Прекратяват договорите с американските ТЕЦ

На трета поред среща при премиера Бойко Борисов представители на работодателите обсъдиха проблемите на енергетиката.

Обратно в новината

Коментари - Прекратяват договорите с американските ТЕЦ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бобов дол си го спря Ковачки - червения Ви сатрап! Не търсете причината в правителството.

А дано,ама надали-просто не ви стиска защото за това се искат топки.Ако все пак това се случи ще е когато изтече договора.Иначе поредната дъвка на хора без морал.

от цялата пасмина на снимката към статията, някой открива ли поне един специалист с опит в енергетиката. Това е трагедията ни: хора с ниско образование или по-точно казано с неясно образование управляват държавата...

На другаря Ковачки псевдо бизнеса обаче се подкрепя

Ти сън ли си или те има?

те сега курнелия ще ореве орталъка!!

Неустойките познайте кой ще плаща.

Най-полсе, урааа, един търтей по малко. Тока от тези централи е безумно скъп и те са най-големият замърсител. Трябва да се търси ниска цена на тока и екологично чиста енергия, првителството върви в правилна посока.

Всъщност токът от тези централи е скъп именно заради направените инвестиции, за да бъдат по-чисти. Според договора вероятно би трябвало да им изплатим тези вложени пари. Ама колко му е - ние няколко милиарда смъкнахме от народа заради КТБ, та един ТЕЦ ще ни се опре!

изтече преди 2 години, а със сухи парички от КТБ може да вдигнем шалтера на Белене

Дано прекратяването на договорите НЕ доведе и до прекратяване на дейността, че хиляди работници ще се окажат на улицата!!! Не се надявам прекратяването на договорите с "американските" централи да е опит да се намалява цената на електроенергията!!

И в небето розови слончета летят! Как ще кгане това, при положение, че всички гербове са повод за болонки на Козяк? Някой май пак се е объркал, че сме като англо-сакското мнозинство дебили с кухи черепи и полирани мозъци. Нали ако това само започне ще хвръкнат тикви , няма значение колко дълбоко са се кланяли на господаря. Никой от тлнар. управляващи няма да посмее. Нали са по столчетата си защото са доказали че мнооого слушкат и затова мнооооого папкат.

парите изтръгнати насила от оголелия ни народ ,кой ще ги върне -ГАРВАН ,ГАРВАНУ ,ОКО НЕ ВАДИ ,има и още една поговорка-КОЙ Е..Л -Е..Л.ПЕНА СЕ ОЖЕНИ И ВЕЧЕ НЕ Е К...А

парите изтръгнати насила от оголелия ни народ ,кой ще ги върне -ГАРВАН ,ГАРВАНУ ,ОКО НЕ ВАДИ ,има и още една поговорка-КОЙ Е..Л -Е..Л.ПЕНА СЕ ОЖЕНИ И ВЕЧЕ НЕ Е К...А

Прекратяването на договорите е в полза на американските централи, защото и без това Европа ще ги затвори поради задължителните екологични норми. По-добре да изчакаме Европа да им ги затвори вместо сега да им плащаме колосални неустойки. Не им стига, че с нереално високата цена печелеха за наша сметка чудовищни пари ами сега ще им плащаме още. Това може да стане само в България!

Тия централи работеха и дават хляб на хиляди българи.Сега като ги купи някоя Минка, подставено лице на Беевски или на руска мутра хем ще ги източат и унищожат, хем и хората ще останат без работа. Да живее ББ.

"Американските ТЕЦ"? По тъпо нещо не бях чувал! Това са централи построени от миналото поколение не от американците!

Поредно хвърляне на прах в очите на населението. Ако се чете правилно, не се "Прекратяват договорите...", а ще има "енергични мерки (каквото и ще рече това) за прекратяване на договорите с Американските централи". Докога г-да властимащи ще ни баламосвате с алабализми? Защо не се обявят публично тези престъпни договори, дори ЕК ги обяви за недопустими. Кои юристи са ги писали, кой предател ги е подписвал официално, а прокуратурата да разследва каква щета е нанесена на държавата. И КВЕР да обясни това недоносче за замазване на щетите, наречено дилетански "задължение на обществото" - един вид плащане на тлъсти заплати и милиони премии на господарите на тези Марици. Защото успоредно с тези "енергични мерки", вече се готви нова секира "появата на нов тип производители на енергия с преференциални цени"!!! Пак някой регистрира фирма с 5 лв капитал за точене на европари и държавни субсидии. Това е скандално!

"...Постигнато е съгласие да се предприемат енергични мерки за прекратяване на договорите с Американските централи в комплек.са "Марица-Изток" във връзка със съществуването на неправомерна държавна помощ. Има всички предпоставки това да се случи в рамките на няколко седмици...." Много добра идея. Ако успее да я реализира и махне ИК ще спечели!

