Пред търговска война между двамата най-големи - САЩ и Китай

Тръмп подписа разпореждане, което може да доведе до налагане на мита върху внос от Китай за до $60 милиарда. Разочарован, Китай обяви, че ще се бори докрай.

Обратно в новината

Коментари - Пред търговска война между двамата най-големи - САЩ и Китай | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Зорлем краварите за война никой няма да се спаси означава край на човека жалко.

От статията излиза че китайците застрашават американската икономика с 1300 продукта предимно от високотехнологичния сектор а самите китайци не могат да минат без стоки за 3 милиарда долара от рода на сушени плодове, вино и стоманени тръби продукти от свинско месо и рециклиран алуминий като крайния резултат -375 милиарда долара за американците, ами че то от сега е ясно кой ще спечели войната;)

Кой ?

Когато през 2008 американците си организираха финансова криза съпроводена с невъзможността да си плащат преориентираха китайците към "гладните" пазари на Африка, така че въвеждането на мита на стоките които изнасят за САЩ отново ще увеличи износът им към Африка ... а китайците все някак ще оцелеят без свински ребърца, но какво ли ще правят американците когато им се наложи да запълват дупките в икономиката си причинени от изчезването на стоки за 375 милиарда долара;)

От статията излиза, че има голям търговски дисбаланс, който Китай от няколко години се прави на разсеян да оправи, а вместо това използва дъмпинг цени и си играе с държавно регулиране на курса на юана. Затова - "като не искаш мира - ще получи секира!"

ЙОК. От статията излиза, че краварчетата имат към 21 ТРИЛИОНА дългове. Повече от половината - външен дълг. И НИЩО с което да го изплатят. Само на Китай дължат без малко 2 трилиона. Те на това му се казва - НА ГОЛ ТУМБАК ЧИФТЕ ПИЩОВИ.

Че кой не обича да ползва хубави неща за смешни пари... нали това е либералния икономически модел;)

По западни сайтове пише в статиите, че Китай са казали на Америка- щом искате икономическа война-ЩЕ Я ПОЛУЧИТЕ.

Дори и бумажната (търговска). Някой сеща ли се, какво би се случило с "великата" пастирска държава, ако китайците си поискат покритието на зелените хартийки, които притежават? Рижата маймунка, дали си е премерила банана отзад, преди да го лапне? Ще може ли да наложи мито и върху зелените гущери, на които са изписани едни циври, не означаваи нищо -просто зад тях стои единствено стойността на печатарското мастило и амортизациите на печатарските машини.

сестам се. сте вали обилно сниаг нафсиакаде. дазе и в тропитсите. светест сниаг.

че като ти са редки зъбите, ще светиш по слабо?

gangnam style

Един народ,колкото повече е лумпен,и дебилен,толкова по лесно се управлява:)

Не се пали, Китай държи само около 10% от световните запаси с долари...

Най-важното ако Китай започне да разпродава долари единствено ще помогне на американския износ :) Те откога се мъчат да си обезценят долара за да могат да изнасят на конкуретна цена .....

Китайците сега ще им бъгнат Йелоустона. ;) Могат да забранят продажбите на Ябълката там, без да забраняват производството, че да печелят.

Китай верно са големи, ама сащ къде сте ги сложили и тях ?!? Освен хамбургери и вторични продукти от тях кво точно произвеждат?!?

Ами то търговския дефицитси имапричина!Какво можете да предложите на една страна с истинска а не бутафорна икономика.

хАмериканците сами си докараха търговския стоков дефицит с Китай, от алчност и шизофренна омраза към Русия и каквито и мерки да предприемат, това надали е поправимо, още повече че и дългът им вече надхвърли 21 трилиона, а и военната им мощ, с която ограбваха цял свят, все повече отслабва, така че скоро никой няма да ги е...ва.

За да стане малко по-ясна картинката ще спомена някои "странични" събития: - Китай и Русия пазаруват злато - Китай и Русия намалиха значително доларовите си резерви, Китай пазарува по цял свят недвижимости, рудници, пристанища, летища и др. - Китай, Русия и др. изключиха долара от взаимната търговия - след три дни, на 26 март трябва да заработи китайската юанова петролна борса. Петро-юанът щял да е свободно конвертируем в злато на шанхайската борса. "Златната" шанхайска борса единствена в света прави сделки с физическо злато, лондонската и нюйоркската търгуват хартиени сертификати. Разбираемо е повелителят на гущерите да е нервен.

това не е страшно. страшното е,че китайците може в един момен да почнат да си печатата юани в неограничени количества. мечтата на юана. и на рублата. обаче, не се получава, никой не е луд да си даде златното гърне на вересия. особено този, който го е измислил. демек сащ.

