Камен Плочев: МЗ дължи на НЗОК 18 млн. лв.

Министерството на здравеопазването /МЗ/ дължи на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ 18 млн.лв.

Обратно в новината

Коментари - Камен Плочев: МЗ дължи на НЗОК 18 млн. лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този Плочев, като го гледам, май е нелечим селски кариерист с ментален дефицит. То му личи и от титлата с която се е закичил /тя засилва усещането че носителят й е слаба ракия когато е действително такъв/. Нали Касата дава пари на болниците, а не обратното, бе, другарю "професоре". Как тогава МЗ ще дължи пари на Касата ? Аман от драпащи селски натегачи /"селски" не е местожителдтво, а манталитет/.

А двете солидарно на всички нас барабар с лихвите и назад във времето?

когато те назначиха МЗ дължеше ли тия милиони ва НЗОК..или нещо ти се губи мисълта.

"В чужбина отказали лечение на стотици българи обновено преди 4 часа" верното е "България отказва лечение на стотици българи в чужбина"

"Зачестяват писма от държавите за неспазване на 18-месечния срок за заплащане и се настоява да се направят планове как ще се плаща занапред." Точността, коректността и прозрачността не фигурират в ГЕРБ-оречника.

Там има големи осигуровки,но не ги крадат.

Едно от най-големите престъпления на "новата власт" в България е създаването на НЗОК в този и вид. Здравните ни вноски не отиват за лечение на болни, а за издръжка на безсмислен бюрократичен апарат, лъскави офиси и служебни автомобили. Вместо да изкопираме някой работещ модел от някоя напреднала държава...

родината и тук да се лекуват. То поне България си има средствата и защо сънародниците да се мъчат в чужбина. Нали?

"Дянков на съд за кражба на милиарди от НЗОК?"Да си вземат парите от тия които са крали от здравно осигурителната каса и нещата ще си дойдат на място.Прибрани пари от касата чрез промени в закона за бюджета бяха насочени към други пера. Преди време стана ясно, че част от тях са били харчени за инфраструктура. Във фонда се правят невороятни далавери и кражби.Парите не отиват по предназначение.

И като го съдят, какво очакваш да отсъдят? Виновен?

Решил да изпрати писмо до парламента с молба да им помогнат, понеже някой трябвало да му каже как да се справят с този проблем!!! И това са приказки на професор, който освен това управлява каса!!! И този професор е получил почти пълна подкрепа от парламента!!! Това шега ли е?

Иска е професорът те да му кажат, защото ако той реши да го реши сам, може да стане неудобен. Търсил е диалог. Ей, много си к.у.х. Наслушах се свинете да оценяват бисерите, Втръснахте ми.

Ти май се шегуваш! Какво очакваш да решава сам?

ЩО СЕ ЗАБЛУЖДАВАТЕ ЧЕ ПЛАЩАТЕ ЗДРАВНА ОСИГУРОВКА. ТОВА КОЕТО ПЛАЩАТЕ СА ТРОХИ. В АНГЛИЯ СРЕДНАТА ЗДРАВНА ОСИГУРОВКА Е ОКОЛА 500 ПАУНДА В ГЕРМАНИЯ ОКОЛО 600 ЕВРО НА МЕСЕЦ НЕ НА ГОДИНА. В ГЕРМАНИЯ ДАНЪЦИТЕ СА НАД 50 ПРОЦЕНТА. АКО ИЗКАРАШ 5000 ЕВРО 2600 ЕВРО ТИ ВЗЕМА ДЪРЖАВАТА.ТУК ГУМАДЖИЙНИЦИТЕ,АВТОСЕРВИЗИТЕ ИЛИ МАНИКЮРИСТКИТЕ ЛИ ГИ ПЛАЩАТ ТЕЗИ ПАРИ.НА КАКВО ОТГОРЕ.

Е, да ама заплатите не са по 500о евро, а по 800 лева и като ти вземат половината стават 400 лева. А 400 лева доход означава, че си беден. И още нещо при нас 800 лева е средния доход, но във Финландия 400 евро е помощта за бедни. Схващаш ли? И ако питаш какво да се прави- ще ти кажа, ама ще стана пак неудобен, та ще замълча. Трябва да се създава продукт, а не да се усвояват фондове без никавва възвращаемост. Не можеш да печелиш като правиш хората престъпници. Ама какво да ти кажа?

Така - ама се заблуждаваме, че ни и плащат заплати. Както и че имаме здравни права, за тези дето плащат 25% от заплатата си. Вземат 25% и все не стига.

