България е третата страна с космическа оранжерия

България е третата страна в света, след САЩ и Русия, с космическа оранжерия.

Обратно в новината

Коментари - България е третата страна с космическа оранжерия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като не можем да гледаме зарзават в българските села, ще го гледаме в Космоса!

Добър и ефтин начин за България да се снабдява със зеленчуци. И плодове

Копи-пейст от Великата съветска Русия. Не спряха тези от ИКИТ да копират руснаците. А научни приноси нямат и не дават да се правят- това решение на ръководството, защото не можели да работят за запада! Който работи за запада предател, вечна дружба със СССР!

Там всички са продукт на СССР и са си останали с акъла и манталитета от тогава.

за съжаление. Напъват се, ама не могат, като им гледам професорите колко са откриваеми в световната научна база данни- чак да се чудиш- откъде това самочувствие?

ujabg

Изчерпателна статия! Браво.

Какви космически храни, и летене в облаците, когато добивът на селскостопански храни на бг-площи не осигурява нуждите на население, и е паднал драстично в сравнение със времето на соца, когато БГ била развита и процъфтяваща селскостопанска държава? Тези космически възторзи звучат като зла ирония, когато в магазини е изчезнала родната селскостопанска продукция. Купуваме слабо контролираната и отровена пластмасова турска и чак израелска и китайска стока и откъде ли не другаде.

В това ИКИ, освен за отглеждане на зарзават, за друго не стават. Защо трябва, обаче, да им се плаща като на учени?!?!? Миналата седмица шефът им изби рибата, като заяви по телевизията, че микропроцесорът бил изкопиран от паднала летяща чиния. Ясно е, че този не става дори за зарзаватчия!

ОЩЕ НЕБЯХ ПУСНАЛА СЪОБЩЕНИЕТО И ВИЕ ОТ ДИРА ГО СТОПИРАХТЕ! ЯВНО ВИЖДАТЕ ТОВА КОЕТО ПИШЕМ ОЩЕ ПРЕДИ ДА ГО ПУСНЕЛ? А ДРУГО ВИЖДАТЕ ЛИ НА КОМПЮТРИТЕ НИ?

когато трябва да скрият някой циганин или да сиктирдосат някой българин... Етнически нетолерантни са към коментиращите, но ги обвиняват тях в това. Статиите им са извън темата или съдържат спам, но сами не си ги коригират...

А по бъркане в кошчета за боклук и смъртност, на кое място бяхме, че нещо забравих?

Суджук Банкя за космически цели, дали се произвежда от България?

А можеше да се получи добра статия... Ако журналиста се беше позамислил и попрочел, естествено. Отглеждали кимчи... Искам семена за готово кисело зеле и туршия. Това си е космическа технология.

Тоя път надмина по грамотност, информативност и компетентност дори Стоян Гогов...

От статията единствено се разбира, че авторът и страда от слабоумие. Няма връзка между изреченията - нито граматическа, нито смислова. Особен идиотизъм е твърдението, че Илияна отглежда зеленчуци в космически условия. Нито се разбира каква е тази Илияна, нито къде се намира - в космоса не е, че нямаме космонавти никакви. А космически вакуум освен в космоса май има и в главата на автора.

Ти не познаваш ли Гинка бе?! Илияна от Илиянци...

Ква оранжерия бре сядам на чушкопека и почвам после и компоти и готово.... Товари се стерилизираната зимнина и готово тез деца баби немат ли Аман от виртуални таласъми...

и те са вече у ФБ, да си търсят загорели дедовци...

оле мале... корейска космонафтка да обича кимчи! все едно някой българин да е голям почитетел на туршия. бъларинът е обречен да яде туршия, не просто е почитател. С корейката е същото, това е тахната туршия

лъжат преди годиони беше изкупено от чез и върбакова живееше и сега излеле от оранжерията

Пишете за 16-те милиарда, дето са откраднати от ДДС, докато пожарникарския маркуч ни е премиер! Не ни занимавайте с глупости! Защо всички медии мълчат? Вижда се явно нежелание на медиите да работят по темата.

само да попитам... написалият тази статия, на какви наркотици е? Щото са 5 изречения на кръст, а нямат връзка едно с друго...

Важното е, че корейката обича кимчи :)

Ами семената ХОЛАНДСКИ разсада ТУРСКИ почвата от ПОЛША саксииките от Китаи

корейка ще рупа продукцията!

Скоро и виртуални ниви... Станахме толкова модерни, че само на снимка ще гледаме неща които ставаха за ядене - т.е. някога имаха вкус.

то вкусът им е най-малкия проблем. Лошото е, че нямат хранителна стойност, а повечето са си направо опасни за здравето и живота...

Космическа оранжерия - хахахахах! Сега и плодове и зеленчуци ле гледат в космоса? Я да видим колко будали ще се хванат на поредните очевидни лъжи и глупости!

нека България да има оранжерии и не само космически.

нека! Обаче с пожарникарчета и милиционерчета начело дори и това няма, та се внасят замърсени зеленчуци от Турция за раята дето ги търпи!

И първата по смъртност в ЕС...

Ами да, в ИКИТ има доста "космически тикви". От 30 години ни растат, ни намаляват, но са на щат.

Супер! Да садят космически тикви, да донесат после да завъдим и тука

Може да се окажат конкуренция на ,,местните тикви,,!?