Каква идея у мижитурка бе? От три години ЕС настоява да се развалят тези договори, защото са НЕРЕГЛАМЕНТИРАНА държавна помощ. На кухия досега не му разрешаваха от Козяк, но сега няма накъде. И не се знае при какви условия и какво обещетени ще дадем, може да се окаже от пусто в празно.

Договорите за мариците са подготвени и подписани от костов!!!ОБЕЗПЕЧЕНИЯТА ПО ТЯХ /за 13 тринадесет милиарда $/са подписани от овчаров!!! Това значи ,че и сини и червени са в заверата,а малоумниците се джафкат кой бил виновен.Еми ясно е ,че ни клатят и ни пеят приспивни песни.Колкото до прекратяване на договорите с американците /евреите по-точно/няма никакъв начин това да стане.Само да шукне баце и ще му публикуват спестяванията ,пък да не забравяме ,че той и заложници е дал!

В статията са пропуснали, затова аз ще ви кажа от кога. Още от утре. И по-ясно - МАНЯНА.

Поредният кьорфишек. Въпросът е дали по този повод ще ни гостува някой среднопоставен държавен функционер от САЩ или съответно някой от нашите властници ще бъде скоростно привикан на килимчето, за да бъде правилно посъветван.

Като гледам какво става в България, май ни трябва Военен режим. Но понеже Армия Няма, "армия йок" ще трябва да свикнем с "режима на ГЕРБ-арите". ---- Американци, Върбаланки, Фалирали Банки, Мутри, Безработица, Кофи за Боклук, Рак като хрема ... какво още...

Те са се разбрали, но на бай Yй ще му свирне някой депутат от конгреса, а нашият Батман ще свие перките и ще заприлича на спукан джендър.

Супер ПАЗАРНИЯТ циганин Костоф ни натресе тая пиндоска печка на въглища. Газпром е монопол, но благодарение на него имаме най-евтината газ в ЕС.

изгонете всички западни гадове и да ставаме 16та република ще цъфнете и вържете

И като ги прекратят, какво следва?

От съветските атомни блокове -символични цени на тока по време на социализма . От американските тецове - българите плащат наи скъпият ток в европа . КОИ СА ТРОЛОВЕТЕ ТУКА .

Вярно ли бе малоумник? Цената на тока в България е най--ниска в цяла Европа.

Бай Семо ,прав си България е с ,,най-ниските "цени на тока в цяла Европа с ,,най-високите "заплати и пенсии.България е над Швейцария и с ,,най-бързо "нарастващи заплати и пенсии ,достигнали европейските нива(вероятно само за депутатите и олигарсите).Заради тези достижения в социалната сфера ,Терминал 2 работи с пълен капацитет и койт знае и може се изнася извън България ,за да ,,достигнат "и другите държави нашият рай.

Пак ли ги прекратяват бе... че колко пъти вече /вервайте ми/....

Сега ще с чуе леко ръмжене от козяк и червените стопове ще светнат за обратен завой...

На всички мафиоти,само Костов им е виновен,а те вода ненапита,пустиняци.

Очаквайте дежурното повишаване на цените.

Парекселанс ! ...а дали не И със Задна дата !, т.е. Незабавни "изравнителни".

Договорите са подписани от ваньо костов , обаче обезпеченията/за 13 милиарда!!/ са дадени и подписани от румен овчаров!! Това си е организирана престъпна група и си мислят,че никой няма да се сети.Бой и е... няма да стигнат.

Въпрос ! ЕдинЕдинствен, Колеги ! : Проследявайки Хрониката-на-Ескалацията - какво Е Мнението-Ви/ви отн. КонкретнатаЦел на Вси"наште" : а. Ни бутат Целево към Финансов Взрив ? б. Ни бутат Целево към Социален/Граждански Взрив ? в. Ни бутат Целево към Международен/Глобален Взрив ? ...или а+б+в Накуп ? и Последно : - Е ли възможно ЧакТакава Систематичност-на-Ескалацията да НЕ е под Диктовка от Кремъл ?!

Човече, прегледай се. Това, че виждаш Кремъл на всякъде е диагноза.

КРЕТЕНИТЕ ПО РОЖДЕНИЕ и ГОСПОД НЕ МОЖЕ ДА ГИ СПАСИ! ХАУ!

то и на тая манджа много мерудии са сипаха, ама най-много си вони на тъмно синьо мангалкостовско.

,,отядохме се,,...??? ,,моля ...следващите,,...!!!