Ами като не им стига данъка, да увеличат заплата, така че като работиш и ти вземат данъка, да не обедняваш от работа.

Същото като със гражданската отговорност при колите - или се вдига и важи за ЕС или си плащаш Зелена карта отделно.

Е да ама приятелката на Борисов се похвали с подарък бижу за 11 милиона евро . Че защо да има пари за всичко .

Не бе, бижуто е за 11 милиарда евро. Не си разбрала.

Хората вече с трилиони боравят, не сте актуални!

Оф боже! епознаването на процедурите не е извинение и не трябва да е част от профила на управител на НЗОК, каза председателят на комисията по здравеопазване Даниела Дариткова. " Тя тази познава процедурите, ама от медицина разбира колкото врабче. Познават те процедурите - малей какви начетени. Професорът е прост според тях. Свине и бисери.

Тази като ходи на лекар да търси администратори, а не професионалисти. Явно професионалистите не разбират.

Каква е разликата между избори за депутати на Европейския парламент и парламента на САЩ или ходенето в публичния дом? В публичния дом ти избираш, а после чукаш, когото си избрал. На изборите ти избираш, а после тези, които си избрал, чукат теб.

Знаех си, че поставят ли за шеф човек, който е добър професионалист и честен ще стане скандал. Онези наглите - не търпят такива- те са по купените титли, откраднатите приноси и манипулациите. И за да могат да останат безнаказани - репресират и плашат за дребни провинения.

Така стана и с математика проф. Хорозов. Управлението не търпи честните хора. Колко пострадаха покрай Хорозов - думи нямам.

Тиквун се хвалеше, че бил събрАЛ милиарди повече от данъци и акцизи. Къде са тези милиарди? Защо България не може да си плати дори борчовете?

Изключително опасен прецедент. Това касае всички българи, пътуващи в чужбина за почивка или туризъм, попадащи в категорията спешни случаи при инциденти или остри заболявания. Тези хора са изоставени на произвола на съдбата заради крадливото нехайство на чиновницитеот здравното министерство и поредица от глупави и алчни здравни министри.

Депутатите от Европейския парламент и парламента на САЩ са по същия начин глухи на твоите обръщения, както котките към "пис-пис", когато лочат мляко.

Така е! Отличниците на плащат! Затова съ О4ете и вии

Ние сме едни нещастни донори на Европа. Подготвяме лекари които отиват за високи заплати в ЕС а ние с малките заплати а съответно и здравни вноски само си мислим че имаме право на лечение в чужбина! Не разбрахте ли че това е само за клиентите на хелзинския комитет и отбрани

Така за тебе не е! Ти си плащай за европейска усигоровка, това че незнеш че си плащаш за нея и не си търсиш правата не са проблем на тоя дето прибира парите!

Аз не съм клиент на Хелзинския комитет за да ме информират за това! Благодаря ти за информацията

ЗАЩО ТОВА "СТАРО" ЧОВЕЧЕСТВО ЗАГИВА Животът ни е стигнал до една точка, където НЯМА много пътища. Останали са САМО два пътя, две възможности. Изборът е прост: "Човечеството ще избере да се самоубие или ще избере демокрация и свобода." Всички диктатори (представителна "демокрация" и "свобода" - лидер и останалите, господар и роб) на света са СЪЗДАДЕНИ от нас. Защото ИСКАМЕ някой да ни казва, какво да правим. Когато НЯКОЙ ти казва какво ТРЯБВА да правиш, ти НЕ носиш ОТГОВОРНОСТ за това, ДАЛИ е правилно или не. Хората, като Адолф Хитлер, Барак Обама и Борис Елцин са заемали властните си позиции, ЗАЩОТО милиони са ИСКАЛИ да им казват какво ТРЯБВА да правят. Малко хора са СКЛОННИ да се разделят от психологията на масите и колективният ум. Малко хора са СКЛОННИ да се разделят с представителната "демокрация" - ЛИДЕР и тълпа. Колективният ум ДАВА несъмнено усещане за фалшива сигурност. Естествено няма смисъл да ТЪРСИШ истината самостоятелно. Много ПО-ЛЕСНО е да си християнин, индиец, мохамеданин, комунист. Държавите са НЕОБХОДИМИ за насилието (физическо, ментално и емоционално), безусловно наложено насилие само от тях върху теб, всеки ден. Защо се СЪЗДАВАТ тези глупави ограничения на световната карта от шепа хора - лидери. Светът е ЕДИН, представителните правителства би трябвало да са функционални, пряко подчинени на ВСЕКИ гражданин тук и сега, всеки ден. Представителните политици са умствено изостанали, когато заемат високи постове, те УНИЩОЖАВАТ всичко деликатно, всичко прекрасно и велико. Всички представителни политици СТРАДАТ от комплекс за малоценност. Защото ТАЗИ малоценност е много болезнена, те ИСКАТ да покажат на света, че НЕ са нисши: "Аз съм Президент.", "Аз съм Премиер." Денят, в който човечеството РАЗБЕРЕ само себе си, представителните политици и религиозни лидери ще изчезнат. Едно нещо е истина, СТАРОТО човечество загива. Ако МОЖЕМ да разберем ЦЕЛИЯ свят, тогава една НОВА категория от хора ще МОЖЕ да оцелее. Това ще бъдат: "Гражданите на света." Без държави, без нации, без народи, без религии - гражданите на света ще бъдат посветени на съзидателността и свободата, от всеки и за всеки. Работата на гражданите на света тук и сега, е да покажат на хората да бъдат съзнателни, да бъдат по-бдителни, по-обичливи, по-толерантни. Съществува ВЪЗМОЖНОСТ в близкото бъдеще за един нов човек, за един по-добър човек. Човекът, който е по-естествен, по-здрав, по-свободен. Един свят без войни, без нации, без държави, без народи, без религии, без представителни политици, без религиозни лидери. Свят, който търси истини и щастие, тук и сега - всеки ден, от всеки и за всеки човек.

