Откриха уран във водата на българско село

След химически анализ на два от водоизточниците в село Казанка, Старозагорско, е открит естествен уран над нормата, съобщиха от РЗИ Стара Загора.

Обратно в новината

Коментари - Откриха уран във водата на българско село | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чак ,СЕГА ли????

Просто сега са я изследвали. "Откриха" вода, която следва периодично да се изследва. Интересно, от кога е предпоследното изследване и откритие? Ако не е ЕС нашата БДС определи нещата в изгода на управляващите , а не на живеещите по места и сега се оказва, че за истината ЕС е лош.. Щото са по- интелигентни и виждат, че рак прояжда нацията ни и ни казват истината, но властта продължава да мълчи и крие- демократично по комунистически.

Какви са тия води в България, че където и да отвориш чешма, потича уран!? Дали не трябва да зарежем концесиите за шистов газ и да се пренасочим към по-перспективни енергоизточници?

Едно време ни учеха, че предстои светло бъдеще, ама не си представях, че точно уранът ще свети от чешмата.

сига наместу казан за ракия почвами да прим рияктори - и ток ши праим за без пари на маалата и топлу ши пускаме зимата бизплатну! да живеи димокрациита!

за съжаление близо до живописното село Казанка по време на комунистическата диктатура, дълги години съществуваше огромен военен полигон. беше заграден с бодлива тел и се охраняваше, като имаше табели за стрелба без предупреждение. обикновените хора не знаехме какво точно ставаше там, но оттогава има завишени нива на радиация в района. затова не съм сигурен, че е естествена радиация

Егати джендърските внушения. Да не би да си виждал някоя гъба на полигона, че ще има завишени нива на радиация? Защото освен атомните заряди, във Варшавския договор други боеприпаси, излъчващи радиация, нямаше.

защо на такива като тебе непрекъснато ви се привиждат "джендъри" и си мислите, че радиацията идва само от "гъби и атомни заряди"?

Уран? А откриха ли Нептун или Сатурн?

България лежи върху уран. Такава вода в това село са пили хилядолетия. Сега им карат вода във водоноски, които не са мити никога, дори в завода производител и бъкат от гадини. :) Ай сиктер.

Министър нено димов седесарина си драпа увехналия на лифтовете в Банско!:)))))) ..не го занимавайте с глупости за уран, вода и Българи!!:))))))))

"Седесаринът" Нено Димов ли е нацвъкал цяла България с уран и други подобни вкусотии ???

Сега остава да направят едно проучване за броя на раковите заболяванния в това село както и да се провери водата в близките села.За жалост не се води точна статистика за заболяванията по населени места и по този начин се пропуска важна изпреварваща информсция и само по случсйност може да се открие такъв проблем.Трябва да се осигури на хората възможност да се купят битови дозиметри както в Украйна за да могат да си правят проверки още на пазарите когато си купуват зеленчуци.

Това е ответен удар на производителите на бира в гр. Хасково! Там спряха преди време питиейната вода, ама не спряха бирата, която се произвежда в града, заради високо съдържание на уран във водата, от която се прави.! Сега вече много малко абдали пият "Каменица" и "Астика" и някои други марки бира, произвеждащи се в Хасково. Те, сега заграждат Стара Загора, конкуренцията иска да удари "Загорка".

Ванга е казала: Водата ще изчезне и ще стане по-скъпа от златото....

Кога т'ва?

Тя Ванга едва говореше и едва се разбираше какво казва. Ама и приписват изказвания, повече и от на бай Тошо речите на конгресите, със все мемоарите.

Урана е от утилизиране на американски боеприпаси в които е имало обеднен уран.

Старата норма за съдържанието на естествения уран е 0,06 мг/л, а сегашната е намалена на половина, т.е. на 0,03. Истината е, че хората са си пили от тази вода поколения наред и не е имало никакъв проблем, но сега от създалата се шумотевица някой ще изкарва пари на гърба на данъкоплатците. Вместо енергията да бъде вкарана в нещо полезно отново ще се вдига шум и олелия и така три дни. И после всичко по старому...