Те щото задокеанските цървули не печатат.А луди винаги се намират,пример ние си продадохме държавичката заради селогодишни доставки на банани.

Трите стълба на демокрацията: 1. Свободно движение на хора; 2. Свободно движение на стоки; 3. Свободно движение на капитали. В САЩ няма свободно движение на хора - те са сложили трудно преодолими законови прегради - визи и потъпкват най-основния постулат на демокрацията. Сега искат да премахнат и т. 2. И какво ще остане от прокламираната от "свободния свят" демокрация?

нисто ниама да остане. сте заприличат на изтоцна империа.

Глупости на търкалета. Няма как две финансово скачени икономики да водят търговска война. Пак ще пързалят някой друг... Очаквайте скоро екшън...

Струва ми се че на вселената и придавате божествени черти, но тя е само творение. Прецизно настроена машина без съзнание, воля, морални и физически нужди. Без способност да оценява случващите се събития. Поради тези причини вселената нищо не може да създаде. Те я замислена и устроена от Господа като жинезна среда на човека. Установил е физичните закони, константи и фундаментални силови взаимодествия за да я поддръжат в порядък за времето което е определелил. Толкова е голяма за да се възхищаваме на творческата мощ на Творецът, Който не зависи от нея и може да съществува в нея и отделно от нея. Преди всичко друго Той. Той е начало и край. От нНего запова и свършва всичко и Той дава мсисъл на всичко. Първопричина за битието и всичко в него. А причната винаги е по-голяма от последствието.

стом прицината е по-голиама от последствието, засто е изван него? несто са ти збаркани записите.

Не разбирам върпосът ви. Когато построиш къща може да пребиваваш в къщата, може и да си извън нея. Не зависиш от нея. Така е със вселената и Господа. Той е ултимативната реалност за нас и ултимативният критерий за правда, любов и истина.

Много късно, много късно, господа американци. 80 те години на миналия век безброй американски и западноевропейски фирми, ръководени от алчността си, започнаха да произвеждат в Китай. А китайците произвеждаха и копираха, крадяха ноу хау. И сега изведнъж - олеле мале. А ви беше добре когато ни пробутвахте евтини стоки на високи цени. Сами си причинихте това и не можете да направите нищо!!!

Вярно е че Америка и Европа и останалия свят доброволно изнесоха производствата в Китай за по евтина работна ръка и печалба. Но също така е вярно, че ако това продължи Китай, ще изкупи останалия свят. В момента китайците не знаят какво да правят с толкова много пари и купуват Австралия, Китай, Европа и Америка. От къде толкова пари? Ами нашите пари. Сами им ги даваме, а след това се чудим защо новият ни съсед е китаец. В Турция например повечето неща се произвеждат там и изнасят много навън. Турците за разлика от Тръмп не биха се притеснили за сега от китайците. И ние в България трябва да произвеждаме, а не да лежим и само да търгуваме. Има много УЖ български марки които се произвеждат в Китай и тук нямат заводи. Само търговски отдели, но се водят български производители.

Вие Дебилите мноо бързо запаметявате секакви удобни клишета, като тфа за ноу-хау-то. Както шиндлер (имаше некфа такава история) се пенявеше, че чайниците му били нам-си-кфо си откраднали великите знания за ансансьорите... Се едно, че без неговите велики знания останалата бездарна част от света не може да напрай асансьор. ноу-хау-то е мит и заблуда!

Ти например си ярък пример за клишетата които са ти набили в тъпата тиква.....айде бе умнико защо не вземеш и да измислиш нещо а само си храчиш тук?

безумие е да се твърди, че отрицателният търговски баланс е "нечестно поведение" още повече от страната, която е най-голям поборник за свободна търговия. Въпросът е защо американците пазаруват от Китай за 370 милиарда повече отколкото им продават??? Според правилата на международната търговия никой никого не може да задължи да си купува стоки от определена страна...

Нечестно поведение за тях е, че трудовия пазар в Китай, не е като в САЩ. Общо взето за да стане честно трябва да се демократизират тези гадни комунисти и да престанат да потъпквата човешките права на граджаните и бла, бла, бла нататък......

От толкова придърпване на чергата, най-накрая ще я разкъса... Нахален и безочлив-типично по американски

Най-смешното в цялата история е, че Китай няма на какво да наложи мито в отговор! :) Лошото е, че сега ЕС ще последва примера на батко, добрволно или доброзорно и ще трябва да се лишим от достъпните китайски джаджи.

