да е обичаща. Първопричината за живота трябва да е жива. Бог е ултимативната причина за всичко в Битието. Той е дух, Който няма начало и край във времето, вечен и несътворен. На Него трябва да се покланяме, а не на Творението, което е класическо идолопоклоничеството към което ни призовават "загрижените" за Земята.

гасим ламбите и заспиват общините и циганите почват да краднат

Предлагам догодина това да се организира на 22 юни. Тогава и без това си е светло по това време и няма нужда да се абим, да гасим ламбите.

И като загасят светлнините къде ще отиде тока, който въпреки това се поизвежда и не може да се складира? Виж ако от ТЕЦа дръпнат шалтера, тогава наистина ще настане празник за тъпите организатори на това събитие.

Абсолютна тъпотия. Добре, че хората не им се хващат на джендърските измишльотини. Гледал съм и други години - от блок с 4 входа само един апартамент ще изгаси и сложи свещ на прозореца. В това време Гинките приватизират ли, приватизират ...

Това са напълно безсмислени актове и жестове. Целта им е да ви повлияят психически и да бъдете вкаран в определена структура на мислене. Създаване на социални морални конструкти, без значение дали има някаква логика зад тях. Оттам нататък е лесно да ви цедят финансово и направляват в каквато посока си поискат.

Няма нужда заблудителите на този свят да ни карат да участваме в това езическо поклонение. Понеже Земята е само временно творение и съвсем скоро ще бъде обхваната от огънят на справедливият свят Божи гняв. Не спасяваме Земята, която ще бъде пресътворена от Госпдоа за светиите които опазят докрай Божиите заповедни и вярата в нашият свят Господ Исус Христос. Помагаме за спасяването на хора от грехът и тлението чрез Божието слово.

е това, целящ да срине електропреносните мрежи!

Не съм сигурен дали осъзнаваш колко си прав!!!

Този път и аз ще участвам в това "важно" събитие. Ще загася лампите между 3 и 4 часа през нощта. Да се пукат тарикатите!

поредното масово лицемерие, в което няма да участвам.. един час на година, заради символичността на акта. "зелена" индулгенция за останалата част от годината. Природата все ще измисли нещо за да си върне равновесието, които ние нарушаваме ежедневно. ние очевидно не, но нашите поколения да му мислят. няма ден, в който да не "измислям" нещо с което да бъда полезен за оцеляването ни. и това не ме прави по-беден. напротив.

Струва ми се че на природата и придавате божествени черти, но тя е само творение. Прецизно настроена машина без съзнание, воля, морални и физически нужди. Без способност да оценява случващите се събития. Поради тези причини нищо не може да създаде. Те я замислена и устроена от Господа като жинезна среда на човека. Установил е физичните закони, константи и фундаментални силови взаимодествия за да я поддръжат в порядък за времето което е определелил. Вселената е създадена толкова голяма за да се възхищаваме на творческата мощ на Творецът, Който не зависи от нея и може да съществува в нея и отделно от нея. Преди всичко друго Той. Той е начало и край. От Него започва и свършва всичко и Той дава смисъл на всичко. Първопричина за битието и всичко в него. А причната винаги е по-голяма от последствието.

аз съм богат и всичко свети

Дивотии и безполезни демонстрации.

часът на идиотите и овцете!

ако беше в лятно часово време немаше се налага гасене на ламбите.

днес преброяват малоумниците по Земята