Алекси Стратиев: Не бързайте да сменяте зимните гуми

Водачите да не прибързват със смяната на зимните гуми, въпреки високите температури от последните дни.

Обратно в новината

Коментари - Алекси Стратиев: Не бързайте да сменяте зимните гуми | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а стелките на обувките може ли???

Аз си джиткам с всесезонни и смяната не ме интересува. Едно време само такива имаше. На 2 години си купувам нови и не се занимавам с глупости.

На село така правите и за това все се пребивате-ти имаш ли всесезонни обувки?

Сравнението е доста неуместно. Освен това съвременните всесезонни гуми са много по-напреднали, отколкото преди 10-15 години. По-добре нови всесезонни, отколкото зимни галоши на 6 години, но с грайфер.

"Правилото за смяна на зимните с летни гуми е, когато средната дневна температура е над 7 градуса." Голям експерт е този,щом не познава закона. А там в чл.139, ал.1, т.4 пише ") с гуми, предназначени за зимни условия, или с гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 mm през периода от 15 ноември до 1 март"

Като се издумкаш с летните гуми с грайфер - покажи закона на хирурга, дето ще те събира и ако не те събере успешно, дай закона на децата си да ги храни после!

Стратиев,стига си ръсил ум наляво и дясно,пий си кафето с пенсионерите!За 3 дни зима-какви зимни гуми,какви 5 лв.,бе?!

Толкова елементарно. Още не сме в средата на м. Март. Още е зима, какви летни гуми? Природата си знае работата, може да е топло, но е зима. Който иска да сменя, но става опасен на пътя, като бърза може да си строши и главата. Колко му е, фрас и какво стана?

зимните с летни гуми. "експерта" не ме интересува.

Sm3hurk0

Не обръщам внимание на думите на корумпирани кадри. Най-вероятно с тези приказки сега лобира за нечий интереси.

като се спреш в някой стълб или канавка тогава аз как ще ти се смея 'смехурко",че селяците само това ви оправя

Контролните органи/КАТ/ не спомагат за по-доброто движение по пътищата,а са само събирачи на глоби!?

Първо да ги покараме още малко,за да се скапят съвсем.Ама едни експерти имаме...да ти умре коня.

ChatGPT

От край време си знам, че летни гуми се слагат след средата на април (ако времето е хубаво)

стратиев, комисарче изпърдяно, културата не е все още на ниско ниво, а постоянно се влошава. объркал си тренда. застани на едно кръстовище, примерно това с лукойл на красна поляна с левия завой за стамболийски и брой за единица време бруталните нарушения като незачитане на знака стоп, червен светофар, неспиране на отворени врати на трамвая и много други. апропо, циганите кога ще научат какво е това учебна кола, че за 28 г. демокрация няма орган, дето да се справи и с това. приятен ден.

Този експерт, кой го е признал като такъв? SGS? TUV? Lloyd? Някой друг от този ранг? Или се е промотирал самосиндикално? Да му 'пикам на експертизата.

Тази година можеше изобщо да не сменям гумите. При нас имаше сняг точно 3 дни, през които така и не карах автомобила. Напълно безсмислена смяна на гуми. А за летните, не само че е време, ами е крайно време, ако не искате да си съсипете зимните. Въпреки, твърденията на въпросният комисар. :-)

А бе селски експерт,ти изобщо запознат ли си със състава на летните и зимните гуми или само грайферчето гледаш....дано се зацепиш някъде с тоя акъл,че от такива идиоти не спадат произшествията

Бабите ви едно време се със зимни гуми са карали...:)

ChatGPT

Бабите ни едно време караха каруци, дърпани от 1 магаре/кон. Ние сега караме каруци дето вдигат 200+ и не се страхуваме да тестваме скоростта!

Тоя ченгел като се е пенсионирал дане би да е започнал работа като гумаджия

аз ги смених . не ме интересуват експертите

Какъв комисар е този? Не е ли обикновен пенсионер?

Тогава да премахнат и малоумния закон по които се задължава да се кара с гуми за зимни условия или такива с грайфер поне 4мм от 15 ноември до 1 март тъй като той не е съобразен с атмосверните условия в бг.

Аз пердаша зиме лете със зимни гуми и не ме интересува вече малоумния закон. :)

не Ви ли прави впечатление, че откакто приеха великите поправки в ЗДП, по медиите почти не се говори за ползата от зимни гуми? Защо така се случва, а?

зимните гуми имат лошо поведение на мокър терен и са опасни през пролетта и есента, да не говорим, че вдигат разхода

Абсолютно. Направо си е игра със смъртта да караш през лятото със зимни гуми.