Има и трети път! Да почнем да си пием лекарствата!

В третата фаза е вече и не му помагат лекарствата. Ще го умирга.

Това не е: талантливо описание, философия, идеи, спам, теории или фантазии на болен ум, а факти показани научно и логично. Фактите нямат нищо общо с мисленето на един човек или на група от хора, фактите са валидни за всеки човек, за всеки човек без изключения.

Здравната система в БГ е една трагедия. Да не попадащ болница, българските лекари, с малки изключения , не могат да поставят диагноза. А, римляните са казали "Правилна диагноза, добро лечение" Как се стигна дотук ? Просто ме срам, да цитирам живи примери с лекарска некомпетентност, но Интернет е пълен. Моралната деградация на БГ във всички сфери е налице и в най-хуманната професия. Спешно трябва да се направи следното; 1. Електронен код за пациентите. Всяки медицински преглед да се отбелязва вкл. диагноза и предписани лекарства. 2 Спиране рекламата по телевизията на лекарства, която зомбира населението. 3. Стог контрол на финансите, вкл. Здравната каса. 4. Увеличаване парите за лекарите от първия ешалон( бърза помош/ участъкови 5. Прекратяване порочната практика за корумпиране на лекарите от фармацевтичните компании.

защото не си в час

Някъде през 2018 един доктор се престрашил и казал на лидерите на Европейския парламент и парламента на САЩ: - Мисля, че страдате от мания за величие. - Млъкни, нищожество, струва ти се - казали му те.

Интересно нали здравната каса има 3 милиарда? Сега се оказва че не може да си плаща версиите?А това значи че проф.Плочев им е виновен ,че има проблем.

Не се чудете,избрахте мутри-престъпници.

Не ви ли стигнаха 30 години, за да разберете, че страната не предлага качествен матриал??? НЯМА, това е.

И как да предлага? Когато свинете въргалят бисерите в калта или ги пращат навън. Неудобни са им. Всичко това се дължи на липсата на пълна лусътрация и унищожаването на почти половината досиета. Не че по методите му на работа не разбираш какъв е бил, ама.....

jingiby

Да попитам, защо вече две десетилетия се говори за индивидуални електронни здравни карти, които да важат и в ЕС, като шофьорските книжки, а нищо не се прави по въпроса? Какво стана с 1 милиард лева профукани за електронно правителство или както там се казва това дето го няма. Затова пък си имаме нашенско правителство: хем балканско, хем бай Ганьовско, хем в него бюрокрацията е на нивото от 1989 г. ПП. Щях да забравя! Защо тъмнозелените, които не плащат осигуравки се лекуват безплатно и бият докторите? Да не е свързано с гласуването на тези неграмотници на изборите срещу 2 кебапчета?

Типично по ганьовски, сме решили да не плащаме за свършена работа. Че и се учудваме, че хората си искат парите.

простш стандарта ни не позволява да сае лекуваме в ЕС. Това е утопия или само за връзкари

Управляващате правят всичко възможно, като някой в Европа види българин да го заплюва.

що така, няма ли свестни доктори в България?

те такива като тебе, дето работят на черно кат миячи на чинии в Германия, няма да се връщат за един докторки преглед до БГ я.

правилно!

