Знаят ли родителите кой дебне децата им в мрежата?

Възрастовата граница, на която децата започват да влизат в интернет, непрекъснато пада.

Обратно в новината

Коментари - Знаят ли родителите кой дебне децата им в мрежата? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Брей! Само да питам - кои родители? Та сега основната маса от родителите са родените и израсналите по времето на демокрацията, нали? Възпитаните с евроатлантическите ни ценности, нали? Тези, за които е срамно да си българин, но е прекрасно да си "гражданин на света"; тези ли, които намират за нормално да има партии защитаващи "правата" на педофилите; тези, които приемат за нормална "културата" на омъжване на 9-годишни, на 4 съпруги, на обрязване на момичетата; тези за които патриотизъм е мръсна дума; тези за които правата на LGBTQ и всичките засега 71 джендъра са по-важни от собствените и на децата им права; тези на които орките от Близкия Изток са им по-близки от сънародниците им; тези, които издигат лозунга "По-добре изнасилвана от бежанци, отколкото омъжена за расист"... Тези ли родители? Та те с радост би трябвало да приветстват, а не да считат за престъпление всеки такъв случай - когато детето им поддържа връзки с такива перверзници, щото за тях те не са перверзници, а хора с права, които трябва да бъдат защитавани или поне - болни хора, които не трябва да бъдат наказвани сурово.

НПО за безопасен интернет, явно с разрешение на МОН пробутва и джендър ограмотяването. Вижте сайтовете им и проектите им. Истината е в семейството. Интересно защо държавата не охранява училища и детски градини. Обисвомево ича 1 часстно нает охранител, който отговаря за сградата. Училищните дворове в държавните училища са вече неохрраняеми зони, за не говорим за капанчетата директно на отсрещната страна на улицата.

Няма безопасен Интернет. Единствената истина е, че семейството трябва да контролира, а в училище трябва да има интернет само в кабинетите, под контрол на учителите.

наборе, единствената истина е ... божието слово! всички останали "истини" са субективни. Например: Учителите са учители. Те трябва да учат. Учителите НЕ СА контрольори! Накарай учителя да контролира, и той няма да си върши другата работа за която е нает. А древните римлани са казали: Quis custodiet ipsos custodes? Или с други думи: Кой ша контролира контролителите ? М? а има ииимааа истина една... шампион е... Наборе????

Как да контролират като мама и тати в повечето случаи не са в състояние да намерят ценна информация за детето в интернет , а за контрол въобще не може да става.Кой е виновен , че полуграмтони хора имат у-ва които са по-умни от тях ?!

Това новина писана за 5мин. Автора го боли целият за садържанието, четящите се чудят що за простотия е написана ... Педофилът не е анонимен в интернет, но на улицата лесно може да се скрие. Да не ходят на училище?

как е при нас - в топлите страни. Младежът е под 10. Нито фейсбук, нито гугъл/ютуб нито майкрософт позволяват да се създава акаунт на деца под 13 год. (тинейдж) При майкрософт, обаче, има едно доста добро нещо наречено семейство. Там детето може да има акаунт. Пишеш му годините и казваш - няма никакви други браузъри - може само майкрософт браузър. След това, можеш да настроиш забранени сайтове, позволени сайтове. Можеш да забраниш всеки софтуер. Поставяш ограничение за 1.5 часа на ден компютърно време. Толкова е за деца по препоръка от местните организации. И това е. След това, получаваш доклад всеки ден за активноста на детето ти - какво е търсено, колко часа, кой ден, кой софтуер е старатиран. Проста работа. Windows 8 and UP всички го имат като стандартна функция. Трябва да сте си куплили лиценз, разбира се... Ако браузърът не е майкрософт, нма как да сработят защитите на уеб сайтове. Сори, ако ви кефи кром/файърфокс... не стаа айде приятна ви вечер

Ограничението от 1.5 часа не е валидно за всички възрасти! Има си определени правила във възрастови диапазони, за един от ниските такива беше 20 минути на ден на дисплей за детето!

Mi2

За останалите случаи в рутера се задава време, в което е разрешено на определен айпи адрес да има интернет. Моя всяка вечер в 22:00 ревва, че не си е доиграл играта в мрежа със съученика, обаче такива са правилата и след това в леглото. Хубава функция също имат ай-устройствата. Когато акаунтът е детски трябва да е свързан към родител. И естествено, в телефона може да се укаже какво съдържание да може и какво да не може, също всяко ново приложение минава през разрешение от телефона на родителя (срещу парола на акаунта в айклауд или пръстов отпечатък) и се инсталира едва след като се потвърди от родителя. Технологии много, мислещи хора малко.

Някой малки деца в нашия квартал ги държат до 11ч. вечер в парка та да не пречат на родителите първо и да спят нощем кротко, по същите причини ги пращат на компютъра щото са много умни може би.То бива лошо гледане и лошо възпитание...

НякоИ мн.ч.+деца някое ед.ч.+дете Срамота!

Айде сега педофилите пак виновни. Ми то в тоя клозет, наречен социални мрежи, куцо и сакато бърза да си свали гащите.

Както сте написали заглавието излиза че някой ги дебне в обществото и човек почва да се чуди кой е той при това поголовно глезене...

Цитат от статията: ''Истината е, че където има деца, там има и педофили. '' Няма и месец от както в популярния форум на майките се писа за нов проект на МОН според който щели да се вкарат в училищата хора ,които да ги обучават на различни сексуални практики. Бихте ли обяснили къде е границата особено в частта за уменията,че съвсем се обърках.

Погледнете останалите "проекти" точно тези НПО , налепили телефоните си в училище с разрешение на МОН. Това са мошенници зад фалшиви заглавия директно набиват в мозъците на децата "равенство на половете", татко =мама, мама.мама, татко + татко, ???????

Нищо не помага ! Помага само като си достатъчно грамотен и знаеш как да настроиш вкъщи интернет така , че децата да нямат достъп до социални мрежи, сайтове за запознанства и т.н. И най-важното да им създадеш усещането , че интернет е нещо което допринася за техните знания , а не основен източник на информация преди да навършат 18г.

От статията не разбрах дали Конвенцията нещо щеше да помогне в случая или това е просто новина?

ChatGPT

Да! Майкрософт, Гугъл, Фейсбук, антивирусната, и всякви други крийпъри!