...и Е Недопустимо през 2018 да Продължаваме да НЕ сме наясно с ОсновоПолагащото за Тези централи ! , т.е. : а. Са Само с Управление/Менаджмент от AES б. AES - Е Глобална Структура. .. Глобална ! ... Структура ! в. ЦенитеОбаче По които Се изкупува тока От тях - Се "формулират" от "наште" "структури" на "държавата"-наВси"наште". ...е, тЕ това Хора - Е да Си ТаковаТаковата и ТроянскоКоние.

А кога ще бъдат ОСЪДЕНИ хората подписали тези договори, които са причинили на България щети за МИЛИАРДИ долари?

kirchevo

Ваньо църнио веган требе да бъде и нае.ан

тези глупости ги слушаме отдавна; сега да кажат и че ще пуснат всички блокове на АЕЦ Козлодой и ще сложат мръсния продадажен кобург на гилотината

Кои "блокове"? Блоковете отдавна са нарязани на скрап.

Абе не са нарязани за скрап, щото трябва да минат няколко столетия преди да стават за тази цел, но са консервирани, което ги прави негодни (вече!) за експлоатация...

На Бокича още тази вечер ще му бъдат издърпани ушаците.

Ще ги спрете, ама ще ви демократизираме като Либия, Ирак и Сирия!

За Протокола : Хроника на Последната СвръхЕскалация : - КТБ...Несъществуващите реактори... ЧЕЗисът-наГинка..."визитата" на КГБ ген.Гундяев (ака Кирилл) ...МИГавщинката на аг.Иван ... ...и Засега И-това. ----- НЕ знам дали някойИзобщо Би нападал мадаИмУашъ-на-Вси"наште"... НО ! - поради Нивото на ЦелевитеСвинства у Нас, които Опитват доУвековечаване на задунайскогубернистическата Воня ---> Няма да им се размине Само с НовНюрнбергски.

излезе новината, че друг кандидат за ЧЕЗ е предложил повече от Гинка. За да не става дума защо е предпочетена точно тя /и какво е молил ББ чешкия премиер/, днес пускат тая новина и отклоняват вниманието на хората в съвсем друга посока. Много елементарно.

Много отдавна трябваше да се прекратят договорите с американските централи! Нищо пазарно няма в това, тяхната електроенергия да се изкупува на преференциални, значително по-високи цени. Това се плаща от целият български народ. Същото е и положението с фотоволтаиците. Там собственици са бивши седесарчета и кадри на ГЕРБ. В този бизнес не всеки може да влезе, защото е много вкусен.Не е случайно, че бившият депутат от СДС Никола Николов, до скоро беше шеф на обединението на тези собственици. Гинка Върбакова също нямаше как да стане собственик на такъв парк, без благословията на ГЕРБ. Изобщо, поборниците за "демокрация" са се облажили чудесно. И на тях обаче трябва да им спрат кранчето като на американските централи. Стига са пълнили гуши за сметка на обикновените хора. ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА ОТИДАТ НА ЕНЕРГИЙНАТА БОРСА, КЪДЕТО СА ДЪРЖАВНИТЕ АЕЦ"КОЗЛОДУЙ" И ТЕЦ "МАРИЦА ИЗТОК-2"!

През уя ми е! България плати неустойки само по АЕЦ Белене за 600 милиона долара.

Ал Бойкоте излъга цяла България преди няколко години, когато уж щеше да ги прекратява пак! А КОЙ ги е сключил и ЗАЩО не му се търси отговорност ?!

Ама ти да не мислиш, че Бокича ще ги прекрати?! Ще му скръцнат от Козяк и ще се окаже, че това не е възможно без милиарди неустойки.

Бившата комунистическа номенклатура и последвалата псевдо демокрация в която участваха знакови продажни фигури съсипаха България! Сега сме се оплели , като пиле в кълчища!

Едни забъркаха едно време кашите , а сега други да ги оправят! Затова трябва пълно разследване на криминалния преход от дворцовия преврат до 20 години напред!

Така пишат, сякаш са ги прекратили?! Изобщо не ми се чете, какво лъжат. Ще бъде чудо! Такава огромна гавра с България!? Тя е една от най-големите, и най-голям почти 20 годишен грабеж от подлите жидоянки! Циганинът Костов в затвора за това, доживот, къщата му в Драгалевци е от техния рушвет. Да му се конфискува. Затворът ще му е пожинено жилеще. Костовица да проси, ама те са откраднали стотици милиони - да им ги съберат от цял свят.

Църен Ваньо в ада да гори, магнала долен.

Сега ще ги купи Пена от Требич за 1,5 млрд., която Темнужка я познава от 20 години, ама този път няма да подава оставка , че вече сценария се изтърка. Ще има нова постановка.

това с приятелството било фалшива новина! Тази сутрин по тв Румяна Бъчварова беше много категорична по въпроса. Изобщо много глупости наговори. Много обичам да ме правят на олигофрен! Вече наистина започнах да си вярвам, че съм такъв.