Рекордно малко лед в Арктика

В края на март леденото покритие в Арктика достига своя годишен максимум, но тази година това количество за поредна година бележи антирекорд.

Обратно в новината

Коментари - Рекордно малко лед в Арктика | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Обикновено петрол във водата до това води. А Гълфстрийм доста петрол занесе към Арктика от 2010 до сега.

А какво е положението с антипода? Щото злите езици разправят че за сметка на намаляването на периметъра на Антарктическите ледници се увеличава техния обем, като крайния резултат е увеличаване на теглото на ледената покривка в този район и изстудяване на прилежащите води.

Планетата си знае работата. Ще замръзва и ще се размразява по свой си график, в който ние нямаме абсолютно никаква роля. Ние сме безвредни мравчици пъплещи по нейната повърхност. Произлизаме от тази планета, в нея и се връщаме. Нищо не се добавя, нищо не се губи на Земята. А страховете ни, че влияем на климата са толкова достоверни, колкото и страховете че ако ядем блажно на пости и бог ще ни изпрати суша и скакалци.

Колко да е малко? Колкото да замръзне американска подводница.

"Ледът намалява" Това е твърдение на враг на САЩ или замаскиран трансджендър в Подводния флот. Той е подлъгал атомна подводница да, изплува да види как се топят ледовете . В резултат замръзва и е блокирана от ледовете- килната на една страна. Добре, че местен рибарски ледоразбивач е минавал наблизо и я освобождава от бялата смърт. Затова и През. Тръмп разгони джендърите от Въоръж сили.

Всичко, което се случва е логично пред вид алчното и безскрупулно поведение на човешката раса към околната среда. В продължение на хилядолетия човекът само взема от природата, а нищо не връща. Даже в последните 300 - 400 години това агресивно поведение става все по-брутално и най-идиотски човешката раса си заравя главата в пясъка като щраус, за да не види проблема. Продължава масовото изсичане на тропическите гори по целия свят, както и на горите в Канада и Русия, увеличава се използването на фосилни горива, а ВЕИ се заклеймяват в много държави като неефективни и вредни за икономиката, средната температура на атмосферния въздух се качва, ледниците по цял свят се топят, не е само на полюсите, глобалното замърсяване на почви, води, атмосфера и дори на околоземното космическо пространство се увеличава с все по-бързи темпове, а всички нехаят. Всеки иска да има по-лъскава кола, по-нов телефон, по-тлъста пържола за ядене и т.н. Ще си заслужим края доста по-рано отколкото можем да си представим и неграмотните муньовци, които коментират нехайно и пренебрежително под точно тези статии ще останат най-сащисани как се сгромолясва малкият им, мизерен, но удобно-комфортен според тях свят.

Светът изчезва , а с това и корупцията в България , ДРУГИ МЕТОДИ НЕ СА СЪТВОРЕНИ ЗА СЕГА . УРА!

Преди 2 месеца Тръмп излезе със становиче по въпроса, така че метеоролозите да мълчат!

Учените говорят за глобално затопляне а не какво виждате от прозореца в двора ви сега.

Учените говорят за глобални мангизи, а не за това което Вие си мислите, че става.

Рекордно много лед в градината ми

Динозаврите са оцелели 250 милиона години, а "умния" хомосапиенс само 100 хиляди, поради многото мозък и сляпата вяра в световната конспирация.

и сляпата вяра в либерално демократичните ценности

20 години наблюдения не са достатъчни дори за хипотеза, камо ли за теория

Лед ли ви трябва? Има го днес на моята улица в София! Докога ще ни цакате с това измислено Глобално Затопляне?

Малеее, ледът на ледените шапки на планетата изчезва, а простият ганювец си мери от висотата на кварталната си улица има ли глобално затопляне, или не! Евала, простако!

Не съм чел скоро статия в която авторът да се безпокои че нивото на световният океан се покачва.

"Невероятно" научна статия, писана на 24 март, а според нея "зимат приключва след няколко дни"...няма нищо, че пролетта "дойде" на 20 март!!!

Пролет? Я погледни навън!

Ако беше обаче рекордно много,тази новина нямаше да я видите тук.

си доставят риба от доказани развъдници, а от екрана ни казват, че тихоокеанската риба, особено тази наловена в близост до Япония, е проверена и напълно безопасна

Като още през 1986-та идеха тайно, режеха си от ледниците и си ги пренасяха парчетата да ги разтопят и пият, а ние нагъвахме вкусната чешмяна вода и Шиндаров ни успокояваше от екрана, че няма нищо страшно.