що да е лошо - достатъчно се наядоха жълтите

Така е,забогатяха и те и плъзнаха навсякъде по света вече но ако ЕС наложи такива ограничения тук не зная колко човека ще имат пари да си купят телевизор,компютър и каквато и да е друга техника....за текстил и обувки да не говорим.Проблема е,че в Америка и в ЕС заплатите са много по-високи от китайските и всичко ще се оскъпи много

Ами ако искат да фалират Iphone, ще го направят. Забележи най-скъпия телефон се произвежда там където е най-най-евтино. Ето това се казва свръхпечалба. Да видим, къде ще го произвеждат на тая цена и къде имат технологията и технически грамотен персонал да го правят. В Индия? Или в Пакистан, а може и в Турция ,на втората линия на Beco хахах. Американците и особено афроидните им сънародници заявиха - ние сме мързеливи, не искаме да вършим тежката работа и искаме много пари. Тръм иска да ги накара да работят, нещо което те от поколения са забравили какво значи. Ако Китай не крадеше технологии, първо - пазара щеше да си стои на едно ниво и щяха да ни клатят монополисти, които нарочно щяха да забавят всички иновации за да изтискват максимум печалба от нас и ВТОРО - нямаше да има продукти за по-бедните хора. Никой никъде по света не може да предложи по-ниска цена на такова качество - факт. Живота ни щеше да бъде по-скъп, да плащаме надути цени за патенти и щяхме да си седим със старите телефони, телевизори и компове, защото щяха да са адски скъпи и качествени...

Има и друг момент- не по.малко важен. Ще настъпи тиха паника сред ъп-енда на консуматорите- откъде да си набавят оригинален айфон ,последен модел .И ще дръпнат туроператорските фирми, както и хотелските вериги в САЩ. Нещо подобно на явлениято "Я люблю Хародса и Шанеля".- забраненият плод е най-сладък, особено, когато е ароматен и вкусен.

Напротив искат да спасят нагризаната ябълка. Обаче китайците ги изклатиха отдавна, понеже си знаят интереса. В Китай няма "инвеститори" има джоинтвенчъри и сащианците няма какво да изтеглят, освен своя персонал, което вероятно ще забави поднебесната, но не чак толкова, кокото им се иска. Единственото спасение е роботтизацията, че прозиводството да се върне в САЩ. Ама преди това трябва да си спретна малка гражданска война, че базовия доход там ще трбява да е висок, трябва да понамалят гърлата. Бас ловя, че големите рибки се чудят как да организирта трета световна война без някой да прибегне до червеното копче......

По отношение на Китай САЩ и ЕС "изтърваха питомното" сега щели да "гонят дивото"....Изнасяне на голяма част от производствата там си бе чиста глупост инспирирана от мераците за големи печалби. Трябваше да минат десетилетия за да го осъзнаят! Запада "настъпи пастата за зъби" сега ще се пробва да я вкарва обратно....

Това е добре за американската икономика,защото китайските стоки ще поскъпнат и американците ще предпочетат да си купуват американски стоки! Във ЕС също има мита за много стоки от Китай!Ако нямаше мита всеки ще купува по евтината китайска стока,но това удря местните производители и икономиките на САЩ и на ЕС губят много от това...

Смешно. И какво се произвежда в сащ? Бърз преглед в чичо гугъл казва кратко и ясно. НИЩО. Леко стрелково оръжие и ЧАСТИЧНО автомобили. Забравих фастъците.

"А" - то във "фАстъците" не е случайно...

Поредната либерална лъжа. Китай, краде, субсидира и използва роби. Естествено, че трябва някакъв отговор иначе, работните места изчезват от всички цивилизовани страни.

Този "косовски" лозунг, торпилира ИСТАНБУЛСКСТА КОНВЕНЦИЯ. Тръмп разбърка кравешкото торище и демонстрира мускули на световен шериф пред страните от целия свят. ДО КОГА ЩЕ Е ТАКА, БАНКИТЕ (FR) ДА ПЕЧАТАТ "ТАПЕТИ", питам аз?

тапети са дървените рубли селски тъпак и ти ако ти падне ще се посереш от радост както сте правили на времето заради корекомите а скандинавците ползвали рублите вместо палети,че е евтино но ти си храчи тук за копейките:))))))))

Достатъчно е САЩ да изкарат от Китай високотехнологичните си компании и търговската война ще приключи много бързо в полза на американците...

А как ще се отрази това на икономиката на САЩ?

Перфектно!!! Тези неща могат да се произвеждат и във Виетнам и в Малайзия и в Индия и в Мексико, дори в самите САЩ.

Високотехнологични компании има и в други части на света. Сащ не държат монопол. А и колко високо технологични?

Ами ти кажи колко високотехнологични са фирми като HP; Cisco; Apple, разни производители на чипове и т.н. Ако излязат Ford и GM, китайците ще цъфнат и вържат с техните GreatWall... Да не споменавам разни други крупни производители даващи работа на милиони китайци.