хайде сега да изгоним и ние всички руски дипломати по подобие на ФАЩ и Британия. всеки знае, че лично Путин е разпоредил да се турне уран в това стратегическо важно за Русия село.

Нямаш представа колко си прав,разбира се не лично путин, а рашняците 45 години варварски и безконтролно експлоатираха урановите и други подобни залежи, поради което сега цялата страна гъмжи от такива гадинки.

ГОСПОДАТА "ЖУРНАЛИСТИ", КОИТО СА ПИСАЛИ СТАТИЯТА, В КОЕ ПОМОЩНО УЧИЛИЩЕ СА УЧИЛИ? ДОЖИВЯХМЕ ДА ЧЕТЕМ СТАТИИ СЪС ЗАГЛАВИЯ: "ОТКРИХА УРАН ВЪВ ВОДАТА НА БЪЛГАРСКО СЕЛО"! АЛО, ПИШМАН ЖУРНАЛИСТИ, КОИ СЕЛА В БЪЛГАРИЯ НЕ СА БЪЛГАРСКИ, ЧЕ ОЗАГЛАВЯВАТЕ ПО ТОЗИ НАЧИН СТАТИЯТА? ЗА ВАШЕ СВЕДЕНИЕ "ЖУРНАЛИСТИ," В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКИ СЕЛА СА БЪЛГАРСКИ, ДРУГИ НЯМА! ДА, ТАКА ЩЕ ПИШЕТЕ, ЗАЩОТО МАМА И ТАТЕ ВИ КУПУВАТ ДИПЛОМИТЕ, НО АКЪЛ НЕ МОГАТ ДА ВИ КУПЯТ!

Не че нещо, ама там наблизо не е ли полигона Змейово дето гърмят на поразия както нашите така и всЕкакви нови "братя". Този уран като е толкова естествен досега имало ли го е във водата предупреждавани ли са хората и друг път иначе някак си ще излезе, че не е много естествен.

Като думкаха обеднен уран в Сърбия, пчелите в трънско измряха и също и всички круши...

Това е Путин! Сигурни сме в това, убедени сме, дълбоко вярваме, че е той...

Защо ми скрихте коментара . Значи истината не може да се каже.

сега по една инструкция за селяните "как да си направим атомна бомба с подръчни средства" и никакви имигранти няма да ни тревожат

Аз пък открих, че в киселото мляко което си купих преди една седмица имало натриева основа. Вече цяла седмица ми е изгорена устата и езика. И това не е за първи път! След 20 минути можете да прочетете повече в блог-бг. Ако не го изтрият, разбира се.

Сега вече се енергийно независими, изпуснах ги като клиенти на ЧЕЗ.

Интересноче никога не се открива уран във водата която пият политиците.

Това е естествен уран който винаги си го е имало . До преди година допустимите стойности бяха на 0.06 сега го намалиха на 0.03 .

по същата логика като те спрат за ,,превишена,, скорост ,,глпбата,, да е по стария закон...!!!

От както уранът в Слънчевата система е бил създаден, преди около 6 милиарда години, следствие на експлозия на свръх-нова, все си е естествен. Не съм видял някой да синтезира изкуствен, още. Еле пък U238.

Затова толкова много българи започнаха да боледуват от рак. Защо не са забранени боеприпаси с обединение уран?

абе тъпак, това е естествена радиоактивност! какви боеприпаси, какви пет лева! идиоти!

Това е работа на Русия. Лично Путев е заразил водохранилището, урана е руски докаран е с Лада Нива московска регистрация.

Умишлено ни тровят. БГ с най-голяма смъртност в света.

От кога ли си я пият хората по нареждане на властващите а и не се казва какво е предизвикало тоя химичен анализ

Две дечица веселушки,светят като крушки

министрите но МЗ и МОСВ трябва да са подали оставки. Намаляващото население на българия не ттрябва да се убива от такива лаици?

По нареждане на Путин е извършена диверсия. Или пък е следствие на снарядите с обеднен уран които краварите използвах в Сърбия.

Сигурен ли си, че не са масоните?

Ами нали за това ни карат да пием от чешмите защото е обогатена и с уран вече водата т.е. екстра ни предлагат:((((