миенето на чинии не е нелегална работа. Аз мия чинии в Гърция, заплатата ми е 900 евро. Храната без пари. Всичко легално и осигуровки и стаж и хубава гръцка пенсия ще имам на старини. Защото осигуровките ми не са на минимална работна заплака (както правят в БГ) а ми е на реалната. Защо да ги мия в България като в България дават 400 лв и накрая ще съм с минимална пенсия от 200 лв. Мизерия през целия живот. И като работещ и като пенсионер. Да не съм луд. Сбогом БГ завинаги. Сега поне мога да си позволя пълен хладилник и каквото си поискам, нещо което в БГ преди беше само лукс.

докторите в БГ си посрещат пациентите с "носите ли парите?", вместо с "добър ден". Ха Ха Ха!

От статията не става ясно за кои "българи" в чужбина трябва да плаща здравната каса - ромляните или някои анадолски жители с български паспорти?! Защото повечето българи, които работят в чужбина, би трябвало да плащат здравни застраховки там, а ако просто са на екскурзия там, би трябвало да си купуват здравни застраховки, преди да тръгнат оттук! Така че за кого точно здравната каса плаща тези десетки и стотици милиони в чужбина, и кой се е съгласил за тези плащания?!

Комуняги, които се уреждат за лечение в страни от омразния им "Запад". За тях трябва да плащаме. Иначе, обичат Путин и Москва.

Като европеец имаш право на здравни услуги ако си усигорен във Държава членка! Нали за това Френския президент скимтя лятото и разни спецялисти се намериха да го коментират. А Боко отиде миналата седмица в Германия и каза, че бил отличник... Как можело за Гърция а за България не ... Не са виновни циганите, дами и господа! Те правата си ги знаят и си ги търсят, но вие ... вие щото много сте напред се оставяте да ви газят, дави лишават от права за които си плащате! Ама по-лесно да напишем, че Путин е виновен.... Нали :)

Към момента задълженията на НЗОК към чуждите фондове са 271 млн.лв., а в бюджета на НЗОК по това перо са предвидени 73 млн.лв. Липсата на здравеопазване в България ще води до все по-големи задължения на НЗОК към чужди държави,защото хората "бягат" от нашата "здравна" система , като от "чума". Едно "лечение" в България ще ти излезе доста солено, дори и да си здравно осигурен, а самото "лечение" има голяма вероятност да доведе до летален изход на пациента.

Е, явно вече ще ти отказват лечението в чужбина. Всеки иска срещу 20лв на месец лечение в чужбина, ама тва да не е мандра.

Иска, защото дохода му е такъв. Не може да искаш да плащат осигуровки като в Германия с доходи като от Африка. Разбра ли клепар?

ние не искаме да дадем подслон на двеста бежанци, ама искаме нас да ни подслонят и лекуват в европата??! нема да стане!

Така ли? Нямало да стане ли? А защо си плащаш тогава Здравни усигорвки? Ако не си наясно с правата си, да те светна. Плащаш си здравна усигорвка и си усигорен в цяла Европа.

ти на 18 лева месечно ако им викаш усигоронки, бъди жив и здрав!

Този Плочев го гледах няколко пъти по телевизията. Типичен комуняга. ГЕРБ да си сърбат попарата която надробиха с назначението му. В държавната администрация държавните фирми и е пълно с комуняги. Голяма част от тях назначени от ГЕРБ.

Де да беше комунист, но не би. По важно е, че е добър лекар ! А ти си просто никой.

Vinetou

И каква връзка има това с неплащането на задълженията ни с години? Напоследък е модерно да посочиш някой с пръст и да го наречеш "комуняга", ама то 30 години след промените има сравнително малко такива в активна възраст - все едно навремето през 1975 година да обвиниш някой, че е "фашист". Антикомунизма стана удобно оправдание на некадърните ни управници и техните "ибрикчии".

Вече и мангалите прогледнаха. Разболеят ли се, бягат на запад и ги лекуват като бели хора! Без да платят нито лев на нашите мародери, нито осигуровки!

Като не са осигурени в България как да стане? Трябва да имат пари за да платят, а за да имат пари трябва да имат работа. В България няма работа. (изключая София). Следователно ромите работят в чужбина. Щом се трудят там и ги осигуряват там, може и да се лекуват там. Легални са. И БГ няма нищо общо в случая.

Има ли обща каца, ще има и тарикати дето я цицат. Аз искам да се откажа от здравните и пенсионните си "права", дето са уж "гарарантирани" от конституцията. Ама не мога. Ако не плащам ще ме тикнат в кауша. На баце плащам и на доктор плащам. Да еба и демокрацията.