САЩ губят световната хегемония. Първо с Русия, сега и с Китай. Реалност. Изхода е ясен, няма вечна слава.

"Тръмп е поискал от китайски представители незабавно да бъде намален търговският дефицит със 100 милиарда долара"

"Поискал" ама дали ще му се даде ? А какво ще стане ако Китай "поиска" да се осребрят "американските ценни книжа " ?

Скоро вселената ще бъде изчистена от грях но преди това ще настъпи на Земята най-страшната социано икономическа и духовна криза от както свят светува. Бог Който контролира всичко в битието ще допусне това за да бъде изпитана вярата в Господа Спасител наш на всеки един човек на тази планета в трудни житейски сутуации. За да бъдат светиите на Бога като пречистено през огън злато. Чрез тази криза Бог ще позволи грехът да се изяви напълно като допусне мерзостта която докарва запустение седяща на светото място. Така Божиите ангелите в Небесното царство и светиите на Бога на Земята, койт ще преживеят трудни изпитания ще бъдат напълно убедени в гибелните последици от грехът, който когато напълно се развие ражда смърт. Защото Божието вечно царство е сплотено с любов, истина и правда, но истинска силна любов към Бога необходима на вечният живот не може да без доверие. Божието царство е царство на духовната сила и любовта, която се проявява чрез смирение, благост, милост, кроткост и дълготърпение в характера на човека.

Много силна трева пушиш. Откъде я купи? И аз искам такава.

Не употребявам стимуланти. Чета Словото на светият Бог и Му вярвам безрезервно понеже е правда, любов, и истина.

"СИЛНА ТРЕВА" не така се казва "ОПИАТА" на "Замислен", а ИСТИНАТА ЗА РЕАЛНОСТТА. Силен духовно е този, който Е ЕДНО С БОГА. Трудно се казва нещо истинско на Човек, който дори на Себе Си вяра няма.

А бе момче, какви са тия приказки ? Бог това, бог онова. Откъде си ги измисляш тези неща ? Някакви хора преди 2000 г. създали движение и написали книги... и ти им вярваш. Дай някакви доказателства. Вселената щяла да бъде изчистена от грях - на вселената и е все тази. Тя не разбира от добро, зло. За нея е едно и също. Това са мисловни модели създадени от хората.

Не някакви хора, а пасотолите и светиите на Господа Исус Христос, които са написали книги вдъхновени от Светият Дух. Истината не зависи от нашите желания и отношения към нея. Тя е вечен абсолют. Една и съща е вчера, днеска и завинаги. Никга не се променя и никога не губи актуалност.

ще им вземат ай-фоните. ами сега?!

Спокич, американците скоро ще прекатурят ЕС и Еврозоната, а след тази търговска война с Китай, аьиатците ще се върнагт на нивото от 1990г.

Големия мързелив толстолоб е налапал кукичката и си мисли, че може да се измъкне! Ще се измъкне, ама тати каза кога ми купи колело от ФАЦ! Иначе успешно се тръшка като шаран в серкме!!!! Но така се пада на тлъстаците- сега ще има два, три удара с чук по люспестата тиква и лек капут! Жалкото е, че няма какво да се вземе от тях- земята- пясък, публиката- бивши заточени затворници, стоките- 7/8- от Китай, демокрацията им- мерси от такава! Поне ще спрат да замърсяват природата като не плащат въглеродни емисиии, а са страшни вредители в това направление!

бедната ти селска порода е толкова озлобена от безсилието ти,че може само жал да събудиш у хората.....НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕ ТВОЕТО БЕЗВРЕМИЕ СЕЛСКИ ДЕБИЛ,СТЯГАЙ СИ БАГАЖЕЦА И НА ВАКЗАЛА-ПОНЯЛ??

Ще им качи сега цените на крайните потребители с тези мита Тръмпът. Не знам американците как ще реагират

НА 26 МАРТ ЩЕ СТАНЕ СТРАШНО ... ПОЧВА ТЪРГОВИЯТА НА ПЕТРОЛ ДОГОВОРИ В ЮАНИ , А ДОГОВОРИТЕ СА СВОБОДНО ОБРАЩАЕМИ В ЗЛАТО :)

В Детройт, доколкото съм чувал, и сега е страшно.

Брей, един който да е в час с цялата схема. Изводът - гответе се за война!

ХА, ХА, ХА! Цъкайте си по айфоните на гладен стомах!

И още нещо много важно! Китай държи огромен резерв в американски долари и може като нищо да девалвира долара, внимавайте ако държите долари!

Тръмп ще го цакат с топла китайска бира !