Доколкото съм запознат нашите гурбетчии българите в чужбина не се осигуряват здравно в България защото не работят в България и не живеят в България. Те работят в чужбина и техните чужбински работодатели ги осигуряват здравно. Все едно са си като местните там. Примерно в Германия са си като германците. Работят си там и там се осигуряват и лекуват. Пълноправни членове. С нищо не се различават от германците. Работят си там и там се осигуряват. Така изниква въпроса какво общо има България в случая, че и да плащала?!

Официално работещите-да, но тези които са на черно или не работят, разчитат на българската здравна карта.

Е тя българската здравна карта изтича. И само ако си здравно осигурен у нас, ще ти извадят. А като си безработен и то трайно в България как да си платиш здравните осигуровки? Особено ако са се натрупали с години? Аз от завършването на редовно обучение в университета съм без здравни осигуровки и съм изключен от здравно осигуряване от 3,4 години вече. Като няма пари и доходи как да се плаща? Следователно не мога да извадя и българска здравна карта. Родителите са ми бедни и не могат да плащат и за мене здравни. В града ни 75% са много бедни и няма никаква перспектива и работа. И аз нямам за цел да работя на черно в чужбина или да седя безработен. Там поне има работа бол и може да се живее нормално.

Пролемът е в българския манталитет - ние обичаме да се надлъгваме и искаме, по възможност, все да минем метър. Само че хората из Европа вече ни знаят добре какво представляваме. Така и почтените българи - защото със сигурност има и такива, страдат, понеже никой не ни вярва. Ако има лекари, които заработват по този начин, скоро и тях няма да ги искат. Кой печели от хитруването?

Това, което се случва сега, се случваше в Гърция преди години: понеже там здравеопазването е още по-зле от нашенското, болните гърци изваждаха по една европейска осигурителна карта и заминаваха да се лекуват в Германия. Като резултат тези карти се издаваха много бавно и бяха валидни само 6 месеца, с надеждата да се пооправят нещата. Моята швейцарска здравна карта никъде не са я отказвали, ЗК плаща до един месец, не до 18... Но политиците вие сте си ги избрали, вижте там, оправяйте се...

П.С. Вноската за ЗК в Швейцария ми е почти 600 лева НА МЕСЕЦ! Тя е независима от доходите, тоест богат-беден все тая.

Вярвам ти, че е така, но все пак ти плащаш около 350 франка на месец, а доходът ти там е не по-малко от 4000 франка, което пак си е едни 8%. Ами и аз всеки месец чинно си плащам 8% от дохода за здравно осигуряване, но както сам разбираш получавам един четвъртит и у нас, и в ЕС. А отговорните лица продължават да нехаят и да си прехвърлят горещия картоф...

Даритнетоплковата защо не каже как ще врещи на умряло ако и забавят предостатъчната заплата за нищовършене пък тогава да дава акъл. Нали вие същите ритнитопковци приехте бюджета на здравната дето по ваш си стил сте скрили задълженията за да ви излезне ''голямото преизпълнение'' за да има какво да си разпределяте а сега сте седнали да давате акъл как този дето не е виновен за това да намери пари и да ви плаща лицемерието..

европа вече разбра за какво става дума като стане въпрос за българи и вече ни шутират

Българи нямат работа да се лекуват в чужбина със смехотворните си български здравни осигуровки и след това КАЦАТА да плаща. КАЦАТА трябва да осигурява минималното достатъчно лечение. Всичко друго - от джоба или от допълнително осигуряване.

Ще ходят в чужбина болните. Защото нямат доверие на нашите лекари. Който е ходил по-сериозно по лекари неминуемо се е сблъсквал с незаинтересоваността и откровено присмиване към пациента и проблемите му. Неглижиране на болести и симптоми, което не рядко води и до летален край. Няма здравна каса, няма на частно. Едно и също е. За за тежките и специфични случаи е още по-сложно, защото или нямаме капацитети или и да имаме въпросните специалисти, те по-скоро имат слаб опит

dancho_o@

Значи гурбетчийте си плащат по 20 лв на месец здравна осигуровка и се лекуват в чужбина за хиляди левове, за сметка на хората, които живеем в България.

Ами като не плаща България задълвението си как искате да ги обслужват???Това че нашите дерибеи си мислят че могат да правят с българите каквото си поискат въпреки че си плащат здравните няма как да стане в страна със закони които се спават.

Тази статия пък аже не я четох. Някакви си 18 милиона дълг.Къде са 18 милиона, къде са 200 милиона, къде са 3 000 милиона (3 милиарда)?